Vrijwilligerswerk in Madagaskar

In Madagaskar hebben we 6 projecten voor vrijwilligerswerk en culturele onderdompeling beschikbaar. U kunt uw eigen project kiezen, verschillende projecten combineren en uw eigen unieke programma op maat samenstellen. Vrijwilligerswerk in Madagaskar is een ongelooflijke ervaring die je veel kan leren over het land en zijn cultuur.

Je kunt elke maandag starten en je kunt meedoen vanaf 2 weken tot 8 weken.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door ons lokale team, zodat je zowel vertrouwd kunt raken met de omgeving als met de lokale cultuur.

MADAGASCAR DISCOVERY

Je kan ook deelnemen aan onze Madagascar Discovery wordt geweldig en de moeite waard! Dompel jezelf onder in de lokale cultuur, ontmoet de vriendelijke lokale mensen en verken en geef iets terug aan de lokale gemeenschap door vrijwilligerswerk te doen.

Deze verantwoorde reis is ontworpen en gemaakt om u inzicht te geven in de lokale geschiedenis, de mensen en de flora en fauna. Je komt meer te weten over de lokale gebruiken en tradities, bezoekt prachtige bezienswaardigheden en doet waardevolle activiteiten, een perfecte manier om het echte Madagaskar te ontdekken!

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Aankomst

Uw ophaalservice vanaf de luchthaven is inbegrepen. U wordt op zondag bij aankomst opgewacht. Je wordt door het lokale team opgehaald op Fascene Airport (NOS) en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u voorzien van de volledige aankomsttijd, plus alle details, inclusief contactgegevens wanneer u uw programma boekt. Boek uw vlucht pas als u de aankomstgegevens van ons heeft ontvangen.

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je zowel vertrouwd kunt raken met de omgeving als met de lokale cultuur.

Accommodatie & Maaltijden

Je accommodatie is inbegrepen van zondag tot zaterdagochtend van je laatste week. De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis verblijft u in slaapzalen voor één geslacht. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen met de andere deelnemers in een vrijwilligershuis.

Je maaltijden zijn inbegrepen tijdens je programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

Plaats

De projecten staan ​​in Nosy-Be. Nosy Be is een eiland voor de noordwestkust van Madagaskar. De hoofdstad, bekend als Hell-Ville, heeft Franse koloniale gebouwen en een overdekte markt. Lemuria Land is de thuisbasis van een verscheidenheid aan maki’s, plus reptielen.

De projecten in Madagaskar

Culture Week

De beste manier om kennis te maken met gebruiken, omgeving, sfeer en meer van dit rijke en kleurrijke land. Je duikt in de lokale cultuur en leert de Malagassische taal.

Ontdek de charme van de stad, bezoek kleurrijke markten, verken de stad en proef exotische en kosmopolitische keukens. Loop rond de voet van de Mont Passo en wandel naar de top, tour in Hell – Ville en nog veel meer.

Nosy Be Culture Week geeft je een originele ervaring van de Malagassische levensstijl in Nosy Be. Je week zal gevuld zijn met uitstapjes naar verschillende culturele en natuurlijke hotspots in Nosy Be.

Het doel van dit programma is om u te helpen inzicht te krijgen in de manieren, normen en etiquette die inherent zijn aan de Malagassische samenleving, u rond te leiden en kennis te laten maken met uw nieuwe omgeving, zodat u zich meteen thuis zult voelen in deze warme en vriendelijke gemeenschap. .

Schema

Maandag
Je maakt kennis met ons team in Madagaskar, maakt kennis met onze gedragscode, huisregels, afstand van aansprakelijkheid en evaluatieformulieren. Ook maak je kennis met Madagaskar en Nosy Be, het land en zijn cultuur. Na de lunch loop je rond de voet van de Mont Passo en wandel je naar de top voor zonsondergang.
Dinsdag
Na het ontbijt wandel je van AMBATOZAVAVY naar MARODOKA door de landelijke gebieden van NOSY BE. Je zult genieten van een picknicklunch en meedoen aan de lokale dans en daarna een patisserieles volgen. Doe ‘s avonds mee aan de Malagassische taallessen en leer wat basisprincipes zodat je je op je gemak voelt bij het communiceren met de lokale bevolking.
Woensdag
Op woensdagochtend bezoek je een plek waar een banyanboom groeit. Het is waar mensen van NOSY BE en zelfs het vasteland offers brengen aan hun voorouders om zegeningen te vragen.
Wanneer hun “gebeden” zijn verhoord, komen ze terug naar deze heilige boom om hem in rood en wit linnen te wikkelen.
In de namiddag wandel je door Hell-Ville. De markt bezoeken, het oude stadsdeel ontdekken waar de koning woont, genieten van de koloniale architectuur van de huizen aan Court de Hell.
Donderdag
Neem ‘s ochtends deel aan een schilderles met een lokale traditionele schilder die je zal begeleiden. Na de lunch ga je de hele middag door met je taallessen.
Vrijdag
Op vrijdagochtend gaat u met de auto en daarna per prauw naar Ampasipohy. Eenmaal daar loop je naar de ingang van het LOKOBE Community Forest en spot je maki’s, vogels en reptielen.
Na de lunch ga je vissen met een lokale visser of naar het veld. Wat de eerste betreft, u zult de lokale manier van vissen ontdekken. Voor dat laatste werk je op vanille-, peper- of ananasvelden.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

Teaching Project

Leer basisconversatie Engels aan kinderen uit verschillende leeftijdsgroepen uit plattelandsdorpen in Nosy Be.

Je geeft les en ondersteunt het onderwijzend personeel op een door de staat beheerde school. Je kunt ook helpen bij buitenschoolse activiteiten en hen inspireren om hun volledige potentieel te bereiken en hun perspectieven te verbreden door middel van creatief gestructureerde lessen.

De meeste mensen in Madagaskar kunnen reizen niet betalen, en in dorpen als Tsararano Ambony is er weinig kans op contact met de buitenwereld. Jij, een buitenlandse docent, stelt de studenten in staat relaties aan te gaan met iemand met een andere achtergrond en cultuur. Anderzijds kunnen de lokale leerkrachten ook nieuwe en up-to-date lesmethodes en -technieken van je leren. Je assisteert voornamelijk de reguliere leerkrachten in de school en daarom kun je ook zonder een formele onderwijsachtergrond deelnemen aan dit project.

Je geeft les aan kinderen van verschillende leeftijden met verschillende leercapaciteiten. Je bent vrij om je eigen lesmateriaal en werkvormen te gebruiken bij het lesgeven. U kunt het cursusboek als naslagwerk gebruiken of kinderen opvoeden door middel van conversatie met gesproken Engels.

Tijdens je tijd hier kun je ze verschillende vakken leren, zoals wiskunde, geschiedenis, natuurwetenschappen, aardrijkskunde, computer, technologie, muziek, kunstnijverheid, verschillende educatieve spellen, persoonlijke ontwikkeling, milieubewustzijn, algemene gezondheid en veiligheid, enzovoort. Het hoger onderwijs in Madagaskar wordt gegeven in het Frans en het Malagasi. Het is ook van vitaal belang dat kinderen ook Engels leren, want Nosy Be is ook een van de bekendste toeristische bestemmingen in Madagaskar.

Schema

Maandag tot vrijdag

Geef voornamelijk Engelse les, maar geef ook les in drama, games, muziek, kunst en vreemde talen.
Stimuleer kinderen in academisch werk en bevorder de algemene ontwikkeling van het kind.
Assisteren van docenten en ander personeel.
Leerplannen maken.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

Mangrove Forest Conservation

Begin aan dit spannende programma en doe mee aan het behoud van endemische soorten flora en fauna!

Dit geweldige eiland biedt je een prachtige en unieke ervaring in het behoud van het kostbare ecosysteem van dit eiland, met name mangrovebossen. Neem deel aan verschillende natuurbeschermingsactiviteiten die we hebben opgezet, waarbij u uw eigen initiatief, onderzoek, tijd en moeite kunt gebruiken om uw bezorgdheid over het milieu te uiten; natuurlijk, door de mens gemaakt en cultureel.

In dit opwindende programma zullen deelnemers betrokken zijn bij belangrijk werk om het natuurerfgoed van Madagaskar te behouden en te behouden door middel van mangrovebehoud. ESPACE ZENY is een culturele en ecotoeristische site op slechts 10 minuten rijden van HELL-VILLE en daarna 20 minuten lopen.

Deze site wordt begrensd door een mangrovebos en bestaat uit een centrum dat zich toelegt op het opleiden van jongeren – van plattelandsgemeenschappen in Nosy Be en van het vasteland – over professionele biologische landbouw. Als deelnemer aan natuurbehoud leer je eerst over het mangrovebos in Nosy Be, de rijkdom, het gebruik en de bedreigingen ervan. Je gaat eerst aan de slag met het ontwerpen van een milieuleerboek voor kinderen. Hierna kunt u beginnen met ons outreach-programma voor milieueducatie in de gemeenschap, waarmee u het belang van de mangroven en hun duurzaamheid voor de lokale gemeenschappen en scholen kunt benadrukken.

