Ghana

Vrijwilligerswerk Programma’s in Ghana

Vrijwilligerswerk Ghana

Locatie: Accra, Ghana
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken

Doe mee met onze vrijwilligersprojecten in Ghana, waar we verschillende vrijwilligersprojecten hebben. Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen. Je kunt de projecten combineren en je eigen programma samenstellen!

costa rica volunteer

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Locatie & Accommodatie

De projecten bevinden zich in Accra. Accra is de hoofdstad en grootste stad van Ghana. U wordt bij aankomst op zondag opgewacht op Kotaka International Airport. Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

Op de maandag van je eerste week is er oriëntatie door je coördinator, zodat je zowel de omgeving als de lokale cultuur kunt leren kennen.

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

volunteer peru

De projecten

Sports Coaching

Sluit je aan bij Sportcoaching in Ghana waar je alles wat je weet kunt leren aan jonge mensen in Ghana die willen leren en graag sporten!

Assisteren bij trainingen, wedstrijden organiseren met andere clubs en samenwerken met andere deelnemers.

Ook zullen er af en toe lokale coaches aanwezig zijn om richting te geven aan de coachingsoefeningen. Van enthousiaste beginner tot gediplomeerd coach, wat je achtergrond of kennis van sportcoaching ook is, wij hebben een stageplaats voor jou!

Veel Ghanese kinderen hebben een passie voor sport. De meest populaire hiervan is waarschijnlijk voetbal, maar er zijn veel mensen die van alles houden dat hen laat rennen en springen en hen competitief houdt.

Je kunt je liefde voor sport en je kennis over hoe elk spel wordt gespeeld delen om de lokale kinderen te helpen de lat hoger te leggen en hun eigen spel naar een hoger niveau te tillen.

Er zullen tal van mogelijkheden zijn om uw enthousiasme en inspanningen in een verscheidenheid aan sporten te delen, om lokale kinderen te helpen een geheel nieuwe sport te leren, of om verbeteringen aan te brengen in de sport die ze al leuk vinden om te spelen.

Je mag gerust alle soorten uitrusting of leermiddelen meenemen, die je kunnen helpen bij je coachingervaring, aangezien de uitrusting in sommige plaatsingsgebieden beperkt kan zijn.

Mogelijkheden voor coaching zijn:
Amerikaans voetbal
Boksen
Golf
Tennis
Hockey
Rugby
Basketbal
netbal
Vechtsporten
Atletiek
Zwemmen

Building Project

Sluit je aan bij het Bouwproject en help bij de bouw, reparaties en renovaties.

Maak je handen vuil en ga in gesprek met de gemeenschap!

Onze projecten worden bepaald door de behoeften van de gemeenschap. Als gevolg hiervan kunt u een school renoveren, een huis bouwen of een buurthuis bouwen. Het maakt niet uit in welke fase van een project u zich aansluit, u kunt er zeker van zijn dat uw bijdrage duurzaam is en zeer op prijs wordt gesteld.

Ervaring is niet nodig, want je werkt samen met locals die veel ervaring hebben met het gebruik van lokale materialen.

Door mee te doen aan een bouwproject, breng je de (wo)mankracht mee die nodig is om de bouw van brandstof te voorzien. De projecten worden geselecteerd op basis van de behoefte van de gemeenschap.

Zo ontstaan ​​er verschillende projecten. Onderwijs en sanitatie staan ​​meestal bovenaan de lijst, maar we willen ook graag dat deelnemers werken aan recreatieve projecten, zoals grasvlakten en buurthuizen. Deze vormen vaak een geweldig brandpunt voor de gemeenschap

Je komt terecht in een team van andere deelnemers en locals, die allemaal nauw samenwerken voor het gemeenschappelijke doel. De Ghanese arbeiders zijn bekwaam en weten hoe ze de lokale materialen moeten gebruiken, dus zij zullen als uw gids optreden en u ongetwijfeld veel ‘tricks of the trade’ leren, zodat de constructie snel en efficiënt kan worden uitgevoerd.

