Zuid Afrika

Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika

Doe mee met onze geweldige zinvolle reis- en vrijwilligersprogramma’s in het buitenland in Zuid-Afrika.

De vrijwilligersprogramma’s in Zuid-Afrika omvatten onderwijs, kleuterschool, sportcoaching, kinderopvang en het behoud van de Cheetah. Je kunt je eigen vrijwilligersprojecten kiezen en zelfs verschillende vrijwilligersprojecten combineren en je eigen programma op maat samenstellen!

Waarom vrijwilligerswerk buitenland in Zuid Afrika? Als vrijwilliger kan je nieuwe ervaringen opdoen en anderen helpen. Een programma voor vrijwilligerswerk in het buitenland is voor jongeren, studenten, en volwassenen. Ontmoet andere internationale vrijwilligers met onze betrouwbare en verantwoordelijke programma’s.

Door deel te nemen aan vrijwilligerswerk kan je een land op een totaal unieke manier ontdekken dat je als gewone toerist nooit zou kunnen, en dit om je in te zetten voor de lokale bevolking.

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Zuid Afrika

Locatie: Kaapstad
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken
Aankomst: Kaapstad International Airport (CPT)

Sluit je aan bij onze vrijwilligersprojecten in Zuid-Afrika, waar we verschillende projecten hebben. Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen. Je kunt de projecten combineren en je eigen programma samenstellen!

costa rica volunteer

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Locatie & Accommodatie

Het grootste deel van deze reis zullen we in Kaapstad verblijven. De beroemde havenstad van Zuid-Afrika, ligt aan de voet van de Tafelberg. Hoewel Kaapstad een kleine stad is, heeft het een dynamische cultuur en natuur. De beste dingen om te doen in Kaapstad zijn onder meer met de kabelbanen naar de top van de bergen rijden om een ​​glimp op te vangen van de havenstad beneden, wandelen, de winkelcentra en aquaria verkennen en zelfs een pinguïnkolonie bekijken. Kaapstad koestert ook zijn Nederlandse erfgoed en de overblijfselen van die tijd zijn nog steeds zichtbaar in de stad.

Iets meer dan 400 kilometer van Kaapstad in het hart van wat bekend staat als de Klein Karoo, een weelderige oase-achtige vallei omringd door de bergketens Swartberg en Outeniqua, ligt Oudtshoorn. De stad Oudtshoorn stond ooit bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld. Het is op deze prachtige plek, omringd door adembenemende bergpassen, verbazingwekkende rode rotsformaties en andere natuurlijke schoonheden, waar we een paar nachten zullen verblijven tijdens het natuurbehoudprogramma.

U wordt op zondag opgehaald bij aankomst op de internationale luchthaven van Kaapstad (CPT). Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt u ondergebracht in eenvoudige maar schone slaapzalen voor één geslacht. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

De projecten

Kindergarten Project

Speel een actieve rol in de vroege ontwikkeling van lokale kinderen in de Kaapstadse gemeenschap.

Help de leraren in de klas met verschillende taken en activiteiten en help de ontwikkeling van de kinderen in de vroege kinderjaren. Uw zorg en aandacht zouden een belangrijke rol spelen in de klas in termen van lesgeven en interactie met de kinderen.

Je speelt een belangrijke rol bij het assisteren van de leerkrachten in de klaslokalen en bij de vroege ontwikkeling van de kinderen op een basisschool. Je krijgt de kans om bij te dragen aan het onderwijs op school en om te communiceren met de docenten en studenten, terwijl je helpt om de activiteiten in de klas te verbeteren.

Er gaan meer dan 120 kinderen naar de school met verschillende sociaal-economische achtergronden. De meeste kinderen komen uit kansarme gezinnen waarvan de ouders het kleuteronderwijs niet kunnen betalen.

We willen de voorschoolse educatie van deze kinderen helpen en hen voorbereiden op hun onderwijs op de basisschool. Elk kind krijgt dagelijks een lunch en de kinderen krijgen ook de mogelijkheid om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen en deel te nemen aan verschillende sportieve activiteiten.

Maandag tot vrijdag

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

Kinderen helpen met eten
Kinderen helpen met tandenpoetsen, haren etc.
Assistentie bij evenementen (Bakken, fondsenwerving etc.)
Assisteren van de lokale leraren in de klas (lessen etc.)
Het maken van lesmateriaal, posters etc.
Spelen met de kinderen (binnen & op de speelplaats)

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden
** De school sluit jaarlijks tussen half december tot begin januari.

Teaching Project

Besteed je tijd aan het assisteren van leraren op een basisschool in Kaapstad en help de kinderen om hun volledige potentieel te bereiken en hun vaardigheden en kennis te verbeteren.

Met dit programma kun je leraren helpen in de klas op een basisschool in een buitenwijk aan de rand van Kaapstad, Zuid-Afrika. Je zult in de buurt zijn van kinderen met verschillende achtergronden en hen helpen hun volledige potentieel te bereiken op het academische gebied van hun leven. Het is jouw kans om onderwijs in de klas aan te moedigen door innovatieve leerervaringen te creëren terwijl je de leraren helpt bij de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.

Assisteren van leerkrachten in de klas op een basisschool in een buitenwijk aan de rand van Kaapstad.

Wees in de buurt van kinderen met verschillende achtergronden en help hen om hun volledige potentieel op academisch gebied in hun leven te bereiken. Stimuleer onderwijs in de klas door innovatieve leerervaringen te creëren en tegelijkertijd de leraren te helpen bij de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.

Je speelt een belangrijke rol bij het assisteren van de leerkrachten in de klaslokalen en het verbeteren van de leerervaringen in de klas van een basisschool. Uw zorg en aandacht zouden een belangrijke rol spelen in de klas terwijl u lesgeeft en met de kinderen omgaat.

Je moet een passie hebben voor lesgeven en het vermogen om zelfstandig in de klas te werken zal ook belangrijk zijn. De belangrijkste gebieden waar je tijdens je programma bij betrokken bent, zijn onderwijs en sport. Van tijd tot tijd wordt er een beroep op je gedaan om activiteiten, lesplannen te maken en verschillende evenementen met de kinderen te organiseren.

Maandag tot vrijdag

Typische werkuren zijn van 08:00 uur – 15:00 uur en je taken en verantwoordelijkheden tijdens de periode omvatten,

Kinderen helpen met eten
Kinderen helpen met tanden poetsen, haren etc.
Assistentie bij evenementen (Bakken, fondsenwerving etc.)
Assisteren van de lokale leraren in de klas (lessen etc.)
Het maken van lesmateriaal, posters etc.
Spelen met de kinderen (binnen & op de speelplaats)

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast, afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Childcare Project

Help en zorg voor de meest kwetsbare vrouwen en hun kinderen om zichzelf sterker te maken en betere levensomstandigheden te creëren.

Je helpt het lokale team om op de kinderen van het kinderdagverblijf te passen, tijd door te brengen met vrouwen met een moeilijke achtergrond. Je krijgt de kans om een ​​vriendelijke en respectvolle omgeving voor hen te creëren om hun leven beter te maken en de kinderen aan te moedigen hun vaardigheden en kennis te verbeteren terwijl ze hen helpen met hun huiswerk.

Dit streven helpt en zorgt voor de meest kwetsbare vrouwen en hun kinderen om zichzelf sterker te maken en betere levensomstandigheden te creëren. We proberen sociale, creatieve en beroepsvaardigheden te ontwikkelen binnen het kader van waarden, discipline en een cultuur van wederzijds leren, verantwoordelijkheid en respect.

Steun en stimuleer kansarme kinderen in een kinderdagverblijf.

Help het lokale team om op de kinderen van het kinderdagverblijf te passen, breng tijd door met vrouwen met een moeilijke achtergrond. Creëer een vriendelijke en respectvolle omgeving voor hen om hun leven beter te maken. Moedig de kinderen aan om hun vaardigheden en kennis te verbeteren en hen te helpen met hun huiswerk.

Het project, gelegen in het hart van Kaapstad, biedt zorg en onderwijs aan de jonge vrouw en hun kinderen met een gewelddadige achtergrond.

Als deelnemer werk je dagelijks met de kinderen op het kinderdagverblijf en help je de medewerkers met hun administratieve en onderhoudswerkzaamheden aan de receptie en magazijnruimtes.

Het doel van dit programma is om een ​​self-empowerment programma te creëren voor vrouwen en kinderen die een moeilijk leven hebben gehad. We proberen sociale, creatieve en beroepsvaardigheden te ontwikkelen binnen het kader van waarden, discipline en een cultuur van wederzijds leren, verantwoordelijkheid en respect.

We willen onderdak en ondersteuning bieden aan zwangere en mishandelde vrouwen met kinderen. Sommige kinderen met een gewelddadige achtergrond hebben veel aandacht, zorg en liefde nodig. Je taken zullen inhouden dat je tijd met hen doorbrengt en een vriendelijke en ondersteunende omgeving creëert om hun leven ten goede te verbeteren.

Maandag tot vrijdag

Typische werkuren op het project zijn van 08:00 uur – 17:00 uur en je taken en verantwoordelijkheden zullen zijn:

Assisteren bij de receptie door de telefoon te beantwoorden wanneer het receptiepersoneel aan het lunchen is.
Helpen op de crèche door luiers te verschonen, baby’s te voeden en met baby’s te spelen.
Assisteren bij het faciliteren van workshops met moeders.
Assisteren bij archivering en ander administratief werk.
Het gezelschap van de moeders houden.
Kinderen helpen met huiswerk.
Spelen met oudere kinderen nadat het huiswerk is gemaakt.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast, afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Cheetah Conservation

Verken de wildernis van Zuid-Afrika en help de verdere achteruitgang van de Cheetah-populatie te voorkomen met een gepassioneerd lokaal team in Kaapstad. Je werkt nauw samen met een lokale organisatie die in gevangenschap geboren en gefokte cheeta’s rehabiliteert en ze weer vrijlaat in het wild. Krijg een ongelooflijke kans om meer te weten te komen over deze verbazingwekkende soort en tegelijkertijd hun overleving op aarde te ondersteunen.

Help mee de verdere achteruitgang van de Cheetah-populatie te voorkomen met een gepassioneerd lokaal team in Kaapstad.

Werk nauw samen met een lokale organisatie die in gevangenschap geboren en gefokte cheeta’s rehabiliteert en ze weer vrijlaat in het wild. Krijg een ongelooflijke kans om meer te weten te komen over deze verbazingwekkende soort en tegelijkertijd hun overleving op aarde te ondersteunen.

Je werkt samen met een lokale organisatie die zich inzet voor het behoud en de rehabilitatie van Cheetah in Zuid-Afrika. Tijdens je programma kun je bijdragen aan dit immense streven en leer je ook over de soort en draag je bij aan de instandhouding praktijken.

Tijdens je programma zal betrokken zijn bij verschillende activiteiten van de projectsite, waaronder:

Voedselbereiding & voeding (Houd er rekening mee dat je met rauw vlees gaat werken)
Schoonmaken van kampen & bijvullen van de waterbakken
Verrijking creëren voor de dieren
Het publiek voorlichten door personeel te helpen bij bepaalde rondleidingen
Uitvoeren van eigen rondleidingen (indien Engels niveau voldoende is)
Deelnemen aan groepsactiviteiten
Onderhoud en inspectie van kampen
Als je minimaal 4 weken op het project blijft, heb je de unieke kans om deel te nemen aan het vrijgave programma dat wordt gedaan in samenwerking met een lokaal reservaat.

Door nieuwe bloedlijnen van cheeta’s in het beschermde wild vrij te geven, helpt het om de genetische lijnen te vergroten om de wilde cheeta-populatie effectief te versterken. Het hele proces is strikt gereguleerd en gebeurt met veel onderzoek.

Cheetah release programma

Je helpt het lokale team om cheeta’s vrij te laten die zijn gerehabiliteerd en klaar zijn om terug te gaan naar het wild. U kunt deelnemen aan dit programma als u voldoende kennis en training opdoet op het project. Dit is geschikt voor deelnemers die langer dan 4 weken verblijven in het Cheetah Conservation Program. Het projectteam zal beslissen wie deelneemt aan de release-evenementen en dat zal uitsluitend gebaseerd zijn op uw prestaties en leren tijdens uw programma. Er zijn geen extra kosten voor dit deel van het programma, u bent alleen aansprakelijk voor uw transport (vlucht of bus) om bij het reservaat te komen.

Als je langer dan 4 weken blijft, kom je in aanmerking voor deelname aan het Release-programma. De activiteit Cheetah Release is echter optioneel en kan alleen worden aangeboden afhankelijk van de vereisten van het natuurbescherming project. Het is mogelijk dat deze niet het hele jaar beschikbaar is.

Maandag tot vrijdag

Typische werktijden op het project zijn van 05:00 uur – 17:00 uur en je dagelijkse taken en verantwoordelijkheden zullen omvatten.

Controle van belangrijke soorten
Behoud van cheeta’s
Onderhoud van wegen en dammen
Bush-opruiming
Stichting ondersteuning
Stedentrip / Uit / Game Drive
Boma-onderhoud
Hek onderhoud
Spekboom Planten

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast, afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Prijzen

2 weken: 999 euro
3 weken: 1299 euro
4 weken: 1599 euro
+1 week: 299 euro

Voor Cheetah Conservation geldt een toeslag per week van 295 Euro

 

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma