Vrijwilligerswerk in Thailand

Locatie: Hua Hin, Thailand
Startdata: Start elke maandag
Duur: 2 weken – 12 weken

Doe mee met onze vrijwilligersprogramma’s in Thailand in 2023, waar we de beste vrijwilligerswerk projecten in Thailand hebben.

Je kunt je eigen project kiezen, verschillende projecten combineren en je eigen op maat gemaakte unieke Thailand vrijwilligersprogramma samenstellen!

Meedoen kan vanaf 2 weken tot 8 weken. Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door ons lokale team, zodat je je op je gemak kunt voelen met de omgeving en de lokale cultuur in Thailand.

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Aankomst

Op zondag wordt u bij aankomst opgewacht. Je wordt door het lokale team opgehaald op Suvarnabhumi Airport in Bangkok en naar je accommodatie in Hua Hin gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. Wijs zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

De Thailand coördinator is Pauline, zij zal u graag van dienst zijn tijdens uw verblijf bij ons.

Accommodatie en maaltijden

Uw accommodatie is inbegrepen van zondag tot en met zaterdagochtend van uw laatste week.

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt u ondergebracht in slaapzalen voor één geslacht. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen met de andere deelnemers in een vrijwilligershuis.

Uw maaltijden zijn inbegrepen tijdens uw programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

Plaats

De projecten zijn gevestigd in Hua Hin. Hua Hin, gelegen op slechts 280 kilometer ten zuidwesten van Bangkok, is een van de populairste strandbestemmingen van Thailand voor zowel de lokale bevolking als expats. Het is handig en ontwikkelt zich altijd omdat het is waar de stad de zee ontmoet.

Hier vindt u heerlijke zeevruchten, levendige markten, nooit-slapende bars, lange stranden en met palmbomen versierde landschappen die deze voormalige vissersenclave hebben veranderd in wat nu een bruisende stad is, boordevol van alles en nog wat een bezoeker, toerist of reiziger zou ooit willen!

De projecten in Thailand

Culture Week

Ons programma, gevestigd in de badplaats Hua Hin, biedt de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in de Thaise cultuur door middel van een verscheidenheid aan verschillende culturele activiteiten en bezienswaardigheden, en vrije tijd om ten volle te genieten van de prachtige strandomgeving.

Leer de cultuur en verken de natuur terwijl je je voorbereidt op je tijd in Thailand.

Ons programma, gevestigd in de badplaats Hua Hin, biedt de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in de Thaise cultuur door middel van een verscheidenheid aan verschillende culturele activiteiten en sightseeing in de ochtend en vrije tijd in de middag om ten volle te genieten van de prachtige strandomgeving.

Dit programma is gevuld met culturele activiteiten die je het authentieke Thailand laten zien. Tijdens het programma krijg je de kans om verschillende beroemde bezienswaardigheden rond Hua Hin te verkennen, gevolgd door Thaise gebruiken, taal en kooklessen.

Het boeddhisme zal een grote rol spelen bij een bezoek aan boeddhistische tempels (‘Wat’ in het Thais) om meer te weten te komen over het Thaise boeddhisme. Je zult ervaren hoe het is om voedsel aan monniken te bieden in de lokale tempel en ook op excursie te gaan naar het Artist Village en meer te weten te komen over traditionele Thaise kunst en kunstnijverheid.

Je bezoekt ook Pranburi Forest Park & ​​Mangrove-plantages en gaat op een Pranburi Mangrove Boat Tour om de schoonheid van het landschap te verkennen. We nemen je mee naar verschillende stranden waar je achterover kunt leunen, ontspannen en tot rust kunt komen te midden van wit zand en kristalhelder blauw water.

Schema

Maandag
• Ontbijt
• Programma-oriëntatie
• Thaise kookcursus en lunch
• Diner
Dinsdag
• Ontbijt
• Thaise cultuurles: Thaise geschiedenis, religie, tradities en gebruiken
• Lunch
• Thaise taalles
• Diner
Woensdag
• Ontbijt
• Bezoek Secret Cave & Chicken Drop Cave
• Huay Mongkol-tempel en boeddhistische rituelen
• Lunch
• Market Village Mall & Souvenirwinkel
• Diner
Donderdag
• Ontbijt
• Pranburi Forest Park & ​​Mangroveplantages
• Pranburi Mangrove-boottocht
• Lunch
• Bezoek Sai Noi Beach
• Welkomst- en afscheidsdiner
Vrijdag
• Ontbijt
• Voedsel aanbieden aan monniken in de plaatselijke tempel
• Excursie naar het kunstenaarsdorp
• Lunch
• Lokaal strand
• Diner

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Kindergarten Project

Wil je weten hoe het is om creatieve leeractiviteiten met kinderen te ondernemen? Dit kinderopvangprogramma in Hua Hin heeft het allemaal!

In dit programma bereid je leslessen voor kinderen voor, help je ze met hun dagelijkse activiteiten en klusjes en leg je ze neer voor een dutje. U kunt ook ‘s middags doorgaan met de interactie met de kinderen, samen met de lokale leraren en het personeel.

Tijdens je tijd bij dit kinderopvangprogramma werk je ‘s ochtends met kinderen van 2,5 tot 6 jaar in een lokaal kinderontwikkelingscentrum of kleuterschool in Hua Hin, en er wordt van je verwacht dat je daar 2-3 uur werkt van 09:00 – 11:30 uur.

Veel ontwikkelingscentra en kleuterscholen in Hua Hin kampen met een lerarentekort. Op sommige plaatsen zitten er tot 30 kinderen in een klaslokaal, en het is moeilijk voor slechts één leraar om elk individueel kind zoveel aandacht te geven als zij of nodig hebben.

Je speelt een belangrijke rol bij het assisteren van lokale leraren en het bieden van een helpende hand in de klas. Om jonge kinderen te helpen leren, hun Engels te oefenen en te genieten van hun introductie tot elementaire onderwijsconcepten, zult u uw creatieve vaardigheden gebruiken door middel van liedjes, dansen, spelletjes en herhalingsoefeningen.

Omdat veel lokale Thaise leraren meestal niet vloeiend Engels spreken, geef je ze met jouw hulp de kans om al op jonge leeftijd Engels te oefenen. Het is belangrijk dat kinderen zien hoe buitenlanders Engels spreken en begrijpen door naar verschillende accenten te luisteren, en als gevolg daarvan vergroot dit de algehele leerervaring van kinderen en hun vertrouwen in het spreken met buitenlanders in het algemeen.

Voordat de deelnemers naar de stage gaan, werken ze samen met lokale coördinatoren en bekijken ze de leslessen, materialen en activiteiten voor die dag om continue lesplannen voor kinderen te garanderen.

Tijdens schoolvakanties
• Houd rekening met lange vakanties, schoolvakanties en feestdagen. Tijdens zulke tijden kun je deelnemen aan speciale lessen en vakantiekampen voor jonge studenten die regelmatig worden aangevraagd door de lokale gemeenschap. Gebruik uw creatieve vaardigheden door middel van zang, dans, spelletjes en herhalingen om jonge kinderen te helpen bij het leren en genieten van hun introductie tot elementaire onderwijsconcepten.
• Schoolvakanties vinden plaats van begin oktober tot half november.

Schema

maandag tot vrijdag

• Ontbijt in Hua Hin Center
• Werken bij de kinderopvang/kleuterschool
• Lunch
• Lesplanning en voorbereiding
• Diner in Hua Hin Center

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Environmental Conservation Project

Wil je weten hoe het is om deel te nemen aan een inspanning voor milieubehoud? Stroop je mouwen op en werk samen met de lokale gemeenschap. Werk in nationale parken en help het park met zijn dagelijkse taken en activiteiten.

Ga aan de slag bij een boomkwekerij en help mee met boomaanplantactiviteiten. Je krijgt ook de kans om het bewustzijn te verspreiden en de studenten op een plaatselijke school voor te lichten over milieubehoud. Help de volgende generatie voor te bereiden om voor de planeet te zorgen.

Welkom in Hua Hin, een spectaculaire stad met een van de populairste strandbestemmingen van Thailand voor zowel de lokale bevolking als expats. Je programma hier als een fervent milieuactivist begint met een bezoek aan een lokaal leercentrum voor het mangrove-ecosysteem, waar je vooral deelneemt aan vele discussies over het bewustzijn van de diepe milieuproblemen van Thailand.

Hierbij werk je 2 uur ‘s ochtends en 2 uur ‘s middags bij een lokale mangrovekwekerij. Deze plaatsing is de belangrijkste kwekerij die jonge mangroveplanten produceert voor de lokale gemeenschap. Je verantwoordelijkheden kunnen betrekking hebben op het voorbereiden van het zaad en de grond, het water geven van de plant, het verzorgen van de plant en het planten van de mangroven.

De lokale coördinator zal aanwezig zijn om kennis te verstrekken en deelnemers stap voor stap te laten zien hoe/waar ze mangrovepeulen moeten verzamelen en sorteren tot alle tips die ze moeten weten over het adequaat planten en verzorgen van mangroves.

Naast zinvol hands-on werk om de duurzaamheid van de gemeenschap te verbeteren, zoals het opruimen van stranden of lokale gemeenschappen, het maken van vuilnisbakken en het wassen en sorteren van afval, zul je ook sterk betrokken zijn bij het leeraspect van onderzoek, planning en het opleiden van de lokale gemeenschapsleden en kinderen met betrekking tot het belang van duurzame milieupraktijken.

Om de lokale bevolking en studenten bewust te maken en milieubehoud aan te moedigen, presenteer je hun lezingen en trainingen over praktische onderwerpen zoals recycling in huis, het verkleinen van de ecologische voetafdruk, het op de juiste manier scheiden van afval en bredere onderwerpen zoals de gevolgen van klimaatverandering en de noodzaak van zorg voor het milieu.

Een Engelssprekende coördinator zal er zijn om u te ondersteunen en te helpen met eventuele taalbarrières.

Dit is uw kans om toekomstige generaties voor te bereiden op het belang van de bescherming van het milieu, de klimaatverandering en het redden van de planeet. Het is onze plicht om hen op te leiden, zodat ze onze inspanningen voor de bescherming van het milieu voortzetten.

Uw hulp en aanwezigheid zal een lange weg gaan.

Voordat de deelnemers naar de stage gaan, werken ze samen met lokale coördinatoren en bekijken ze de leslessen, materialen en activiteiten voor die dag om continue lesplannen voor kinderen te garanderen.

Tijdens schoolvakanties
• Houd rekening met lange vakanties, schoolvakanties en feestdagen. Tijdens zulke tijden kun je deelnemen aan speciale lessen en kampen voor jonge studenten die regelmatig worden aangevraagd door de lokale gemeenschap. Tijdens het vakantiekampprogramma zullen er kleinere groepen leerlingen van basis- en middelbare scholen zijn aan wie je lesgeeft in onderwerpen die te maken hebben met milieu en natuurbehoud. Voel je vrij om je creatieve vaardigheden te gebruiken door middel van zang, dans, spelletjes en herhalingen om jonge kinderen te helpen bij het leren en genieten van hun introductie tot basisconcepten.
• Schoolvakanties vinden plaats van begin oktober tot half november.

Schema

maandag tot vrijdag

Uw dagelijkse schema omvat activiteiten voor 4-5 uur per dag. Je draagt ​​bij aan de dagelijkse activiteiten in een nationaal park, een centrum voor het behoud van mangroves, boomaanplantactiviteiten, opruimacties in de gemeenschap en meer. Afhankelijk van de lokale vereisten en omstandigheden kunt u activiteiten plannen en uitvoeren die het milieu op meerdere manieren dienen. Je zult ook deelnemen aan educatieve en bewustmakingsactiviteiten voor studenten van een lokale school.

Je zult kennis opdoen over natuurbehoud en praktische ervaring, terwijl je ook de kans krijgt om de studenten voor te lichten over belangrijke onderwerpen met betrekking tot milieubehoud.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Community Construction Project

Help onze gemeenschapsconstructie- en renovatieactiviteiten die de lokale gemeenschap helpen die onze steun nodig heeft.

Je helpt bij het renoveren van lokale gemeenschapsruimten en voorzieningen zoals tempels, ziekenhuizen en scholen die nog veel verbeterd moeten worden. Je zet de lopende bouw- en renovatieprojecten voort en/of sluit je aan bij nieuwe projecten die plaatsvinden om de lokale gemeenschap te helpen.

Er zijn veel gezinnen in Thailand die onder slechte woonomstandigheden leven en veel van de lokale gemeenschapsgebieden en faciliteiten zoals tempels, ziekenhuizen en scholen moeten nog veel worden verbeterd.

Om dit probleem aan te pakken, richt dit programma zich op deelnemers om de levensstandaard van deze lokale mensen in nood te helpen verbeteren door ondersteuning te bieden bij de hoognodige bouw- en renovatiewerkzaamheden door goede sanitaire voorzieningen te creëren, huisvesting veiliger te maken en ervoor te zorgen dat gemeenschappen meer gezag over hun eigen ontwikkelingsinitiatieven.

Deelnemers zullen worden gevraagd om taken uit te voeren die variëren van licht werk zoals het schoonmaken van het gebied, het mengen van cement en schilderen tot moeilijkere taken zoals het opbouwen van de muur (pleisterwerk) en het repareren van dakbedekking.

Deelnemers worden geïnstrueerd en nauwlettend begeleid door onze coördinator die ruime ervaring heeft met bouwwerkzaamheden om ervoor te zorgen dat alle processen veilig voor hen zijn en dat de woonomstandigheden ook veilig zijn voor de lokale bevolking.

Je zet de lopende bouw- en renovatieprojecten voort en of sluit je aan bij nieuwe projecten die plaatsvinden om de lokale gemeenschap te helpen.

Schema

maandag tot vrijdag
Na het ontbijt vertrek je naar het bouwproject; dit zal vooral bij de mensen thuis en bij de lokale gemeenschapsvoorzieningen zijn. Daar word je door onze coördinator ingelicht over je taken over het project van de dag. Verwacht 4-5 uur per dag bouw- en renovatiewerkzaamheden op de projectlocatie met een lunchpauze tussendoor. De lunch kan bij onze accommodatie of in de buurt van de projectlocatie zijn.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Teaching Project

Geef iets terug aan de lokale Thaise gemeenschap en breng tijd door met lokale studenten terwijl je Engelse les geeft op scholen in en rond Hua Hin, en geniet ook van het strand in je vrije tijd!

Geef ‘s ochtends les aan jongeren op lokale scholen en ‘s middags bereid je je lessen voor op de volgende dag. Dit is een kans om goed te doen en je tegelijkertijd goed te voelen. Je helpt studenten om hun geest te verbreden en een culturele uitwisseling te hebben terwijl je Engelse les geeft en lokale medewerkers helpt met je creatieve ideeën.

Dit programma bestaat uit het werken met studenten op verschillende scholen die Engels onderwijzen. We hebben sterke relaties met verschillende basis- en middelbare scholen en de leeftijd van de leerlingen kan tussen de 6 en 18 zijn.

Veel scholen staan ​​open voor nieuwe concepten en benaderingen van lesgeven. Dit betekent dat u misschien uw nieuwe ideeën en onderwijsstrategieën kunt delen die een aanvulling kunnen zijn op de lokale Thaise lesmethoden of -stijl.

Ons lesprogramma heeft een tweeledig doel: het is natuurlijk bedoeld om kinderen op het platteland van Thailand te helpen meer Engels te spreken (meestal spreken zelfs hun leraren geen vloeiende sprekers).

Ten tweede geeft het je inzicht in het Thaise onderwijssysteem en een goede kans om vriendschappen op te bouwen met studenten en docenten.

Je verlaat het centrum tussen 08:30 uur 09:30 uur, 11:00 uur en 13:00 uur. afhankelijk van de school. Verwacht 2-3 uur les te geven. De lessen worden ofwel in de ochtend of in de middag gepland op basis van de beschikbaarheid van het tijdslot en de school.

Er zijn ook dagen dat je kinderen zowel ‘s ochtends als’ s middags les moet geven. De lunch wordt meestal op school of in het centrum geserveerd, afhankelijk van het programma dat op een bepaalde dag is gepland.

Je werkt samen met andere docenten en deelnemers in de klas, waar je ook kunt helpen bij het maken van lesplannen en het organiseren van activiteiten in de klas.

Voordat de deelnemers naar de stage gaan, werken ze samen met lokale coördinatoren en bekijken ze de leslessen, materialen en activiteiten voor die dag om continue lesplannen voor kinderen te garanderen.

Tijdens schoolvakanties
Houd rekening met lange vakanties, schoolvakanties en feestdagen. Tijdens zulke tijden kun je deelnemen aan speciale lessen en Engelse kampen voor jonge studenten die regelmatig worden aangevraagd door de lokale gemeenschap. Tijdens het Engelse kampprogramma zullen er kleinere groepen leerlingen van basis- en middelbare scholen zijn. gebruik je creatieve vaardigheden door middel van zang, dans, spelletjes en herhalingen om jonge kinderen te helpen bij het leren en genieten van hun introductie tot elementaire onderwijsconcepten.

De schoolvakanties vinden plaats van begin oktober tot half november.

Schema

maandag tot vrijdag
Lessessies kunnen ‘s ochtends of’ s middags zijn, afhankelijk van de school en haar vereisten. Een normale dag in het programma ziet er zo uit.

• Ontbijt in Hua Hin Center
• Lesgeven
• Lunch
• Bereid de lessen voor op de volgende dag samen met je mededeelnemers
• Diner in Hua Hin Center

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Prijzen

2 weken: 799 euro
3 weken: 999 euro
4 weken: 1199 euro
+1 week: 199 Euro

* De Cultuurweek en het Bouwproject hebben een toeslag van 35 Euro per week

Wat is inbegrepen:
Vrijwilligersprogramma
Accommodatie (gedeelde kamer)
Maaltijden
24/7 ondersteuning in het land
In-country programma-oriëntatie
Ondersteuning vóór vertrek
Ophaalservice vanaf de luchthaven

Niet inbegrepen:
Er wordt 5% internationale bankkosten in rekening gebracht.
Visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, criminele antecedentenonderzoek, Covid-testen (indien nodig), dagelijks vervoer naar uw project en terug naar de accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties.

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers zijn verplicht om een criminele antecedentenonderzoek te doen
Vrijwilligers zijn verplicht om een vrijwilligersreisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen u hiervan op de hoogte stellen)