Vrijwilligerswerk in Oeganda

In Oeganda hebben we 6 projecten voor vrijwilligerswerk en culturele onderdompeling beschikbaar. U kunt uw eigen project kiezen, verschillende projecten combineren en uw eigen unieke programma op maat samenstellen. Vrijwilligerswerk doen in Oeganda is een ongelooflijke ervaring die je veel kan leren over het land en zijn cultuur.

Je kunt elke maandag starten en je kunt meedoen vanaf 2 weken tot 8 weken.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door ons lokale team, zodat je zowel vertrouwd kunt raken met de omgeving als met de lokale cultuur.

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Aankomst

Uw ophaalservice vanaf de luchthaven is inbegrepen. U wordt op zondag bij aankomst opgewacht. Je wordt opgehaald door het lokale team op Entebbe International Airport) en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u voorzien van de volledige aankomsttijd, plus alle details, inclusief contactgegevens wanneer u uw programma boekt. Boek uw vlucht pas als u de aankomstgegevens van ons heeft ontvangen.

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je zowel vertrouwd kunt raken met de omgeving als met de lokale cultuur.

Accommodatie & Maaltijden

Je accommodatie is inbegrepen van zondag tot zaterdagochtend van je laatste week. De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis verblijft u in slaapzalen voor één geslacht. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen met de andere deelnemers in een vrijwilligershuis.

Je maaltijden zijn inbegrepen tijdens je programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

Plaats

De projecten zijn in Kajjansi. Dit is een stad in Centraal Oeganda. Het is een van de stedelijke centra in het district Wakiso.

De projecten in Oeganda

Culture Week

Leer meer over Oegandese gerechten, cultuur, gebruiken en dompel jezelf onder in de lokale omgeving terwijl je vrienden maakt met de leden van de gemeenschap!

Raak vertrouwd met de dingen die u kunnen voorbereiden op uw verblijf in Oeganda. Leer hoe u Oegandese gerechten kookt en lokaal maakt
ambachten. Wald rond het stadscentrum! Je krijgt de kans om jezelf onder te dompelen in de cultuur en te genieten van bezoeken aan de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties, zoals het beroemde Victoria Lake.

Leren over de cultuur en levensstijl van de gemeenschap die u bezoekt, is een van de belangrijkste aspecten van reizen. Door dit te doen, krijg je een idee van hoe dingen stromen en hoe je omgaat met de lokale bevolking. Als u zich bewust bent van de lokale gebruiken en een betere kans krijgt om uzelf volledig onder te dompelen in uw nieuwe omgeving, wordt uw ervaring waarschijnlijk nog aangenamer.

Dat is precies wat onze cultuurweek wil doen!

Het is ontworpen om je kennis te laten maken met de taal, het eten, de mensen en de dagelijkse gang van zaken in de gemeenschap. Deze week van verkenning helpt je om in een meer ontspannen tempo te komen dat gebruikelijk is in Oeganda en je te inspireren om je volledig in te zetten voor de leden van de gemeenschap die je zeker zult ontmoeten!

Schema

Maandag
Na het ontbijt hebben we een kennismakingsgesprek, huisregels, verwachtingen stellen, arbo-adviezen en documentafhandeling. Gevolgd door Oegandese do’s en don’ts, cultuurintroductie en landgeschiedenis en Swahili en Luganda taallessen. Lunch vervolgens een wandeltocht door het terrein en de omgeving om u vertrouwd te maken met waar u lokale winkels kunt vinden, en regel indien nodig een simkaart.
Dinsdag
Na het ontbijt bezoeken we de Botanische Tuin en het Wildlife Conservation Education Centre en lunchen we buiten in een lokaal restaurant in de stad. ‘s Middags brengen we een bezoek aan Victoria Lake, waar u kunt ontspannen en genieten van het mooie Oegandese weer en de sfeer of een ontspannen wandeling kunt maken.
Woensdag
Na het ontbijt bereiden we ons voor op een dagje uit om een ​​plaatselijk museum, paleis en andere belangrijke lokale bezienswaardigheden te bezoeken. Tussendoor stoppen we voor een lekkere lunch voordat we verder gaan op onze culturele zoektocht. Bij terugkomst heb je wat vrije tijd om te genieten voor het diner.
Donderdag
Na het ontbijt gaan we naar een ontmoeting met enkele van de oudsten van de lokale gemeenschap en gaan we winkelen op de wekelijkse markt om de ingrediënten voor ons avondeten te kopen. Na het genieten van een heerlijke lunch en wat vrije tijd ga je aan de slag om je eerste traditionele Oegandese maaltijd te maken in onze kookles. Doe je werk goed, want je inspanningen worden je avondeten, dus let goed op!
Vrijdag
Na het ontbijt zal er een programmabespreking zijn, waar u meer te weten kunt komen over onze programma’s in Oeganda en eventuele verdere vragen kunt stellen! We zullen al onze projecten in de omgeving bezoeken, zodat u een indruk krijgt van wat we doen. Na de lunch volgen we een Oegandese ambachtsles.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

teaching project

Help lokale leraren door je kennis van het Engels te delen met studenten in Oeganda. Leer ze kennen en help ze hun horizon te verbreden!

Onderwijzen en leren. Dankzij deelnemers zoals jij kunnen basisschoolleerlingen die nog nooit eerder met buitenlanders in contact waren gekomen, nu andere culturen leren kennen en leren kennen in hun eigen schoolomgeving. Je inspanningen zullen niet alleen helpen om hun kijk te verruimen, het zal je ook het een en ander leren!

Lokale kinderen in Oeganda, vooral die in kansarme gebieden, krijgen zelden de kans om buitenlanders te ontmoeten en ermee om te gaan. De meesten krijgen niet eens de kans om Engels te oefenen buiten de schoolomgeving, ondanks dat de taal een van de officiële talen van Oeganda is. Zelfs een goede interactie met hen en het spreken van de taal kan hun leerproces ten goede komen en hun vertrouwen in de taal vergroten.

Je wordt geplaatst op een lokale school in de omgeving van Kajjansi. Uw specifieke plaatsing hangt af van de behoeften van de gemeenschap en de beschikbaarheid op dat moment. Tijdens de vakantieperiodes zal een Engels en sportprogramma in dagkampstijl worden opgezet en geleid door deelnemers met de hulp van onze coördinatoren.

Houd er rekening mee dat je verantwoordelijk bent voor het voorbereiden van de lessen voor de klas, waar je de lokale leraar assisteert, en dat je zelf lessen leidt (op basis van je ervaring).

We volgen allebei het curriculum van de school in een formele setting en bij sommige leerstages kunnen de lessen op een informele manier worden gegeven, dus je bent vrij om creatief te worden! De favoriete bezigheden van de jongste leerlingen zijn spelletjes,
tuinieren en zingen.

Het doel is om in het Engels les te geven door oefening en creativiteit, en je bent welkom om nieuwe ideeën aan te dragen die een uitwisseling van culturen en gesprekken tussen jou, mededeelnemers, personeel en studenten bevorderen.

Schema

Maandag tot vrijdag
Je zult 4-6 uur besteden aan het assisteren van schoolpersoneel met lessen en activiteiten. Eenmaal terug in de accommodatie heb je tijd om je lessen voor de volgende dag voor te bereiden. De dag zou er zo uit kunnen zien:
• Ontbijt
• Lesgeven
• Lunch
• Lesgeven
• Les voorbereiden
• Diner

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

Sports Coaching

Word een coach op het platteland van Oeganda om een ​​gezonde levensstijl voor lokale scholieren te promoten!

Op het platteland van Oeganda geven scholen door gebrek aan mankracht geen goede sportlessen. Tijdens dit programma ga je coachen
twee sportlessen per dag en een goede training voor kinderen en tieners op school. Daarnaast streven we naar verbetering van de
Engels van de studenten door consequent te oefenen tijdens hun trainingen.

Op Oegandese scholen op het platteland hebben leerlingen niet veel gelegenheid om te sporten vanwege een gebrek aan trainers. De leraren laten de leerlingen vaak naar de speelplaats gaan als onderdeel van hun oefenlessen, maar er is geen echte goede training.