Je werkt op een mangrovebos voedingsbodem. Jonge planten zullen in eerste instantie worden gebruikt voor het herbebossen van een etalage en een leeflokaal voor lokale kinderen.

Schema

Maandag tot vrijdag

Na een ontmoeting met het team van ESPACE ZENY en een korte introductie over geschiedenis en taboes, zijn je belangrijkste taken gedurende de week:
Werken aan het mangrove-regeneratieprogramma.
Zaaibed opzetten.
Tekenschets over het behoud van mangrovebossen.
Toonaangevende mangrove-georiënteerde milieueducatie voor omringende kinderen.
Werken aan een programma voor duurzame exploitatie van mangrove.
Alle activiteiten worden ondersteund door de lokale medewerkers die klaar staan ​​om u te helpen met de training die u nodig heeft.
Dagelijkse activiteiten worden gepland door onze coördinator ter plaatse volgens vereisten en behoeften.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

Kindergarten

Werken op een lokale kleuterschool in Nosy Be en de kinderen basiskennis Engels leren op een informele en leuke manier!

Kleuteronderwijs geeft je de kans om kinderen aan te moedigen om creatief te leren en te groeien. Naast het aanleren van taal- en communicatieve vaardigheden, heb je een unieke kans om hun levensvaardigheden goed te helpen verbeteren. Terwijl je tijd besteedt aan het lesgeven aan de lokale kinderen, word je omarmd door de lokale gemeenschap en word je er een belangrijk onderdeel van.

De kinderen op de kleuterschool staan ​​aan het begin van hun schoolcarrière en de kans om op zo’n jonge leeftijd Engels te leren, zal later van onschatbare waarde voor hen blijken te zijn. Net als in kleuterscholen over de hele wereld, is het onderwijs informeel, omdat de kinderen meer met je willen spelen dan ‘geleerd’ worden. Maar door ze alleen maar enthousiast te maken om naar school te komen en ze enkele basiszinnen in het Engels te geven, zoals eenvoudige begroetingen, had je net zo goed de zaden kunnen zaaien van een levenslang leergewoonte. De kinderen zullen allemaal enthousiast zijn om je te zien en je uitzonderlijk te verwelkomen, deels vanwege de natuurlijke en oprechte vriendelijkheid van de mensen in deze dorpen, maar ook vanwege het feit dat je een van de weinige buitenlanders bent die ze ooit van dichtbij hebben ontmoet. !

Schema

Maandag tot vrijdag

Na het ontbijt geef je 3 uur les aan leerlingen van 2 tot 3 jaar op school.
Daarna kom je terug naar ons centrum waar je heerlijke lunch klaar staat.
Na de lunch ga je om 14.30 uur naar de NAZAREANA-school en geef je 2 uur les aan en interactie met de leerlingen van 4 tot 7 jaar oud.
En op woensdag wanneer je ook ongeveer een uur met de docenten in gesprek gaat.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

Nosy Be Lemur Experience

Begin aan dit spannende programma en doe mee aan het behoud van endemische diersoorten!

Dit geweldige eiland biedt je een prachtige en unieke ervaring in het behoud van de kostbare fauna van het eiland. Je neemt deel aan de instandhoudingsinspanningen van dit prachtige volgzame wezen en aan verschillende instandhoudingsactiviteiten die we hebben opgezet.

In dit opwindende programma zullen deelnemers worden betrokken bij belangrijk werk om het natuurerfgoed van Madagaskar te behouden en te behouden
werken met een particulier rehabilitatiecentrum voor maki’s. Als deelnemer aan natuurbehoud leer je eerst over Madagaskar
vlaggenschipsoorten, vooral degenen die endemisch zijn in dit deel van Madagaskar, met andere vertegenwoordigers van een unieke fauna zoals de
Madagaskar visarend en ploegschaarschildpad.

Je wordt betrokken bij het bereiden van voedsel volgens de voedingskaart, het bereiden van het eten omvat het hakken van groenten en fruit voor de
maki’s in de ochtend en het lokale personeel en de dierenarts assisteren bij de gezondheidscontroles die eens per maand plaatsvinden. Je zult ook hebben
de mogelijkheid om het lokale personeel te helpen bij het verzorgen van andere soorten zoals schildpadden, kameleons en andere soorten die in het park leven.

Tijdens de middag zult u betrokken zijn bij mangrovebeschermingsactiviteiten waarbij uw aanwezigheid samen met onze coördinatoren vereist is om mangroveboompjes te planten, jonge boompjes voor te bereiden op de plantenkwekerij, de jonge boompjes te verzorgen en het mangrovegebied te reinigen van verontreinigende materialen.

Schema

Maandag tot vrijdag

Op maandag, na het ontbijt, bezoek je Lemuria Land Park en maak je kennis met de lokale staf.
Gedurende de week, om 7.00 uur, reizen we naar het makipark en je werk begint om ongeveer 8.30 uur. Je begint met het schoonmaken van de verblijven, er is een korte pauze van 15 minuten gevolgd door het verzamelen van fruit, groenten en groene bladeren voor de maki’s.
Je zult ook hun voer klaarmaken en voeren. Om 12.00 uur eindigt je dagelijkse werk op het park. Daarna keert u terug naar het centrum voor de lunch.
Na de lunch gaat u samen met onze coördinator naar het mangroveconservatiegebied om deel te nemen aan de dagelijkse conservatieactiviteiten op de plantenkwekerij en in het mangrovebos.
Dagelijkse activiteiten worden gepland door onze coördinator ter plaatse volgens de vereisten en behoeften.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

Construction and Renovation

Dit prachtige eiland is de beste plek om aan onze bouw- en renovatieprojecten te werken.

Kom dit land verkennen en doe samen met de lokale bevolking mee aan het renoveren, bouwen en verfraaien van hun scholen om
esthetische instellingen die waarde zullen toevoegen aan de kwaliteit van het onderwijs van de kinderen. Om uw latente talent te koesteren voor creatief gebruik van lokale hulpbronnen om een ​​beter landschap voor de lokale gemeenschap te bieden.

Het Bouw- en Renovatieproject Nosy Be ondersteunt kleine gemeenschappen op en rond het eiland. Het doel is om samen met de lokale gemeenschap schoolgebouwen te bouwen en te renoveren die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van de kinderen. Je werkt onder een lokale coördinator die je begeleidt en traint om samen met de lokale families en andere deelnemers te werken.

Het project omvat zwaar lichamelijk en handwerk, aangezien je stenen gaat leggen, timmerwerk doet, schildert, waterdicht maakt, tegels legt, landschapsarchitectuur/tuiniert, en ook de hygiëne- en sanitaire voorzieningen van de gemeenschap verbetert.

Schema

Maandag tot vrijdag

Je begint met een ontmoeting met de coördinator, waarin wordt besproken wat er nodig is tijdens je verblijf op het project. De focus ligt op licht constructiewerk en er wordt van je verwacht dat je meehelpt met het schilderen van de schoolgebouwen, het maken van tafels en stoelen, het aanleggen en renoveren van de speelplaats, het maken van paden, het bouwen van toiletten, het repareren van de schoolmuur en het helpen bouwen van nieuwe klaslokalen.
Bouw- en renovatiewerkzaamheden zijn op meer plaatsen beschikbaar indien nodig in de omgeving.

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden. Ook tijdens vakanties kan het rooster onderbroken worden

Prijzen

2 weken: 870 euro
3 weken: 1099 euro
4 weken: 1335 euro
+1 week: 235 euro

* Voor de cultuurweek, mangrove en bouwproject geldt een toeslag per week van 35 Euro
* Voor de Lemur experience geldt een toeslag per week van 225 Euro

Wat is inbegrepen:
Vrijwilligers programma
Accommodatie (gedeelde kamer)
Maaltijden
24/7 ondersteuning in het land
Programmaoriëntatie in het land
Ondersteuning voor vertrek
Luchthaven ophalen

Niet inbegrepen:
Er wordt 5% internationale bankkosten in rekening gebracht.
Visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, criminele antecedentenonderzoek, Covid-testen (indien nodig), dagelijks vervoer naar uw project en terug naar de accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties.

Vereisten om deel te nemen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers zijn verplicht om een criminele antecedentenonderzoek te doen
Vrijwilligers zijn verplicht een vrijwilligersreisverzekering af te sluiten
Vrijwilligers moeten mogelijk voor vertrek een Covid-test laten doen (we zullen u hiervan op de hoogte stellen)