Aangezien de projecten variëren, variëren de taken ook, maar houd er rekening mee dat dit fysiek werk is. Er zullen dagen zijn die je uitdagen omdat ze inspannend zijn, maar laat je niet afschrikken.

Alle projecten bieden plaats aan deelnemers met een redelijke fysieke conditie en er wordt nooit iets van u gevraagd dat u niet wilt doen. De kans is groot dat je zult merken dat buiten zijn en werken als een team een ​​leuke en zeer lonende ervaring is!

Child Care

Doe mee met het kinderopvangproject en help de levensstandaard en het onderwijs voor kinderen te verbeteren, door uw betrokkenheid bij een verscheidenheid aan taken op een lokale school.

In veel delen van het land zijn er steeds meer kinderen en minderjarigen die door ongelukkige omstandigheden aan hun lot zijn overgelaten. Je kunt extra ondersteuning bieden aan een toegewijd team van lokale medewerkers bij hun inspanningen om Ghanezen in nood te helpen, door les te geven, te renoveren en verschillende andere taken uit te voeren.

Het onderwijzend personeel is vaak overwerkt en verwelkomt daarom elke hulp die kan worden gegeven. Door als leerkrachtassistent op school te werken of andere projecten aan te pakken, krijgt het personeel onschatbare ondersteuning en komt er vaak tijd vrij om de kinderen de één-op-één aandacht te geven die ze nodig hebben.

Uw vermogen om Engels te spreken betekent dat u kunt helpen met Engelse lessen die de kinderen waardevolle vaardigheden en extra zelfvertrouwen kunnen geven. Je zult ook veel creativiteit nodig hebben tijdens je plaatsing, omdat lessen onvoorspelbaar kunnen zijn en de behoeften van elk kind uniek zijn.

Je moet ook bereid zijn om mee te doen met spelletjes en andere leuke oefeningen, vaak gericht op het zelfstandig uitdrukken van de kinderen. Het is ook waarschijnlijk dat u zich bezig kunt houden met handmatig werk, zoals het repareren en schilderen van de klaslokalen en schoolgebouwen.

Teaching Project

Ontmoet een generatie enthousiaste studenten en help hun opleiding te verbeteren, als leraar in Ghana!

Grijp deze kans om impact te maken door je kennis te delen, terwijl je vakken als wiskunde, Engels, geschiedenis, wetenschap en vreemde talen geeft op scholen in Accra. Naast het reguliere lesgeven in de klas, wordt u aangemoedigd om uw eigen ideeën te introduceren en betrokken te raken bij buitenschoolse activiteiten, zoals kunst en design, toneel, muziek, sport of de productie van een schoolkrant.

Ghanese scholen zijn gestructureerd in drie hoofdniveaus en opereren onder de Ghanese onderwijsdienst. Dit zijn onder meer de kleuter-/basisscholen, de Junior High School en de Senior High School. Onze belangrijkste focus ligt op het niveau van de Primary en Junior High School, omdat het een leeftijdscategorie is die meer hulp van jou en andere deelnemers nodig heeft.

Je wordt geplaatst in een van de lokale scholen en bent verantwoordelijk voor het lesgeven aan studenten Engels en/of andere vakken.

Jouw rol zal zijn om inspirerende en opwindende lessen aan te bieden die de lees-, reken- en communicatievaardigheden van de studenten in je klas zullen verbeteren. Hulp bij kwesties zoals lesplanning, discipline en culturele attenties zal beschikbaar zijn bij een aantal bronnen, waaronder lokale schoolleraren, het personeel in het land en andere deelnemers.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat uw rol bedoeld is om zo onafhankelijk en zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Hierdoor ontwikkel je meer zelfvertrouwen in je eigen onderwijsvermogen en organisatorische vaardigheden.

Physiotherapy

Verbreed je ervaring binnen je expertise en help de gemeenschap in Ghana.

Tijdens dit programma werk je bij gemeenschapsklinieken en sportorganisaties in Ghana-West-Afrika om fysiotherapie te geven aan lokale patiënten en aan Ghanese atleten. Je krijgt de kans om samen te werken met andere geschoolde fysiotherapeuten en om Ghanese studenten fysiotherapie te geven. Een waardevol project voor loopbaanonderbrekingen, stages en vakanties.

De stage fysiotherapie stelt je in staat om bij te dragen aan een belangrijk gebied van gemeenschaps- en sportontwikkeling. Je biedt praktische hulp en zorg die normaal gesproken niet beschikbaar is voor veel geblesseerde inwoners en toegewijde atleten. Dit zal een geweldige ervaring zijn voor een toekomstige carrière als professionele fysiotherapeut of, als alternatief, het zal je een beter begrip geven van de hindernissen die veel fysiotherapeuten en medische professionals moeten overwinnen in ontwikkelingslanden.

De gemeenschapskliniek is onderbemand en ondergefinancierd. Veel van de toestanden van de patiënten weerspiegelen de problemen in Ghana: veel beroertes als gevolg van hoge bloeddruk, auto-ongelukken en een hoog percentage verbrijzelingsverwondingen aan de hand en pezen door snij- en slijpmachines. Een handblessure in Ghana betekent meestal geen compensatie en geen inkomen, en alleen degenen die de twee pond vergoeding per sessie kunnen betalen, worden behandeld. Er is ook veel gezichtsverlamming van otitis media, die wordt behandeld met elektrische stimulatie. De kliniek heeft wel apparatuur, waaronder een hydrotherapiebad, maar er is nog een lange weg te gaan voordat de kliniek kan voldoen aan de behoeften van de lokale gemeenschap.

Je moet gemotiveerd zijn en voorbereid zijn op een aantal lange en frustrerende dagen. Als gediplomeerd fysiotherapeut kun je echter echt een positieve impact hebben op een vaak over het hoofd gezien gebied van medische zorg.

Het project fysiotherapie vereist fysiotherapeuten die al gediplomeerd zijn of enige ervaring in het gebied hebben (minimaal tot tweedejaars graad). Fysiotherapeuten werken op twee hoofdgebieden in Ghana: klinische en sportinstellingen.

Dit programma is voor minimaal 4 weken.

Medical Care

Ervaar de dagelijkse processen in ziekenhuizen en klinieken in Ghana en help lokaal medisch personeel bij het verlenen van essentiële behandelingen aan patiënten.

Verkrijg waardevolle inzichten met betrekking tot medische zorg in Ghana. Klinieken waar we stage lopen, worden ook gerund door gemeenschapsprogramma’s, waarbij teams van medisch personeel naar armere gemeenschappen kunnen gaan om patiënten en families te bezoeken. Tijdens uw verblijf krijgt u de kans om mee te lopen met medisch personeel in een van de klinieken in deze gebieden.

Medische zorg in ontwikkelingslanden is vaak wanhopig beperkt vanwege problemen van beperkte kennis, onderfinanciering en overinschrijving. Ziekenhuizen en klinieken in deze landen hebben vaak te weinig middelen en staan ​​voortdurend open voor extra ondersteuning. Dit verhaal geldt voor Ghana, en we hebben een hechte relatie ontwikkeld met een aantal ziekenhuizen en klinieken in de Ghanese hoofdstad Accra, om kansen te bieden voor verbetering van de kwaliteit en levering van lokale gezondheidsdiensten.

We heten u welkom, met of zonder medische ervaring, aangezien u niet wordt gevraagd om werk te doen waarvoor een formele medische opleiding vereist is. Een groot deel van je rol zal een ondersteunende functie zijn, waarbij je samenwerkt met professionele medische staf in Ghana. U zult waarschijnlijk veel van uw tijd besteden aan het schaduwen van het lokale personeel in hun dagelijkse werk, om te leren hoe zij omgaan met en omgaan met patiënten. Op andere momenten wordt u uitgenodigd om een ​​meer hands-on rol aan te bieden aan de medische zorg die wordt geleverd, op voorwaarde dat u in staat bent in die rol.

Dit project is voor minimaal 4 weken.

Prijzen

2 weken: 799 euro
3 weken: 999 euro
4 weken: 1199 euro
+1 Week: 199 Euro

* Voor het Bouwproject, Medisch en Fysiotherapie projecten geldt een toeslag van 70 euro per week

 

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma