India

Vrijwilligerswerk in India

 

Vrijwilligerswerk in India

Locatie: Goa, India
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken

Doe vrijwilligerswerk in India in 2023 met Beyond Volunteer!

Je kunt uw eigen project kiezen, en zelfs verschillende projecten combineren en uw eigen programma op maat samenstellen!

De projecten zijn gevestigd in het prachtige Goa.

Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen.

U dient op zondag aan te komen op Dabolim International Airport (GOI).

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

Aankomst

Op zondag wordt u bij aankomst opgewacht. Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

Accommodatie en maaltijden

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt je ondergebracht in een vrijwilligershuis. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen op een kamer met andere deelnemers van hetzelfde geslacht.

De maaltijden zijn inbegrepen tijdens je programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

De projecten in India

Culture Week

Maak kennis met de gebruiken, cultuur, omgeving en meer van dit rijke en kleurrijke land.

Ervaar de schoonheid en cultuur van Goa, leer de mensen kennen, verken de natuurlijke schatten, ontspan op de ongerepte stranden, bezoek lokale markten, historische forten en kerken en leer over de geschiedenis en het erfgoed van Goan. Leer een Indiase maaltijd koken en neem een ​​onvergetelijke ervaring mee naar huis.

Het doel van dit programma is om u te helpen inzicht te krijgen in de manieren, normen en etiquette die inherent zijn aan de Indiase samenleving, en om u rond te leiden en u kennis te laten maken met uw nieuwe omgeving.

Met dit programma kun je het leven en de stijl van Goan-mensen verkennen. Dit is een zeer belangrijke stap die u zal voorbereiden op uw verblijf in India. Er zullen tal van nieuwe dingen aan je worden voorgesteld en het is de tijd om al je vragen te stellen over de organisatie, de programma’s, het land, de cultuur en al het andere dat in je opkomt.

Verder zijn er taallessen, kooklessen, yogasessies, sightseeing, bezoeken aan authentieke Indiase huizen, workshops die je kennis laten maken met de cultuur, bezoeken aan onze projectlocaties en nog veel meer!

Je krijgt ook de kans om meer te weten te komen over de projecten waaraan je gaat deelnemen en je krijgt training voordat je de volgende week met je project begint.

Lokale taalcommunicatie zal deel uitmaken van dit programma, hands-on Indiase kooklessen, yogasessies, het bezoeken van schilderachtige bezienswaardigheden en omgevingen en projecttrainingsworkshops. Dit alles omvat deze week je intrede in het Goan-leven.

Schema

Maandag
7:00 – 8:00 Ontbijt in het centrum
8.30 – 9.30 Inleiding tot het programma inclusief gedragscode en Do’s and Don’ts (Huisregels).
9:30 tot 11:30 Bezoek aan Old Goa en Spice Plantation
12.30 – 13.30 uur Lunch bij Spice Plantation
14.00 – 17.00 uur Mapusa stadsbezoek en de lokale markt
18.00 – 19:00 Diner in het Centrum
19:30 – 20:30 Ontspan voor de avond

Dinsdag
7:00 – 9:00 Zelfverdedigingslessen
9:15 – 9:45 Hoofdgerecht Ontbijt
10:00 – 12:30 Doe mee aan een praktische sessie Indian Cooking
12:30 – 13:30 Lunch in het Centrum
14:00 – 17:00 Sightseeingtour om Candolim & Sinquerim Beach te bezoeken
18:00 – 19:00 Diner in het Centrum
19:30 uur Cultuurschok, discussie over veiligheid en transport.

Woensdag
7:00 – 8:00 Ontbijt
8:15 – 10:00 Yogasessie
10:30 – 12:15 Lokale taalles, (alfabetten, zinnen, zinnen, namen van groenten en fruit, cijfers); een korte pauze om Indiase Chai (thee) te leren maken
12:30 – 13:30 Lunch in het Centrum
15:00 – 19:00 Anjuna Beach en marktbezoek
19:00 – 20:00 Diner in het Centrum
20:30 uur Geniet van een Bollywood-film in het Center

Donderdag
7:00 – 8:00 Ontbijt in het centrum
9:00 – 12:00 Projectbezoek (Invaliditeitszorg, Kleuterschool, Bejaardentehuis, Dierenasiel)
12:30 – 13:30 Lunch in het Centrum
14.00 – 17.00 uur Projectbezoek (Community Outreach-project en empowerment van vrouwen)
18.00 – 19:00 Diner in het Centrum
19:30 uur Oriëntatie op projecten inclusief Powerpoint presentatie. Training over projectactiviteiten en groepsdiscussie, samen met uitleg over de projectstructuur

Vrijdag
7:00 – 8:00 Ontbijt in het centrum
9:00 – 12:30 Ga op een lokale busrit naar de hoofdstad Panjim. Loop door de straten van de hoofdstad, bezoek markten, kerken, winkelcentra en meer
13.00 – 13.30 Lunch in Centrum
14:00 -17:00 Ontspan voor de week gevolgd door feedback van onze Cultuurweek.
18:00 – 19:00 Diner in het Centrum
19:30 – 20:30 Groepsactiviteiten.

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 80% 80%
 • Cultural Immersion 100% 100%
 • Learning & Development 75% 75%
 • Physical Demand 60% 60%
Goa Kindergarten and Teaching

Ga op reis naar Goa om te helpen bij het lesgeven aan de migrerende sloppenwijkkinderen die naar onze school gaan in de afgelegen dorpen van Goa.

De school geeft verschillende educatieve vakken aan migrantenkinderen uit sloppenwijken uit kansarme milieus. In dit programma krijg je de kans om de kinderen les te geven, kennis over hygiëne en sanitaire voorzieningen bij te brengen en te helpen bij het organiseren van educatieve workshops over verschillende op behoeften gebaseerde aspecten zoals sport, kunst, gezondheidsbewustzijn, milieu, enz.

Dit project wordt voornamelijk uitgevoerd voor kinderen in de leeftijdsgroep van 3-16 jaar die behoren tot migrantengezinnen die in sloppenwijken aan de rand van de stad wonen.

Onze binnen- en buitenschool is opgericht omdat de populatie arbeidsmigranten met de dag toeneemt, wat de laatste jaren in Goa het geval is geweest. De directe negatieve impact van deze migrantensituatie heeft gevolgen voor kinderen die leerplichtig zijn. Ze moeten elk jaar 4-5 maanden van school af, omdat hun families om de paar maanden naar verschillende locaties migreren.

De meeste migranten komen uit verre regio’s van Zuid- en Noord-India (bijv. Uttar Pradesh, Maharashtra, Karnataka, Madhya Pradesh, Bihar, Kolkata enz.). Deze migrantengemeenschap slaat kampen op aan de rand van steden en woont daar bijna een jaar, afhankelijk van de verschillende klussen die ze kunnen vinden. Hoe langer ze achterblijven, hoe langer de kinderen niet de kans krijgen om naar school te gaan. En de kinderen gaan op zeer jonge leeftijd aan het werk om extra inkomen voor hun gezin te verwerven. Daarom is het hoofddoel van dit project om deze migrantenkinderen aan te moedigen zich op hun onderwijs te concentreren door hen de kans te geven om bij ons verder te leren.

Om deze problemen te overwinnen en onderwijs toegankelijk te maken voor deze kansarme bevolking, hebben we een alternatief bedacht en het initiatief genomen om een ​​brede school in het dorp te runnen, waar het onderwijs gratis is en de school op loopafstand ligt uit hun huizen.

Onze grootste zorg is het realiseren van duurzame vrede en ontwikkeling waarbij de kinderen, jongeren, vrouwen, volwassenen en ouderen worden betrokken bij positieve activiteiten die zorgen voor sociaal-economisch welzijn in dit dorp. De visie is om de jongere generatie op te voeden en te inspireren, die vanwege hun achtergrond niet het geluk heeft een opleiding te volgen of zelfs maar naar school te gaan.

Activiteiten op de school:
Je zal betrokken zijn bij verschillende activiteiten zoals:

Zorg voor regulier basisonderwijs voor gemigreerde kinderen in de leeftijdsgroep van 5 tot 14
Ontwikkel infrastructuur in het dorp, zoals betere toegangswegen, bouw toiletten, bouw een systeem voor het opvangen van regenwater en het opzetten van bibliotheken
Workshops en trainingen geven om moestuinen te maken, gezondheid, hygiënische gewoonten en voeding aanleren
Organiseer milieukampen om het bewustzijn van huishoudelijk afvalbeheer te verspreiden
Lessen voor kleuters overdag als hun ouders naar hun werk gaan. Organiseren van zomerkampen tijdens de zomervakanties van april en mei.
Organiseer sportcoachingskampen in het voetbal voor de kinderen van de gemeenschap
Onze outreach school leidt kansarme kinderen op uit sloppenwijken, van wie de ouders het zich niet kunnen veroorloven om ze naar school te sturen. De onderwijssessies vinden ‘s ochtends en’ s middags plaats, waarbij de deelnemers interactie hebben met de kinderen door middel van spelletjes en activiteiten om hen te onderwijzen en hen te helpen het belang van onderwijs en het ontwikkelen van vaardigheden te begrijpen.

Schema

Maandag
Oriëntatietour in Goa

Op je eerste dag van het programma krijg je een oriëntatie om je nieuwe omgeving en programma beter te begrijpen. Onze coördinatoren nemen je mee naar een betoverende kruidenplantage, bezoeken de lokale markt en een paar supermarkten in de buurt van ons centrum. U kunt deze tijd van de dag ook gebruiken om uw valuta om te wisselen of essentiële items te kopen die u tijdens uw verblijf nodig heeft.

Dinsdag
Projectbezoek

Op de tweede dag van je eerste week wordt er kennis gemaakt met de lokale projecten en het programma door middel van een observatietijd op de projectsite, je kunt er ook voor kiezen om als bestaande deelnemers aan het project te helpen. Onze coördinatoren zullen u ook theoretisch oriënteren en trainen in de activiteiten van het project en u stap voor stap kennis laten maken met uw rol.

Woensdag
Je tijd op het project begint op woensdag.

Taken en activiteiten kunnen zijn,

● Alfabetten en cijfers in het Engels leren, woorden van drie letters en zinnen vormen
● Ze kleurenfoto’s maken en ze de kleuren leren
● Ze leren over zichzelf te praten
● Vormen, kleuren, dieren leren
● Educatieve spellen doen

 • Community Engagement 100% 100%
 • Cultural Immersion 65% 65%
 • Learning & Development 85% 85%
 • Physical Demand 50% 50%
Goa Construction and Renovation

Het renovatie-, verfraaiings- en bouwproject vindt plaats op een door ons zorgvuldig gekozen locatie waar hulp bij de ontwikkeling van de infrastructuur nodig is. Terwijl je de gemeenschap door dit project helpt, doe je waardevolle ervaringen op door de handen ineen te slaan met de lokale gemeenschappen.

In dit project ga je je handen vuil maken aan bouwprojecten. Onze belangrijkste focus bij de bouw is het werken in de sloppenwijken en de scholen voor migrerende kinderen die aan de armen zijn toegewezen. Ondanks de eerdere inspanningen is het werk hier nog lang niet klaar en gaan we door met het renoveren van paden, toiletten, muren, enz. Bovendien kunnen mensen met artistieke talenten helpen de muren te versieren door afbeeldingen en schetsen van hun thuisland en cultuur te maken. We hebben het gevoel dat dit een mooie afspiegeling zal zijn van het harde en goede werk dat onze deelnemers de afgelopen jaren hebben verzet.

Andere bouwinspanningen kunnen worden uitgevoerd in een lokaal dorp (renovatie en het bouwen van huizen en sanitaire voorzieningen) of werken aan bouwprojecten in lokale ziekenhuizen – dit hangt sterk af van de behoeften van een bepaalde tijd en daarom zullen onze deelnemers hun bouwvaardigheden gebruiken waar ze het meest nodig zijn!

Schema

Maandag
Op je eerste dag van het programma krijg je een oriëntatie om je nieuwe omgeving en programma beter te begrijpen. Onze coördinatoren nemen je mee naar een betoverende kruidenplantage, bezoeken de lokale markt en een paar supermarkten in de buurt van ons centrum. U kunt deze tijd van de dag ook gebruiken om uw valuta om te wisselen of essentiële items te kopen die u tijdens uw verblijf nodig heeft.

Dinsdag
Op de tweede dag van je eerste week wordt er een introductie tot de lokale projecten en het programma gegeven door middel van een observatietijd op de projectlocatie. Je kunt er ook voor kiezen om samen met bestaande deelnemers aan het project te helpen. Onze coördinatoren zullen u ook theoretisch oriënteren en trainen op de activiteiten van het project ter plaatse om u stap voor stap kennis te laten maken met het project.

woensdag t/m vrijdag
Je tijd op het project begint op woensdag.

Je begint met het ontmoeten van de coördinator en het bespreken van de dingen die te doen zijn op het renovatieproject. Er wordt gefocust op lichte bouwwerkzaamheden en er wordt van je verwacht dat je meehelpt met het schilderen van de schoolgebouwen, het repareren van kapotte tafels en stoelen, het maken van paden, het renoveren van toiletten, het repareren van schoolmuren, het helpen renoveren van klaslokalen en tuinieren. Bouw- en renovatiewerkzaamheden zijn op meer plaatsen beschikbaar indien nodig in de omgeving.

Dit project functioneert in de ochtenden en in de middag.

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 80% 80%
 • Cultural Immersion 90% 90%
 • Learning & Development 85% 85%
 • Physical Demand 60% 60%

Prijzen

2 weken: 799 euro
3 weken: 999 euro
4 weken: 1199 euro
+1 week: 199 Euro

* De Cultuurweek en het Bouwproject hebben een toeslag van 35 Euro per week

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma