Vrijwilligerswerk Nepal

Locatie: Nepal
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken
Aankomstluchthaven: Tribhuvan International Airport (KTM)

Doe vrijwilligerswerk in Nepal in 2023 met Beyond Volunteer!

Doe mee met onze vrijwilligersprojecten in Nepal, waar we verschillende projecten beschikbaar hebben. Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen.

In Nepal hebben we deze projecten beschikbaar:

Culture Week
Teaching Buddhist Monasteries
Education Project
Construction & Renovation
Medical Internship

Je kunt je eigen vrijwilligersprojecten kiezen en zelfs verschillende vrijwilligersprojecten combineren en je eigen vrijwilligersprogramma op maat samenstellen!

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Een getuigenis van Sarah Snook, de beroemde Hollywood-actrice

Locatie & Accommodatie

De projecten vinden plaats in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Kathmandu heeft een geweldige ligging in een vallei, en volledig omringd door de prachtige Himalaya-bergen.

Je wordt op zondag opgehaald bij aankomst op Tribhuvan International Airport (KTM). Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen met de andere deelnemers in een vrijwilligershuis. Als je deelneemt aan het project Boeddhistische kloosters, dan word je ondergebracht in een van de kloosters zelf en deel je een kamer met andere deelnemers.

De maaltijden zijn inbegrepen tijdens uw programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

De projecten in Nepal

Culture Week

De Cultuurweek is Nepal is een geweldige introductie in de lokale cultuur en een geweldige manier om je programma in Nepal te starten!

Je kunt dit programma als je eerste week kiezen. Hierdoor kun je jezelf onderdompelen in de cultuur en de lokale manier van leven, en kun je deelnemen aan een aantal fantastische reizen.

Tijdens de Cultuurweek leer je over de lokale cultuur, taal en manier van leven van de lokale bevolking, bezoek je tempels en ga je op wandeltocht!

Deze week zal je helpen om een ​​dieper begrip van Nepal en de lokale cultuur en mensen te ontwikkelen. Een geweldige manier om je avontuur in Nepal een kickstart te geven.

Dit is uw reisschema.

Maandag
Pujato de goden en godin en naamgevingsceremonie
Een introductiespel om de andere internationale deelnemers te leren kennen
Cultureel seminar over sociale gedragsnormen, do’s & don’ts in de Nepalese cultuur
Interculturele eet- en drinkgewoonten, bad- en kledinggewoonten in de Nepalese cultuur
Verken je buurt

Dinsdag
Nepalees taaltraining
Winkelen op de lokale markt
Oriëntatietour door de stad Nepal

Woensdag
Intro over het onderwijs- en onderwijssysteem in Nepal
Culturele en historische oriëntatietour naar de beroemde Swoyambhunath-tempel
Nepalese kookles

Donderdag
Yoga en meditatie
Een boeddhistische religieuze tour
Een lokale tour naar de hindoetempel

Vrijdag
Tijd om te wandelen! Je gaat op een natuurpad de bergen in om de Kathmandu-vallei van bovenaf te zien

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Education Project

Help mee met het onderwijs van de lokale kinderen in Nepal!

Tijdens het onderwijsproject in Nepal geef je op verschillende scholen basis conversatie Engels en andere vakken aan kinderen.

Vrijwillige docenten stellen studenten in staat relaties met mensen aan te gaan
uit een andere achtergrond en cultuur, en de docenten kunnen ook andere lesmethoden en -technieken van jou leren.

Je assisteert de leerkrachten van de school, dus je hoeft geen onderwijsachtergrond te hebben. Je bent vrij om verschillende methoden te gebruiken om les te geven, en je kunt de cursusboeken als referentie gebruiken of kinderen opvoeden door middel van conversatie Engels.

Het is misschien ook mogelijk om de studenten verschillende vakken te leren, zoals wiskunde, geschiedenis, wetenschappen, aardrijkskunde, computer
technologieën, muziek en andere onderwerpen.

Het onderwijs in Nepal is in het Engels, dus het is van vitaal belang dat de kinderen Engels leren om door te gaan met het hoger onderwijs.

Schema

maandag tot vrijdag
Je geeft 4 tot 5 lessen per dag. De scholen hebben meestal een zeer strikt curriculum, dus out-of-the-box activiteiten en creatieve ervaringen zoals sport of spel zijn meer dan welkom en worden erg gewaardeerd door de kinderen.

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Teaching at Buddhist Monasteries

Doe mee met dit project en leer Engels aan monniken in authentieke kloosters in Nepal!

Dit programma is op maat gemaakt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het onderwijzen van Engels en tegelijkertijd zelf iets nieuws willen leren! Je geeft les aan monniken van alle leeftijden in een klooster, wat je de unieke kans geeft om je onder te dompelen in hun dagelijkse levensstijl en meer te weten te komen over het boeddhisme.

Je geeft verschillende vakken, waaronder Engels en hebt één op één Engelse conversatielessen met de monniken in de kloosters. Je krijgt ook de kans om meer te weten te komen over het boeddhisme voor een geweldige ervaring!

De kloosters waar we mee werken bevinden zich in verschillende gebieden in de regio Kathmandu, Pharping, Nalaand en Everest. Tijdens je project verblijf je in het klooster zelf.

Het dichtstbijzijnde klooster bij ons centrum in Kathmandu is Tinchuli, op ongeveer 30 minuten rijden van ons centrum in Kathmandu. Kloosters in Nalaand Pharping liggen op ongeveer 2 uur rijden van Kathmandu. In de Everest-regio’s werken we samen met de kloosters Serlo Taksindo, Mendo Pakhe en Choying. Het bereiken van deze regio’s kan ongeveer 12 uur duren voor een jeeprit en een overnachting in Phaplu. De volgende dag maak je een wandeling om het klooster te bereiken.

Dit project is voor minimaal 4 weken.

maandag tot vrijdag

Je zult ongeveer 3 uur per dag verschillende vakken geven, waaronder Engels aan de monniken, zowel jong als oud. Daarnaast ben je vrij om deel te nemen aan andere activiteiten zoals helpen in de keuken, in de tuin of in de bibliotheek.

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Construction & Renovation

Maak je handen vuil in dit bouw- en renovatieproject in Nepal!

Doe mee met de wederopbouwinspanningen en steun de lokale gemeenschappen bij onze inspanningen om openbare gebouwen te bouwen en te renoveren die moeten worden opgewaardeerd om een ​​betere levensstandaard voor de gemeenschappen te bieden in de wederopbouwprojecten in verschillende delen van Kathmandu bij het herstellen van scholen, ziekenhuizen, gemeenschaps centra en woningen.

Uw dagelijkse werkzaamheden omvatten buitenbouw- en renovatieactiviteiten, waaronder het slopen van kapotte constructies, het bouwen van muren, schilderen, timmeren, het omheinen van het schoolterrein en meer.

maandag tot vrijdag

De activiteiten variëren afhankelijk van de behoefte op dat moment. De belangrijkste taken van vrijwilligers zijn:
Verbroken structuren neerhalen
Muren bouwen met cement, zand, steen, bakstenen
Schilderen
Basis timmerwerk
Omheining van het schoolterrein
Mengsel van cement, zand en water voorbereiden
Verplaats stenen van de ene plaats naar de andere

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Medical Internship

Doe je medische stage in Kathmandu, Nepal!

Tijdens deze stage kun je waardevolle werkervaring opdoen in de medische wereld door mee te lopen met artsen in ziekenhuizen in en rond Kathmandu.

Doe waardevolle ervaring op en leer door de procedures van de interne artsen te observeren. De stage kan plaatsvinden in overheids-, privé- of gemeenschapsziekenhuizen in en rond Kathmandu.

Dit programma voor studenten geneeskunde of mensen met een medische achtergrond. De stage is voor minimaal 4 weken.

Tijdens je stage in Kathmandu loop je mee met artsen, observeer je medische experts en word je ingeschakeld om artsen en verpleegkundigen bij te staan.

Culturele introductie

De eerste week van je stage bestaat uit een introductie in de lokale cultuur, gebruiken, do’s en don’ts.

Deze week krijg je een kickstart in dit geweldige land. Je leert niet alleen over de taal en levensstijl, maar je zult ook de stad bezoeken en leren om de plaats op eigen gelegenheid te verkennen.

Tijdens de eerste 3 dagen van maandag tot woensdag leer je het leven en de stijl van Nepal kennen en leer je wat je kunt verwachten tijdens je stage. Je stagecoördinator leidt je rond in de stad en geeft je tips en trucs die je moet weten als je in Nepal bent.

Van donderdag tot en met vrijdag in je eerste week krijg je voorafgaand aan de stage een academische introductiesessie. Tijdens deze sessies zal een professionele begeleider je informeren over de lokale situatie en ontwikkelingen rond de branche / het vakgebied waarin de stage plaatsvindt
vindt plaats en bereidt de stagiair voor op de lokale werkomgeving en cultuur.

Wat zit er in deze stage

Gegarandeerde stageplaatsing met een toegewezen project en een professionele werkomgeving
Gegarandeerd Engels sprekende persoon in de werkomgeving
Begeleiding, supervisie en on the job training
Gegarandeerd 25+ werkuren per week
Frequente (tweewekelijkse/maandelijkse) feedback- en voortgangssessies
Welkom en ophaalservice op de luchthaven
Accommodatie dicht bij de werkplek
Een verplichte introductieweek bestaande uit een introductie in de lokale cultuur en gebruiken en een introductie in de stageplaats
24-uurs lokale ondersteuning

Vereisten om deel te nemen aan de stage

Een gevestigde achtergrond in een aangesloten studiegebied
Een referentiebrief die is goedgekeurd door uw universiteit of het ziekenhuis of de kliniek waar u momenteel werkt of studeert
Bewijs van kwalificaties en CV/CV en een kopie van je paspoort, minimaal vier weken voor aanvang van de stage per e-mail naar het lokale team gestuurd
Motivatiebrief inclusief leerdoelen, verwachtingen en specifieke plaatsingsverzoeken
Kopieën van kwalificatiecertificaten en academische transcripties

Extra uitrusting

Vrijetijdskleding is geschikt tijdens uw verblijf in het ziekenhuis. Niet doorschijnende kleding of laag uitgesneden topjes zijn echter toegestaan
Laboratoriumjas (witte jas)
laptop

* Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden

Prijzen

2 weken:
3 weken:
4 weken:
+1 week:

785 Euro
975 Euro
1165 Euro
195 Euro

* Voor de Cultuurweek, Bouw & Renovatie, Buddhist Monastery en de Medisch Project geldt een toeslag per week van 85 Euro

Deze prijzen zijn voor 2022 startdata. Contacteer ons als je voor 2023 wilt boeken.

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma