Vrijwilligerswerk Tanzania

Doe vrijwilligerswerk in Tanzania in 2023 met Beyond Volunteer. De vrijwilligerswerk programma’s in Tanzania omvatten Engels onderwijzen, milieuproject, Maasai Tribal Immersion, Empowering Village Women, onderwijs project, bouwproject, evenals een culturele week.

Doe vrijwilligerswerk in Tanzania en ontdek dit prachtige land met onder andere het landelijke Arusha, en de Maasai dorpen. We hebben verschillende vrijwilligerswerk projecten in Tanzania. Je kunt je eigen vrijwilligersprojecten kiezen en zelfs verschillende vrijwilligersprojecten combineren en je eigen programma op maat samenstellen!

Waarom vrijwilligerswerk buitenland in Tanzania?

Als vrijwilliger kan je nieuwe ervaringen opdoen en anderen helpen. Een programma voor vrijwilligerswerk in het buitenland is voor jongeren, studenten, en volwassenen. Ontmoet andere internationale vrijwilligers met onze betrouwbare en verantwoordelijke programma’s.

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Tanzania

Locatie: Tanzania
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken

Doe mee met onze vrijwilligersprojecten in Tanzania, waar we verschillende projecten beschikbaar hebben.

Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen. Je kunt de projecten combineren en je eigen programma samenstellen!

costa rica volunteer

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Locatie & Accommodatie

Er zijn 2 locaties in dit programma. Hou er rekening mee dat transportkosten tussen de locaties, en van en naar de projecten dagelijks niet zijn inbegrepen.

De eerste locatie is Monduli, gelegen in de regio Arusha, in het noordoosten van Tanzania. Monduli is een geweldig gebied om te leren hoe de lokale Maasai bevolking leeft en om te genieten van het prachtige landschap.

De tweede locatie is Arusha, waar je verblijft in het eenvoudig traditioneel Maasai Village.

Je wordt op zondag bij aankomst op Kilimanjaro International Airport (JRO) opgewacht. Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten.

We zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer jij je programma boekt.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers van hetzelfde geslacht.

Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

De projecten

Culture Week (Monduli)

Leer meer over de cultuur en de mensen van Tanzania en dompel jezelf onder in de lokale gemeenschap. Deze week neemt je mee naar prachtige locaties die verband houden met de cultuur en geschiedenis van Tanzania.

De week zal bestaan ​​uit oriëntatielessen en een bezoek aan een Maasai-dorp en andere bezienswaardigheden, die je allemaal zullen helpen integreren in de lokale cultuur en je alles geven wat je nodig hebt in dit deel van de wereld!

Dit is een fantastische manier om de cultuur van Tanzania te begrijpen en je de kans te geven om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis. Het zal je reis niet alleen aangenamer maken, maar het zal je ook helpen de manier van leven beter te begrijpen en vertrouwd te raken met de locatie.

Maandag
Ontbijt
Tanzaniaanse Do’s en Don’ts, Cultuur introductie en geschiedenis, plus Swahili-taallessen!
Tour van de de omgeving.
Lunch
Maak een wandeling door de prachtige Monduli-bergen (als het weer en de tijd het toelaten)
Diner

Dinsdag
Ontbijt
Bezoek Maasai Museum, Snake Park & ​​Handicraft Gallery
Lunch
Bezoek de lokale Maasai Livestock Market
Kookles
Diner (geniet van wat je hebt helpen bereiden)

Woensdag
Ontbijt
Bezoek Arushatown: Cultural Heritage Art Gallery, lokale ambachtelijke markt, etc.
Lunch
Bezoek Arusha: museum, monumenten en supermarkt
Diner

Donderdag
Ontbijt
Vertrek voor wandelsafari
Verken het lokale terrein en dieren
Lunch
Geniet van sportactiviteiten met de gemeenschap of neem wat vrije tijd
Diner

Vrijdag
Ontbijt
Handwerk: Beadworksessie met Maasai vrouwen – leer hoe je je eigen sieraden kunt maken!
Lunch
Leer Maasai-kleding en Maa-taal
Diner

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Education Project (Monduli)

Ontmoet een nieuwe generatie enthousiaste studenten en help hun Engels te verbeteren als gemeenschapsleraar in Tanzania!

Ondersteun leraren op lokale scholen in het district Monduli en help studenten.

De vriendelijke schoolleraren zullen je begeleiden op basis van hun curriculum terwijl jij je lesplannen maakt. Gebruik informele groepsactiviteiten met spelletjes, kleuren, boeken en speelgoed, allemaal met als doel het Engels van de lokale kinderen te verbeteren.

Als je graag lesgeeft en met kinderen omgaat, dan is dit het programma waar je echt van zult genieten!

We hebben sterke relaties met verschillende basisscholen, middelbare scholen en middelbare scholen in het Monduli district die onderwijs ondersteuning nodig hebben en gemeenschapsleiders die willen dat wij Engelse leerprogramma’s organiseren. 

Je kan de kinderen ook begeleiden bij activiteiten zoals knutselen, sporten, tekenen, kleuren, schrijven en meer!

Maandag tot vrijdag
Ontbijt
Assisteren van leerkrachten en leerlingen op de school
Lunchpauze
Leraren en studenten op school helpen
Lesplanning voor de volgende dag
Diner

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Environmental Conservation (Monduli)

Ervaar Tanzania door deel te nemen aan de lokale natuurbescherming projecten om het natuurlijke landschap rond het landelijke Monduli te behouden. Doe mee aan de herbebossing van het gebied, geef lessen over milieubehoud, het planten van bomen en meer!

Dit programma maakt deel uit van een inspanning om de natuurlijke omgeving te behouden ten behoeve van dieren en de gemeenschap in Monduli.

Met dit programma draag je jouw steentje bij voor toekomstige wereldburgers en beleef je het zich snel ontwikkelende land Tanzania op een unieke manier… door terug te gaan naar de natuur!

Er is niet veel regenwoud gebied in Tanzania vanwege de weersomstandigheden in bepaalde delen van het jaar.

Nu is het belangrijk dat leden van de gemeenschap hun deel doen om de beboste gebieden en de dieren die ervan afhankelijk zijn te beschermen. Een organisatie waar we mee samenwerken in Monduli doet het bijzonder goed in het handhaven van een goede omgeving rond dat gebied. Het is een belangrijke inspanning omdat veel gebieden niet genoeg bomen hebben, wat de kwaliteit van de atmosfeer negatief beïnvloedt, en veel lokale bewoners worstelen om voor hun gezin te zorgen terwijl het landschap blijft veranderen.

Dit programma helpt het milieu via een plaatselijke school om studenten aan te moedigen tot milieubehoud. Het is een mooie kans om hen belangrijke kennis over dit onderwerp bij te brengen en hen te adviseren hoe ze zich op de juiste manier in hun omgeving moeten gedragen. 

Je dagelijkse taken zullen een combinatie van activiteiten zijn, afhankelijk van het weer en het seizoen. Je kunt bomen planten in het bos of in gemeenschappelijke ruimtes, boomkwekerij taken die dit ondersteunen, en waar mogelijk regel je lessen met de milieuclub in de school of gemeenschapshallen die gericht zijn op lokale kinderen en tieners.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Construction & Renovation (Monduli)

Doe mee aan de renovatie van lokale dorpsscholen en help de studenten om betere leeromstandigheden te krijgen. Dit project ondersteunt scholen in en rond Monduli door hun infrastructuur te restaureren en te renoveren om zo betere leeromstandigheden voor de leerlingen te creëren.

We helpen de scholen ook door leerfaciliteiten te bieden waar en wanneer dat nodig is. De projecten omvatten het renoveren van bibliotheken en speelplaatsen, het repareren van schoolmeubilair en alles wat op dat moment een helpende hand nodig heeft!

Door deel te nemen aan dit sociale project, maak je een verschil in de lokale gemeenschap door de studenten op deze scholen te ondersteunen. Je werk kan taken omvatten waarbij u een positieve leeromgeving op school kunt helpen creëren. Het project omvat fysieke en handmatige arbeid, zoals je zou kunnen metselen, timmeren, schilderen, tegels leggen en tuinieren. We kunnen ook betrokken zijn bij het renoveren van gebouwen, schilderen, repareren van de meubels, het bevestigen van apparatuur enzovoort.

De andere kant van dit project is een meer artistieke en ontspannen omgeving.

Je krijgt misschien ook de kans om je creatieve ideeën te gebruiken om de schoolomgeving te verfraaien. Je werkt samen met een lokale coördinator die zorgt voor begeleiding. Deze activiteit is leuk om het initiatief en de creativiteit tijdens het proces te ondersteunen.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Empowering Village Women (Arusha)

De gemeenschappen van de Maasai-stam zijn traditioneel patriarchaal, maar nu gaan deze geweldige vrouwen hun eigen weg, waardoor ze hun eigen zegje kunnen doen!

Dit programma geeft inzicht in de unieke cultuur van de Maasai Tribe en de impact die gevoeld wordt wanneer het onderwijs aan meisjes geen prioriteit heeft. De primaire focus ligt op de ontwikkeling van basisvaardigheden en financiële geletterdheid van de lokale vrouwen, die leren hoe ze geld kunnen verdienen om zichzelf te onderhouden en hun kinderen op te voeden.

De Maasai-samenleving heeft een eigen levensstijl die verschilt van andere samenlevingen in Tanzania. Ze hebben hun kledingstijlen, decoraties en manier van leven. Ze dragen de rechthoekige stof die in de volksmond bekend staat als Shukain Swahili-taal en die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De meerderheid van de Maasai-vrouwen in de vele Maasai-gemeenschappen leidt een leven van armoede en culturele onderdrukking. Mannen zijn de hoofden van de huishoudens en het dorp. Ze hebben controle over bijna elk aspect van het leven en hebben bijna alle leiderschapsrollen.

Bovendien is de belangrijkste bron van inkomsten van Maasai-vrouwen de verkoop van traditionele sieraden met kralen. Door hun kwetsbaarheid voor een gebrek aan onderwijs hebben vrouwen echter geen systematische manier om hun eigen economische belangen financieel te beschermen. In dit opzicht kunt u de Maasai-vrouwen hier steunen door middel van een wederzijds voordelige uitwisseling van informatie bij het nemen van weloverwogen financiële beslissingen.

Maandag tot vrijdag

Ontbijt
Ontmoet de vrouwen van de groep en geef inzicht in gezonde maatregelen om tegemoet te komen aan hun kinderen en aan zichzelf
Bespreek duurzame projecten met de Maasai vrouwen om financieel onafhankelijk te zijn
Lunch
Bespreek het belang van onderwijs met de Maasai-vrouwen
Betrek de vrouwen op verschillende manieren om hun eigen middelen te mobiliseren
Diner

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Maasai Tribal Immersion (Arusha)

Leer meer over de trotse Maasai mensen! Dompel jezelf onder in hun traditionele gebruiken, dagelijkse routines en geniet van elke seconde van deze onvergetelijke ervaring!

Deze homestay geeft inzicht in de cultuur van deze geweldige Afrikaanse stam. Tegenwoordig zijn de Maasai beroemd om hun traditionele kleding, fantastische verhalen, hoedenmethoden en nomadische levensstijl. Hoewel de autoriteiten de Maasai hebben aangemoedigd om hun manier van leven op te geven, hebben deze trotse mensen vastgehouden aan hun eeuwenoude gebruiken.

Dit is je kans om te leren van de ervaring van zijn en doen. U kunt de manier van leven van de Maasai van dichtbij zien en deelnemen aan de vele activiteiten die typerend zijn voor hun dagelijks leven.

Tijdens deze Maasai Village Homestay wordt u verwelkomd om in hun dorp te verblijven, meer te weten te komen over hun cultuur en deel te nemen aan hun dagelijkse taken.

Maandag
We beginnen de dag met een introductie van het dorp en de Maasaicultuur. ‘s Ochtends leer je handige zinnen in de Maasai-taal, die je de hele week kunt gebruiken. Bovendien leer je over de levensstijl van de Maasai-bevolking door een inleiding tot de culturele regels, de do’s en don’ts, enz.
Na de lunch maken we een trektocht door de wildernis die het dorp omringt. Tijdens deze wandeling zie je de natuur van Tanzania op zijn best.

Dinsdag
De Maasai staan ​​bekend om hun herderstradities. Vandaag draait het allemaal om het grazen van het vee! Je gaat mee met een Maasai-krijger op zijn grazende activiteiten door de bush – wees voorbereid op enkele uren wandelen!
Tijdens het droge seizoen (juni tot oktober) brengt deze activiteit nog meer werk met zich mee: de dichtstbijzijnde rivier bij het dorp droogt volledig uit, zodat de dorpelingen gedwongen worden verder te lopen of gaten te graven om bij het ondergrondse water te komen, zodat hun vee kan drinken. wees niet verbaasd als je wordt uitgenodigd om mee te doen!

Woensdag
In de ochtenduren zullen we ons aansluiten bij de vrouwen van een groot deel van hun traditionele activiteiten, u kunt verwachten deel te nemen aan activiteiten zoals koeien melken, met ezels naar de rivier lopen om water te halen, enz.
Na de lunch nemen we deel aan een spannende workshop waarin je wordt geleerd hoe je prachtige Maasai-sieraden met kralen kunt maken – het soort dat de Maasai tot een emblematische en kleurrijke stam heeft gemaakt.
We sluiten de dag af met een kookles onder leiding van een van onze gastheren. Dit wordt jouw diner, dus let goed op!

Donderdag
Vandaag is weer een dag om het vee te laten grazen! De graasdagen zijn gevuld met avontuur omdat ze lange wandelingen door de Afrikaanse bush met zich meebrengen.

Vrijdag
We gaan weer een wandeling maken door de Afrikaanse wildernis! Na een paar uur avontuurlijk zwerven, zullen we genieten van een picknick met uitzicht op de vallei.
‘S Avonds zullen we een vreugdevuur aansteken waar je de kans krijgt om legendarische verhalen over de Maasai en andere verhalen uit het dorp te horen.

Houd er rekening mee dat in het dorp dingen naar behoefte worden gedaan. Dit is slechts een voorbeeld van hoe je week eruit zou kunnen zien tijdens je gastgezin, maar activiteiten kunnen veranderen afhankelijk van het weer, de behoeften van de gemeenschap, ceremonies of andere omstandigheden. Je flexibiliteit en het vermogen om je goed aan te passen aan veranderingen in je nieuwe omgeving zullen van groot voordeel zijn tijdens deze geweldige ervaring.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Prijzen

2 weken: 799 euro
3 weken: 999 euro
4 weken: 1199 euro
+1 Week: 199 Euro

* Voor de Cultuurweek, het Constructie- en Tribal Immersion-programma geldt een toeslag van 105 euro per week

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3.  Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma