Vrijwilligerswerk in Malawi

In Malawi hebben we 4 projecten voor vrijwilligerswerk en culturele onderdompeling beschikbaar. U kunt uw eigen project kiezen, verschillende projecten combineren en uw eigen unieke programma op maat samenstellen. Vrijwilligerswerk doen in Malawi is een ongelooflijke ervaring die je veel kan leren over het land en zijn cultuur. Je kunt het leven in Malawi uit de eerste hand bekijken.

Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door ons lokale team, zodat je je op je gemak kunt voelen met de omgeving en de lokale cultuur.

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Aankomst

Uw ophaalservice vanaf de luchthaven is inbegrepen. Op zondag wordt u bij aankomst opgewacht. Je wordt opgehaald door het lokale team op Lilongwe International Airport (LLW) en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u voorzien van de volledige aankomsttijd, plus alle details, inclusief contactgegevens wanneer u uw programma boekt. Boek uw vlucht pas als u de aankomstgegevens van ons heeft ontvangen.

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

Accommodatie en maaltijden

Uw accommodatie is inbegrepen van zondag tot en met zaterdagochtend van uw laatste week. De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt u ondergebracht in slaapzalen voor één geslacht. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen met de andere deelnemers in een vrijwilligershuis.

Uw maaltijden zijn inbegrepen tijdens uw programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

Plaats

De projecten zijn in Makokola Village, in Mangochi. Mangochi is een stad in de zuidelijke regio van Malawi, aan de zuidkant van het Malawimeer. De stad heeft een aantal historische monumenten, waaronder een redelijk interessant museum en een moderne katholieke kathedraal.

Lake Malawi, ook bekend als Lake Nyasa in Tanzania en Lago Niassa in Mozambique, is een Afrikaans groot meer en het meest zuidelijke meer in het Oost-Afrikaanse Rift-systeem, gelegen tussen Malawi, Mozambique en Tanzania.

Het is qua volume het op vier na grootste zoetwatermeer ter wereld, qua oppervlakte het negende grootste meer ter wereld en het op twee na grootste en op één na diepste meer van Afrika.

De projecten in Malawi

Culture Week

Leer alles over Malawi’s cultuur, lokale gerechten, gebruiken, do’s en don’ts en wees betrokken terwijl je de mensen om je heen leert kennen! Geniet van je culturele onderdompeling, terwijl je alles leert wat nodig is om je voor te bereiden op je verblijf. Leer hoe je een paar van Malawi’s populaire gerechten kookt en hoe je je eigen Malawische tribale armband maakt! Door leuke bezoeken aan lokale bezienswaardigheden en wandelingen door het stadscentrum, krijg je een band met de lokale bevolking en leer je waarom Malawi “Het Warme Hart van Afrika” wordt genoemd.

Leren over de cultuur en levensstijl is een van de belangrijkste aspecten van reizen. Als u weet hoe u met de lokale bevolking moet omgaan en de do’s en don’ts begrijpt, kunt u uw nieuwe omgeving ten volle waarderen.

Onze Malawi Cultuurweek heeft als doel je hier goed op voor te bereiden!

Tijdens het programma leer je alle basisprincipes van de lokale cultuur en geschiedenis van Malawi, verken je de locatie en de nieuwe omgeving, leer je hoe je Malawisch eten kookt, neem je deel aan sightseeing en meer. Uiteraard krijgt u ook de kans om andere deelnemers zoals uzelf te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken!

We denken dat u aan het einde van dit programma meer respect en vertrouwen zult hebben als gast van Malawi.

Schema

Maandag
Ontbijt
Introductiegesprek, Huisregels, Verwachtingen stellen, Arbo-adviezen en
afhandeling van documenten.
Malawiaanse do’s en don’ts, cultuurintroductie en landgeschiedenis en Chewa-taal
Lessen.
Tour rond de compound en de omgeving; waar u lokale winkels kunt vinden en een sim-
kaart indien nodig.
Lunch
Bezoek een lokale markt in Mangochi.
Bezoek de rivier in Mangochi.

Dinsdag
Ontbijt
Bezoek Mangochi-stad, musea en monumenten
Buiten lunchen
Bezoek het culturele dorp
Diner

Woensdag
Ontbijt
Bezoek het nationale park van Lake Malawi en de mogelijkheid om te gaan zwemmen
Buiten lunchen
Ontspannen aan het strand
Terug naar het midden
Kookles
Diner met eten uit de kookles!

Donderdag
Ontbijt
Bezoek Liwonde Nationaal park
Buiten lunchen
Meer sightseeing rond het nationale park
Terug naar het midden
Diner

Vrijdag
Ontbijt
Armband handwerk les
Lunch
Teambijeenkomst over je plaatsingen en een bezoek aan de lopende programma’s.
Evaluatie voor de week
Diner

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Environmental Conservation

Kom en ervaar Malawi en zijn inspanningen voor natuurbehoud door bij te dragen aan de duurzaamheid van Mangochi en ervaar het leven als een van zijn dorpelingen!

In dit programma zul je betrokken zijn bij belangrijke werkzaamheden in de outbacks van Malawi om de natuurlijke gebieden van Malawi te behouden en te behouden. Door samen te werken met lokale gemeenschappen en hen te helpen met hun boomkwekerijcampagne, kun je helpen om het duurzaamheidsbewustzijn in het hele dorp te vergroten.

In dit programma maak je deel uit van een milieucampagne voor een lokaal Malawisch dorp!

U draagt ​​op verschillende manieren bij aan deze campagne, maar ons programma legt de nadruk op educatie en inspanningen voor boomkwekerijen, aangezien dit een eerste stap is om de effecten van klimaatverandering en niet-duurzame praktijken tegen te gaan.

Dit betekent dat u bomen zult planten die zijn grootgebracht in onze kwekerij rond het dorp in gemeenschapscentra zoals scholen, lokale markten en klinieken.

De kwekerij fungeert ook als centrum voor lokale dorpelingen die graag meer willen weten over het maken van hun eigen boomkwekerij of tuin aan huis. Hier neem je ook deel aan het plannen en presenteren van milieulessen over praktische onderwerpen zoals recycling in huis, het verminderen van een CO2-voetafdruk en bredere onderwerpen zoals de effecten van klimaatverandering en de noodzaak van zorg voor het milieu.

Als onderdeel van dit programma zullen we ook een leidende rol spelen bij het helpen met afvalinzameling, het creëren van vuilnisbakken, het ontwikkelen van huistuinen en andere activiteiten die de duurzaamheid van deze groeiende gemeenschap zullen verbeteren.

Dit project is voor minimaal 2 weken.

Schema

maandag tot vrijdag
Een typische dag tijdens dit programma zou er als volgt uit kunnen zien…
Ontbijt in het centrum
Neem deel aan een vergadering om de dag te plannen
Een presentatie/workshop in kleine groepen leiden
Lunch
Bomen planten
Recycling
Terug naar het centrum voor het avondeten en om je ervaringen te delen
Je kunt op een normale dag 4-5 uur werk verwachten.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Community Teaching

Ontmoet een nieuwe generatie enthousiaste studenten en help hun Engels te verbeteren als Malawian Community Teacher of Teacher’s Aide!

Lesgeven in een landelijk dorp of een lokale school in Malawi zal niet alleen de geest van de kinderen verruimen, maar het zal ook een bevredigende ervaring voor jou zijn! Deze lokale kinderen willen graag meedoen en je krijgt de kans om deel te nemen aan gesprekken, spelletjes te organiseren en groepsactiviteiten te leiden, allemaal met als doel het Engelse niveau van deze jonge dorpelingen te verbeteren.

Als je graag lesgeeft en met kinderen omgaat, is het ervaren van Malawiasa Community Teacher of Teacher’s Aide iets waar je echt van zult genieten!

We hebben goede relaties met de dorpsleiders op het platteland die graag willen dat we gemeenschapsprogramma’s organiseren in het plaatselijke dorpshuis. In deze setting help je kinderen die om verschillende redenen, zoals afstand, tijd of gezinsverantwoordelijkheden, mogelijk niet naar school kunnen.

Sommige van de andere onderwijsopties zijn beschikbaar in traditionele klaslokalen, waar u het personeel kunt helpen met de geschetste lessen, en ook enkele van uw eigen leeroefeningen over de onderwerpen kunt opnemen.

Je helpt om basis Engels te onderwijzen, liedjes uit te wisselen, mee te zingen en educatieve spelletjes te spelen. U kunt de kinderen ook begeleiden bij activiteiten zoals knutselen, sporten, tekenen, kleuren, schrijven en meer!

Wees bereid om 4-5 uur per dag aan dit programma te werken, les te geven, groepen te leiden en lesplannen en inhoud voor de lessen te maken. Veel van de kinderen hier zijn vrij jong en hebben aandacht en activiteiten nodig om hen gestimuleerd te houden en hun groei te ondersteunen.

Dit project is voor minimaal 2 weken.

Schema

maandag tot vrijdag
Je geeft ongeveer vijf uur les met tussendoor een lunchpauze. Na je lesrooster heb je tijd om de les voor de volgende dag voor te bereiden.

Een typische dag zou er zo uit kunnen zien…

Ontbijt in het centrum
Neem deel aan de lerarenvergadering om de dag te plannen
Leid een klas lesgeven
Lunchen met de kinderen
Sport en spel met de kinderen
Lessen of activiteiten voorbereiden voor de volgende dag
Terug naar het centrum voor het diner om je ervaringen te delen met andere deelnemers van verschillende programma’s

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Fishing Experience

Doe mee met dit unieke programma en ervaar het leven als een Malawische visser (of vrouw!)

Geniet van een ervaring die je echt een keer in je leven kunt noemen door je aan te sluiten bij een bemanning van vissers in Malawi. Je assisteert hen bij hun dagelijkse activiteiten rond Lake Malawi, een prachtig Afrikaans Great Lake en UNESCO-erfgoed tussen Malawi, Mozambique en Tanzania.

In dit programma maak je deel uit van een Malawische vissersploeg!

De lokale dorpelingen langs het grote meer van Malawi zijn er al generaties lang van afhankelijk om hen van voedsel en inkomen te voorzien. Dit enorme meer staat ook bekend als het Nyassameer en wordt beschouwd als de parel in de kroon van Malawi.

Het is een zoetwatermeer omgeven door stranden van goudkleurig zand en is zeer schilderachtig en biedt zon, zand en zwemmen voor diegenen die willen ontspannen. De geschatte afmetingen zijn 365 mijl van noord naar zuid en 52 mijl breed. In sommige delen is het extreem diep: (2300 ft/700m), wat ver onder de zeespiegel ligt!

Het is een rijke en diepe natuurlijke hulpbron en speelt een belangrijke rol in de economie van Malawi, en tal van dorpen staan ​​opgesteld langs de kusten om niet alleen van het uitzicht te genieten, maar ook om er vis, zoet water en andere belangrijke hulpbronnen uit te halen.

Wonen aan het meer is een geweldige manier om Malawi te ervaren en voor een unieke meeslepende ervaring zal dit programma moeilijk te vergelijken zijn. Je draagt ​​bij aan allerlei activiteiten waar de lokale vissers zelf aan gaan deelnemen, zoals het repareren en repareren van visnetten, het drogen van vis voor de markten en het verzamelen van de vis uit de zee of tussendoor.

Natuurlijk is deelnemen aan het vissen zelf ook mogelijk als de timing afhankelijk is van het weer en de moeilijkheidsgraad!

Je krijgt ook een unieke blik in hun leven, families, vreugden en worstelingen. je zult hebben
inzicht in hoe ze overleven en leren uit de eerste hand over hun levensstijl, wereldbeelden, cultuur en gebruiken.

Dit project is voor minimaal 2 weken.

Schema

maandag tot vrijdag
Een typische dag tijdens dit programma zou er als volgt uit kunnen zien…
Ontbijt in het centrum
Help de visser met klusjes
Lunch
Werken op de markten
Terug naar het centrum voor het avondeten en om je ervaringen te delen
Je kunt de hele dag door 4-5 uur werk verwachten.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden.

Prijzen

2 weken: 799 euro
3 weken: 999 euro
4 weken: 1199 euro
+1 week: 199 Euro

* De Cultuurweek heeft een toeslag van 35 Euro per week

Wat is inbegrepen:
Vrijwilligersprogramma
Accommodatie (gedeelde kamer)
Maaltijden
24/7 ondersteuning in het land
Programmaoriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Ophaalservice vanaf de luchthaven

Niet inbegrepen:
Er wordt 5% internationale bankkosten in rekening gebracht.
Visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, criminele antecedentenonderzoek, Covid-testen (indien nodig), dagelijks vervoer naar uw project en terug naar de accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties.

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers zijn verplicht om een criminele antecedentenonderzoek te doen
Vrijwilligers zijn verplicht om een vrijwilligersreisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen u hiervan op de hoogte stellen)