Tijdens dit programma leer je de kinderen sport op lokale scholen en in de gemeenschap. De les moet zowel technisch als praktisch zijn. Je bent vrij om te kiezen in welke sport je les gaat geven, dit kan voetbal, volleybal, basketbal, enz. zijn. Houd er rekening mee dat de uitrusting beperkt kan zijn, dus je moet vindingrijk en creatief zijn!

Bovendien streven we ernaar om het Engels van de studenten te verbeteren door middel van culturele uitwisseling, die u kunt helpen bieden!

Schema

Maandag tot vrijdag
Hieronder ziet u hoe een typische dag eruit zou kunnen zien:
Ontbijt
Eerste les
Lunch
Tweede les
Terug naar de accommodatie
Bereid de lessen van de volgende dag voor / Vrije tijd
Diner

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

village farming

Werk samen met lokale boeren in Oeganda! Je bent verantwoordelijk voor het helpen op boerderijen door schoon te maken, fruit te plukken, gewassen te planten en dieren te voeren.

Dit project is een perfecte manier om volledig ondergedompeld te worden in de landelijke Oegandese levensstijl. Door tijd te besteden aan het werken met lokale boeren en te helpen op hun boerderijen, maak je deel uit van een lonende ervaring waar niet veel mensen de kans toe krijgen!

De meeste dorpelingen op het platteland van Oeganda hebben hun leven gewijd aan de landbouw, aangezien het een praktijk is die van generatie op generatie is doorgegeven. Lokale dorpelingen leren leven met alleen de basis en eten van wat ze hebben verbouwd.

In dit programma werk je samen met lokale boeren en help je hen bij hun dagelijkse werk. Je taken kunnen bestaan ​​uit het planten en water geven van de gewassen, het schoonmaken van de boerderij, het voeren van de dieren, het plukken van groenten en fruit, afhankelijk van wat er op dat moment nodig is.

Sommige dagen kunnen drukker zijn dan andere, omdat je werkt in het tempo van de lokale boeren die er ook voor kiezen om “luie” dagen te hebben. Naast het werken met gewassen, werk je ook met dieren zoals koeien, schapen, geiten, etc.

Dit programma geeft je veel inzicht in het Oegandese leven op het platteland.

Schema

Maandag tot vrijdag
Je gaat 4-5 uur aan de slag. Sommige boerderijen liggen in de buurt van ons centrum (ongeveer 10 minuten lopen), andere op ongeveer een uur rijden. Hieronder ziet u hoe een typische dag eruit zou kunnen zien:
Ontbijt
Werk op de boerderij
Lunch
Werk op de boerderij
Terug naar de accommodatie
Vrije tijd
Diner

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

community outreach

Steun de duurzame ontwikkeling van scholen, kerken, gezondheidscentra en meer in een klein Oegandese dorp door middel van bouw- en renovatiewerkzaamheden!

In dit programma werk je in een dorp dat minimale steun van de overheid krijgt om zijn infrastructuur te onderhouden. Je taken hier zullen variëren, afhankelijk van de behoeften op dat moment, waardoor je de kans krijgt om deel te nemen aan gemeenschapsontwikkeling en andere verbeteringsinspanningen.

Plattelandsgemeenschappen buiten de grote steden missen vaak steun van de overheid op het gebied van ontwikkeling en onderhoud van infrastructuur. De meeste gezinnen hebben alleen genoeg om zichzelf te voeden met wat ze verbouwen, maar worden nog steeds getroffen door incidentele voedseltekorten en ondervoeding. Huisreparaties zijn niet gebruikelijk, omdat de prioriteit ligt bij het op orde houden van de boerderijen
hun kinderen eten te geven. Lokale gemeenschappen ontvangen zelden financiering van de overheid, wat vaak betekent dat
er is beperkte ondersteuning in scholen, gezondheidscentra, dorpshuizen, kerken etc.

Tijdens dit project assisteer je bij eenvoudige bouw en renovatie op deze locaties. Je taken worden toegewezen afhankelijk van de huidige behoeften, zoals het bouwen van gootstenen, watertanks, het repareren van stoelen, het planten van bloembedden, het schilderen of repareren van muren, enz.

Daarnaast krijg je misschien ook de kans om te helpen bij een voedingsproject dat gericht is op het verrijken van de gezondheid en het welzijn van lokale schoolkinderen.

Schema

Maandag tot vrijdag
Je werkt 4-5 uur aan bouw/renovatie en alles wat op dat moment nodig kan zijn. Hieronder ziet u hoe een typische dag eruit zou kunnen zien:
Ontbijt
Bouw/renovatie werkzaamheden
Lunch
Bouw/renovatie werkzaamheden
Terug naar de accommodatie
Vrije tijd
Diner

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

kindergarten

Help lokale leerkrachten van kleuters en vroege basisschoolkinderen met basis Engels en andere leuke activiteiten!

Gebruik liedjes, spelletjes, activiteiten en andere creatieve methoden om lokale kinderen te betrekken bij het leren terwijl ze hun Engelse vaardigheden verbeteren,
academische prestaties en verbreed hun wereldbeeld. Deel foto’s, vlaggen, verhalen en andere inzichten om meer te vertellen over uw leven in uw land. Je krijgt net zoveel of zelfs meer van deze geweldige ervaring!

In Kajjansi zijn er enkele kleuterscholen open voor kinderen tot vijf jaar op de plaatselijke school. Dit zorgt voor een veilige plek waar ouders hun kinderen overdag naartoe kunnen sturen als ze aan het werk zijn. Helaas is er niet altijd voldoende ruimte voor hen. We hopen deze situatie te verbeteren door projecten voor gemeenschapsontwikkeling in combinatie met de
hulp van deelnemers die bereid zijn om binnen te komen en hun tijd, moeite en kennis te delen.

Je kunt tijd besteden aan het assisteren van lokale medewerkers en het leren kennen van enkele lokale kinderen door met ze te spelen, ze te eten te geven, ze te helpen iemand van ver weg te leren kennen. Bovendien krijg je de kans om educatieve activiteiten te coördineren die waarschijnlijk waardevol zullen zijn voor de kinderen door muziek te spelen, te sporten en basiskennis Engels te onderwijzen, enz.

Dit is een kans voor een geweldige culturele uitwisselingsmogelijkheid, waardoor ze hun kijk op de wereld buiten hun kleine dorp kunnen laten groeien en voor jou om ook waardering te krijgen voor de geschenken die binnen hun gemeenschap liggen.

Schema

Maandag tot vrijdag
Je werkt 4-5 uur per dag. Sommige kinderdagverblijven/kleuterscholen bevinden zich op 10 minuten lopen, terwijl andere op 30 minuten tot een uur rijden met de auto liggen. Hieronder ziet u hoe een typische dag eruit zou kunnen zien:
Ontbijt
Werken op de kleuterschool/crèche
Lunch
Werken op de kleuterschool/crèche
Terug naar de accommodatie
Vrije tijd
Diner

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

Prijzen

2 weken: 799 euro
3 weken: 999 euro
4 weken: 1199 euro
+1 week: 199 Euro

* De Cultuurweek heeft een toeslag van 35 Euro per week

Wat is inbegrepen:
Vrijwilligers programma
Accommodatie (gedeelde kamer)
Maaltijden
24/7 ondersteuning in het land
Programmaoriëntatie in het land
Ondersteuning voor vertrek
Luchthaven ophalen

Niet inbegrepen:
Er wordt 5% internationale bankkosten in rekening gebracht.
Visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, criminele antecedentenonderzoek, Covid-testen (indien nodig), dagelijks vervoer naar uw project en terug naar de accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties.

Vereisten om deel te nemen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers zijn verplicht om een criminele antecedentenonderzoek te doen
Vrijwilligers zijn verplicht een vrijwilligersreisverzekering af te sluiten
Vrijwilligers moeten mogelijk voor vertrek een Covid-test laten doen (we zullen u hiervan op de hoogte stellen)