Vrijwilligerswerk Zanzibar

Doe vrijwilligerswerk in Zanzibar in 2023 met Beyond Volunteer!

Doe vrijwilligerswerk in Zanzibar met ons geweldige vrijwilligersprogramma in het buitenland in Zanzibar!

Je kunt je eigen vrijwilligersprojecten kiezen en zelfs verschillende vrijwilligersprojecten combineren en je eigen vrijwilligersprogramma op maat samenstellen!

In Zanzibar hebben we deze projecten beschikbaar:

Culture Week
Teaching Assistant
Medical Placement
Protecting Sea Turtles
Childcare Placement
Construction & Renovation

Zanzibar Discovery

Wij hebben ook de Zanzibar Discovery beschikbaar. De Zanzibar Discovery is een tour van 2 weken die je unieke reis, culturele en vrijwilligerservaringen biedt, waarbij je jezelf onderdompelt in gemeenschapsprojecten en deelneemt aan fantastische reizen, terwijl je ondersteuning van topkwaliteit krijgt tijdens je reis naar Zanzibar.
Klik hier voor mee info

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Projecten zijn nu open voor internationale vrijwilligers!

Zanzibar

Doe mee met onze vrijwilligersprojecten in Zanzibar, waar we verschillende projecten beschikbaar hebben. Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen.

Je kunt de projecten combineren en je eigen programma samenstellen!

Locatie: Stone Town en Nungwi, Zanzibar
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken
Aankomstluchthaven: Abeid Amani Karume International Airport (ZNZ)

costa rica volunteer

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Locatie & Accommodatie

Er zijn 2 locaties in dit programma. Houd er rekening mee dat transportkosten tussen de locaties en van en naar de projecten niet zijn inbegrepen.

Stone Town is waar de meeste projecten zijn gevestigd in Zanzibar. Stonetown wordt ook wel Mji Mkongwe genoemd. Stone Town ligt aan de westkust. Het is het oude gedeelte van Zanzibar City, de belangrijkste stad van Zanzibar.

De tweede locatie is Nungwi. Nungwi is waar het Sea Turtle-project is gebaseerd. Dit is een dorp aan de noordkant van Zanzibar. Het is een prachtig gebied met een geweldig strand, genaamd Nungwi Beach. Voor de kust kunt u de verbazingwekkende koraalriffen verkennen. Er is ook een botenbouwwerf die traditionele boten maakt. De Turtle Conservation biedt bescherming aan groene en karetschildpadden.

Je wordt op zondag opgehaald bij aankomst op Abeid Amani Karume International Airport (ZNZ). Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt je ondergebracht in een vrijwilligershuis. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen op een kamer met andere deelnemers van hetzelfde geslacht.

De maaltijden zijn inbegrepen tijdens je programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

De projecten op Zanzibar

Culture Week (Stone Town)

De Cultuurweek op Zanzibar is een geweldige introductie in de lokale cultuur en een geweldige manier om je programma in Zanzibar te starten!

Je kunt dit programma als je eerste week kiezen. Hierdoor kun je jezelf onderdompelen in de cultuur en de lokale manier van leven, en kun je deelnemen aan een aantal fantastische reizen.

Je leert een aantal nuttige zinnen in de lokale taal, komt meer te weten over de lokale gebruiken, tradities en geschiedenis, bezoekt prachtige bezienswaardigheden en doet waardevolle activiteiten, een perfecte start van je tijd op Zanzibar!

Dit is uw reisschema.

Maandag
Oriëntatie gevolgd door een Swahili-taalles
Wandeltocht langs de lokale omgeving en lokale winkels

Dinsdag
Doe mee met een begeleide Stone Town City Tour
Bezoek de lokale markt
Geniet van een kookles in Swahili

Woensdag
We beginnen met een Swahili Taalles
Dan is het tijd voor de Spice Farm experience
Gevolgd door een bezoek aan het Swahili-huis
En we eindigen met de Changuu-eilandervaring

Donderdag
Daar gaan we voor de Village Cycling Tour
Leer meer over de tradities en praktijken van lokale genezers die “Witch Doctors” worden genoemd
Kokostouwen maken & Kokosdaken maken

Vrijdag
Geniet van een volledige stranddag, tijd om te ontspannen en te genieten
Wij zorgen voor een lunch om mee te nemen naar het strand
Je kunt zo wat broodnodige souvenirs en kruiden kopen?

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Teaching Project (Stone Town)

Werk als vrijwillige leraar in Zanzibar en help het Engels van de studenten te verbeteren. Uw hulp is hard nodig in de lokale scholen. Je helpt studenten om hun Engels te verbeteren en ook om hun kijk op het leven te verbreden.

We hebben sterke relaties opgebouwd met lokale scholen in Zanzibar. Deze scholen hebben veel hulp nodig op het gebied van onderwijsondersteuning op verschillende gebieden, waaronder Engels. Als leraar assisteer je lokale leraren met het onderwijzen van Engels, liedjes en educatieve spelletjes. Je werkt 4 of meer uur per dag met de leerlingen en soms zijn er ook naschoolse activiteiten.

Breng gerust lesmateriaal mee zoals spelletjes, kleurpotloden, gummen en Engelstalige boeken. Het zou ook geweldig zijn om foto’s van je land mee te nemen, die je kunt gebruiken als een educatieve klas waar de studenten dol op zullen zijn!

Verbeter de educatieve basis van de dorpskinderen en verruim hun culturele interacties
Bied je onderwijsassistent-ervaring, een onschatbare levensvaardigheid!
Help het onderwijzend personeel met extra handen en inspanningen

Schema

maandag tot vrijdag
Help na het ontbijt de lokale leraren die de studenten op de school lesgeven
Tijd voor je lunchpauze
Ga door met het helpen van de lokale leraren die de studenten op de school lesgeven
Bereid je voor op de volgende dag met de lesplanning voor de les van de volgende dag
Diner

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Childcare Project (Stone Town)

In dit project help je om voor de kinderen te zorgen op lokale kleuterscholen, kinderdagverblijven en basisscholen
scholen in Zanzibar!

De meeste kinderen zijn tussen de 3 en 6 jaar oud. Je leert de kinderen basis Engels, zoals cijfers, kleuren, enzovoort, en je helpt ook met de zorg in de klas en het creëren van educatieve activiteiten voor de kinderen, zoals tekenen en zingen.

Je belangrijkste doel moet zijn om Engels met de kinderen te oefenen door met ze te communiceren, verhalen, liedjes en spelletjes. Hoewel de Engelse taal op Zanzibar veel wordt onderwezen, hebben de kinderen weinig kans om het te oefenen. De mogelijkheid om Engels te spreken zal de vooruitzichten voor deze lokale kinderen aanzienlijk verbeteren.

maandag tot vrijdag

Je werkt elke dag 4-5 uur aan het project, werkt met de kinderen aan creatieve leeractiviteiten en assisteert het lokale onderwijzend personeel. Dan help je lokale medewerkers met het serveren van de lunch aan de kinderen. Ook heb je ‘s middags tijd om je voor te bereiden op de activiteiten en lessen van de volgende dag.

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Construction & Renovation (Stone Town)

Maak je handen vuil! Doe mee met deze bouw- en renovatieprojecten voor lokale dorpsscholen en help de studenten om betere leeromstandigheden te krijgen.

Dit project ondersteunt scholen in en rond Stone Town in Zanzibar door de infrastructuur van de scholen te renoveren, om zo betere leeromstandigheden voor de leerlingen te creëren. Het project helpt de scholen ook door leerfaciliteiten aan te bieden. Het project kan bestaan ​​uit het renoveren van bibliotheken, speelplaatsen, het repareren van schoolmeubilair en alles wat op dat moment een helpende hand nodig heeft!

Door deel te nemen aan dit sociale project, maak je een verschil voor de lokale gemeenschap door de studenten op deze scholen te ondersteunen. Uw werk kan taken omvatten waarbij u een positieve leeromgeving op school kunt helpen creëren. Het project omvat fysieke en handmatige arbeid, aangezien je gaat metselen, timmeren, schilderen, tegels leggen en tuinieren. U kunt ook betrokken zijn bij het renoveren van gebouwen, schilderen, repareren van meubels en het repareren van apparatuur.

De andere kant van dit project is een meer artistieke en ontspannen omgeving. Je krijgt misschien ook de kans om je creatieve ideeën te gebruiken om de schoolomgeving te verfraaien.

Je werkt samen met een lokale coördinator en een voorman die zorgt voor begeleiding. Deze activiteit is leuk om het initiatief en de creativiteit tijdens het proces te ondersteunen.

Je assisteert elke dag 4-5 uur op het project.

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Sea Turtle Conservation (Nungwi)

De waarheid is dat zeeschildpadden over de hele wereld met uitsterven worden bedreigd. In dit project kun je bijdragen aan het redden van zeeschildpadden in dit natuurbeschermingswerk dat ernaar streeft de zeeschildpadden te helpen opgroeien in een veilige omgeving met als doel deze bedreigde diersoorten uit te zetten in de oceaan. Jaarlijks worden meer dan 150 zeeschildpadden door het project geholpen. Er zijn ook ongeveer 30 grotere schildpadden.

U kunt bij dit project helpen door middel van een breed scala aan activiteiten, waaronder het controleren van de waterkwaliteit, het onderhoud van netten en nog veel meer!

Het vrijwilligerswerk begint elke ochtend na het ontbijt als teamwerk. De taken kunnen verschillen, maar elke dag moet het water van de bassins worden ververst, het zeewier worden verzameld en de zeeschildpadden worden schoongemaakt. Ook worden er extra onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd.

Elke vrijwilliger maakt kennis met het werk en een takenlijst tijdens de welkomstbijeenkomst na aankomst.

Er zijn veel verschillende activiteiten voor de internationale vrijwilligers:

Waterverversing voor bassins
Zeeschildpad ziekenhuis
Waterkwaliteitscontrole
Algemene schoonmaak
Zeewier collectie
Vullen van sondevoeders
Schoonmaken van volwassen schildpadden
Behandeling van ziekenhuisschildpadden
Zeereiniging en strandreiniging
Uitkomstmaten
Jeugdmetingen
Inspectie van netten
Onderhoud van juveniele netten

Dit project is voor minimum 2 weken.

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Prijzen

2 weken : 935 euros
3 weken : 1 199 euros
4 weken : 1 465 euros
+1 week : 270 euros

* Voor de cultuurweek & renovatie project geldt een toeslag per week van 35 Euro
** Voor het Sea Turtle Project is er een extra vergoeding per week van 315 Euro

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma