Vrijwilligerswerk in Zambia

In Zambia hebben we 5 projecten voor vrijwilligerswerk en culturele onderdompeling beschikbaar. U kunt uw eigen project kiezen, verschillende projecten combineren en uw eigen unieke programma op maat samenstellen. Vrijwilligerswerk doen in Zambia is een ongelooflijke ervaring die je veel kan leren over het land en zijn cultuur.

Je kunt elke maandag starten en je kunt meedoen vanaf 2 weken tot 8 weken.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door ons lokale team, zodat je zowel vertrouwd kunt raken met de omgeving als met de lokale cultuur.

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Aankomst

Uw ophaalservice vanaf de luchthaven is inbegrepen. U wordt op zondag bij aankomst opgewacht. Je wordt door het lokale team opgehaald op Kenneth Kaunda International Airport (LUN) en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u voorzien van de volledige aankomsttijd, plus alle details, inclusief contactgegevens wanneer u uw programma boekt. Boek uw vlucht pas als u de aankomstgegevens van ons heeft ontvangen.

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je zowel vertrouwd kunt raken met de omgeving als met de lokale cultuur.

Accommodatie & Maaltijden

Je accommodatie is inbegrepen van zondag tot zaterdagochtend van je laatste week. De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis verblijft u in slaapzalen voor één geslacht. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen met de andere deelnemers in een vrijwilligershuis.

Je maaltijden zijn inbegrepen tijdens je programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

Plaats

De projecten zijn in Monze. Dit is een kleine stad in de zuidelijke provincie van Zambia en ligt ongeveer 180 km ten zuidwesten van Lusaka. Het is het administratieve centrum van het district Monze.

De projecten in Zambia

Culture Week

Leer meer over Zambia, maak een band met mededeelnemers en dompel jezelf onder in de lokale cultuur. Dit is je kickstartweek in een nieuw land en zijn manier van leven!

Deze week neemt je mee naar belangrijke locaties die verband houden met de cultuur en geschiedenis van Zambia. De week staat in het teken van oriëntatie op gedenkplaatsen en interessante plaatsen, dit zal je helpen om gemakkelijk te integreren in de lokale cultuur en je alles geven wat je nodig hebt om je te vestigen in dit prachtige deel van de wereld!

Dit programma is een essentiële manier om de Zambiaanse cultuur te begrijpen en geeft je de kans om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis ervan. Niet alleen zal het uw reis aangenamer maken, het zal u ook helpen om zijn manier van leven beter te begrijpen en vertrouwd te raken met de
locatie, waardoor uw verblijf comfortabeler wordt.

De Cultuurweek is de perfecte manier om meer te leren over de lokale bevolking, cultuur, gewoonten, taal en nog veel meer. Tijdens deze week bezoek je hoogtepunten van de geweldige stad Livingstone, een klein stadje in de zuidelijke provincie van Zambia.

De Cultuurweek begint met een introductie in de Zambiaanse gebruiken, do’s en don’ts en taallessen. Later kunt u Livingstone bezoeken, de toeristische hoofdstad van Zambia, waar de meeste toeristische activiteiten, nationale parken, watervallen en musea zich allemaal in Livingstone bevinden. Je krijgt ook de gelegenheid om een ​​heiligdom/ceremoniële plaats te bezoeken waar de Toka Leya-sprekende mensen in Zambia vroeger baden om regen en bescherming tegen calamiteiten die het leven van de mensen in gevaar brachten voordat de zendelingen arriveerden.

Gedurende de week heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan Zambiaanse kooklessen, wandelingen door de stad, picknicks en bezienswaardigheden in de buitenlucht, en meer!

Schema

Maandag
• Ontbijt
• Cultuur- en taalles
• Lunch
• Wandeling en sightseeing rond het dorp en de stad Livigstone.
• Welkomsdiner
Dinsdag
• Ontbijt
• Bezoek cultureel dorp Bene Mukuni
• Lunch
• Knutselcursus
• Kookles
• Diner (kookles)
Woensdag
• Ontbijt
• Vertrek voor bezoek aan Victoria Falls.
• Buiten lunchen
• Bezienswaardigheden in de binnenstad van Livingstone
• Diner
Donderdag
• Ontbijt
• Vertrek naar Musi-oa-Tunya National Park
• Buiten lunchen
• Ga verder met sightseeing in het park en bezoek de warmwaterbron
• Diner
Vrijdag
• Ontbijt
• Bezoek heilige schrijn/Lwiindi-ceremonieplaats
• Lunch
• Projectbespreking en bezoekstage.
• Diner

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

teaching Project

De toekomst van kwetsbare kinderen helpen verbeteren door hen te leren lezen en schrijven in het Engels, wiskunde en andere creatieve vakken. De kinderen in de leeftijd van 7-15 jaar hebben jou nodig om hen de basisvakken te leren waardoor ze het belang inzien van onderwijs dat hun toekomst zal veranderen. Je geeft de kans om les te geven aan kinderen uit lokale gemeenschappen waarvan de ouders het zich misschien niet kunnen veroorloven om ze naar school te sturen, maar je geeft hun kinderen toegang tot kwaliteitsvol basisonderwijs tijdens dit programma.

De school heeft meer dan 150 kinderen in de leeftijd van 7-15 jaar, van klas 1-7 uit de kwetsbare gemeenschappen van Livingstone. U geeft deze kinderen les met de hulp van de plaatselijke leraar die het leerplan in elke klas uitvoert.

Je werkt van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 00:00 uur. Als assistent-docent geef je les in basisvakken zoals Engels, wiskunde en andere creatieve vakken. Er wordt van je verwacht dat je flexibel en creatief bent om langzame leerlingen tegemoet te komen en dat je ook overlegt met de lokale leraar over de mogelijkheden van de kinderen in de school.

De meeste kinderen op onze school hebben net kennis gemaakt met onderwijs, dus je moet bereid zijn om deze op alle gebieden in hun tempo te volgen.

Schema

maandag tot vrijdag
• Het dagelijkse werkschema is van 08:00 uur tot 00:00 uur van maandag tot en met vrijdag.
• Je gaat als assistent-docent lesgeven in basisvakken zoals
Engels,
o Wiskunde en
o andere creatieve onderwerpen.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

sports coaching

Train kinderen om hun toekomst aan te scherpen door middel van sport- en levensvaardigheidsonderwijs.

Sportcoaching heeft invloed op kinderen en jongeren in alle aspecten van hun leven. De kwetsbare kinderen en jongeren zullen uw tijd waarderen om hun vaardigheden en kennis in het leven te ontwikkelen en hen de kans te geven om te spelen en illegale activiteiten in hun gemeenschap te vermijden.

Het voetbalcoachingsprogramma omvat het werken met jongens en meisjes in de leeftijd van 10-25 jaar uit de meest kwetsbare gemeenschappen. Het seniorenteam voor de jongens doet mee aan de officiële competitie van de voetbalbond van Zambia. Je helpt de jongens hun sportieve vaardigheden aan te scherpen en werkt samen met de lokale coaches.

Je kunt ze trainen op basisvaardigheden in de sport, voornamelijk voetbal, aan zowel jongens als meisjes die hun talenten willen verbeteren. Je kunt na de voetbalsessies ook levensvaardigheidsonderwijs geven, met een aantal onderwerpen om karakter op te bouwen en te betrekken bij het maken van hun eigen keuzes voor de toekomst.

Het voetbalprogramma is van maandag tot en met vrijdag van 15.30 tot 17.30 uur. De competitiewedstrijden worden op zaterdag of zondag vanaf 15.00 uur gespeeld.

Schema

maandag tot vrijdag
Uw dagelijkse activiteiten zouden inhouden,
– Training in basisvaardigheden in de sport, voornamelijk voetbal, aan zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 10-25 jaar
– Zorg voor levensvaardighedenonderwijs na de voetbalsessies, met een aantal onderwerpen om karakter op te bouwen en te betrekken bij het maken van hun eigen keuzes voor de toekomst.
Het voetbalprogramma is van maandag tot en met vrijdag van 15.30 tot 17.30 uur.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

construction & renovation

Een goede voorziening/infrastructuur is een goede leer- en speelomgeving voor kinderen en jongeren.

Onze faciliteit moet nog worden verbeterd om onze kinderen te motiveren om op school te blijven als een plek die bevorderlijk is voor leren. De bouw en renovatie van de faciliteit zal meer kinderen huisvesten terwijl we nieuwe structuren bouwen en de oude renoveren. We concentreren ons zowel op de schoolstructuur als op het voetbalveld dat wat landschapsarchitectuur nodig heeft, evenals het toevoegen van enkele structuren.

Onze schoolstructuur heeft 3 lokalen die plaats bieden aan 150 kinderen, dus dat is ook om de oude schoolstructuren te renoveren en ook om de nieuwe schoolstructuren uit te breiden om genoeg ruimte te creëren voor huidige en nieuwe kinderen in de school.

De voetbalspeelplaats heeft landschapsarchitectuur en renovatie nodig om een ​​betere speelomgeving te creëren voor kinderen en jongeren in de gemeenschap. In dit project kun je je vaardigheden gebruiken om vriendelijke constructies te ontwerpen, de renovatieplannen en bouwinspanningen te plannen en uit te voeren.

Schema

maandag tot vrijdag
Het dagelijkse werkschema is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 00:00 uur.
Uw werkdag begint na het ontbijt. Je wordt naar onze projectsite gebracht en krijgt bepaalde taken voor die dag toegewezen. De ondersteuning van de coördinator zal tijdens het project om je heen zijn.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Prijzen

2 weken: xxx Euro
3 weken: xxx Euro
4 weken: xxx Euro
+1 week: xxx Euro

binnenkort beschikbaar…

Wat is inbegrepen:
Vrijwilligers programma
Accommodatie (gedeelde kamer)
Maaltijden
24/7 ondersteuning in het land
Programmaoriëntatie in het land
Ondersteuning voor vertrek
Luchthaven ophalen

Niet inbegrepen:
Er wordt 5% internationale bankkosten in rekening gebracht.
Visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, criminele antecedentenonderzoek, Covid-testen (indien nodig), dagelijks vervoer naar uw project en terug naar de accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties.

Vereisten om deel te nemen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers zijn verplicht om een criminele antecedentenonderzoek te doen
Vrijwilligers zijn verplicht een vrijwilligersreisverzekering af te sluiten
Vrijwilligers moeten mogelijk voor vertrek een Covid-test laten doen (we zullen u hiervan op de hoogte stellen)