Filipijnen

Vrijwilligerswerk op de Filipijnen

Vrijwilligerswerk Filipijnen

Locatie: Palawan, Filipijnen
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken

Doe vrijwilligerswerk in de Filipijnen in 2023 met Beyond Volunteer!

Met onze vrijwilligerswerk projecten kan je zelf je eigen project kiezen, en zelfs verschillende projecten combineren en je eigen programma bouwen op de Filipijnen!

De projecten zijn gebaseerd op het prachtige eiland Palawan. Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen.

Je dient op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur op Puerto Princesa International Airport aan te komen.

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

Aankomst

Op zondag wordt je bij aankomst opgewacht. Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

Je dient op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur op Puerto Princesa International Airport aan te komen.

Accommodatie en maaltijden

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt je ondergebracht in gedeelde kamers met andere vrijwilligers van hetzelfde geslacht. Je verblijft samen met de andere deelnemers in een vrijwilligershuis.

De maaltijden zijn inbegrepen tijdens uw programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

De projecten in de Filippijnen

Culture Week

Ervaar de Filippijnse cultuur uit de eerste hand door je lokale plekken te verkennen, je onder te dompelen in de keuken, beroemde bezienswaardigheden te bezoeken en meer!

De ze week kan je kiezen als je eerste week op de Filipijnen, een aanrader!

Onze cultuurweek is op maat gemaakt om je kennis te laten maken met (slechts enkele!) van de beste dingen die het eiland Palawan te bieden heeft. Deze week leert u de basis van de taal, kookt u in een klas, proeft u authentiek eten, bezoekt u de beroemdste plekken en ontdekt u gebieden waar toeristen niet vaak komen!

Dit programma biedt je een geweldige kans om meer te leren en te begrijpen over de Filippijnse cultuur en om meer vertrouwd te raken met je omgeving in en rond Palawan. Het is een verrijkende ervaring om de lokale cultuur en gebruiken te leren kennen en je aan te passen aan de lokale omgeving.

Gedurende deze week neem je onder andere deel aan Filippijnse taallessen, een kookles en bezoek je een lokale markt!

De week fungeert als een aanbevolen introductie tot de Palawan en Filippijnse cultuur, maar ook als het perfecte platform voor ontmoeting en binding met mededeelnemers.

Schema

Maandag
Ontbijt
Introductiebijeenkomst
Filippijnse taallessen, Filippijnse do’s en don’ts en Filippijnse cultuurlessen
Tour rond de compound en de omgeving
Lunch
Workshop: Kokosbladeren weven of bezem maken
Filippijnse kooklessen
Welkom diner

Dinsdag
Ontbijt
Bezoek aan een lokale boerderij (groenten, kokosnoot of rijst)
Lunch
Bezoek aan een waterval (waar je kunt zwemmen)
Diner

Woensdag
Ontbijt
Bezoek de hoofdstad van Puerto Princesa en de binnenstad. Verken de beroemde kerk en het herdenkingspark.
Lunch in Puerto Princesa.
Bezoek aan het Palawan Museum en heb tijd om te winkelen in Robinsons Mall Palawan
Terug naar ons centrum
Diner

Donderdag
Ontbijt
Sightseeing rond Nara, inclusief de lokale markt
Lunch in Nara
Reis naar het prachtige Secret Beach
Diner

Vrijdag
Ontbijt
Bezoek het nabijgelegen eiland waar ze kunnen zwemmen en ontspannen
Lunch
Oriëntatie op de projectlocatie en observatie, discussie en ontmoeting over de projecten.
Evaluatie
Diner

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 80% 80%
 • Cultural Immersion 100% 100%
 • Learning & Development 75% 75%
 • Physical Demand 60% 60%
Teaching Project

Help de lokale kinderen van Palawan hun Engelse taalvaardigheid te verbeteren op een lokale school.

Dit programma geeft je inzicht in het Filippijnse onderwijssysteem en specifiek dat van Palawan.

Je geeft op een leuke en praktische manier Engelse les aan kinderen in alle leeftijdsgroepen op een basisschool, middelbare school of middelbare school en geeft iets terug aan deze prachtige eilandgemeenschap!

We hebben gemerkt dat de kinderen binnen de gemeenschap weinig kans hebben om Engels te leren of te oefenen. Dat is waar u kunt helpen!

Misschien merk je dat je bijdraagt ​​aan een lagere, middelbare of middelbare school in en rond de gemeente Aborlan op het eiland Palawan. Dit betekent dat uw potentiële studenten kunnen variëren van graad 1 tot graad 12 en tussen de 7-18 jaar oud zijn.

Het lesprogramma is georganiseerd als een informele Engelse les waarmee je een verscheidenheid aan activiteiten kunt regelen, zoals muziek, liedjes, spelletjes spelen, kunst, sport, conversatie-oefeningen en grammatica-oefeningen.

Wees creatief, maar houd er altijd rekening mee dat alles gebaseerd moet zijn op het op een leuke en boeiende manier leren van praktisch Engels voor alledaagse situaties!

Een belangrijk onderdeel van dit programma is de culturele uitwisseling die zal plaatsvinden. De kinderen op de school zijn altijd erg geïnteresseerd en willen graag meer leren over je familie, land, cultuur en manier van leven. Daarom raden we je ten zeerste aan om veel foto’s van thuis mee te nemen, want deze zullen zeer gewaardeerd worden door de kinderen!

Schema

Maandag tot vrijdag

Ontbijt
Engelse les geven op school en activiteiten organiseren
Lunch
Engelse les geven op school en activiteiten organiseren
Samen met de lokale coördinator lessen/activiteiten voorbereiden voor de volgende dag
Diner

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.
Bescheiden kleding (knie en schouders bedekken) is verplicht voor school
Je moet normale schoenen of sandalen dragen, slippers zijn niet toegestaan

 • Community Engagement 100% 100%
 • Cultural Immersion 65% 65%
 • Learning & Development 85% 85%
 • Physical Demand 50% 50%
Kindergarten

Kom naar Palawan en help mee op een plaatselijke kleuterschool door voor de kinderen te zorgen en ze les te geven!

Samenwerken met de lokale bevolking op het eiland Palawan, in de opvang van kinderen op een kleuterschool is een unieke ervaring! Je krijgt de kans om Engelse les te geven aan kinderen en voor hen te zorgen, maar je zult ook je eigen perspectief verrijken door samen te werken met de Filippijnse mensen op een van de mooiste eilanden ter wereld!

Tijdens dit programma werk je mee aan de dagelijkse gang van zaken in een kinderdagverblijf. Dit geeft je niet alleen inzicht in het authentieke Filippijnse leven, maar je raakt ook betrokken bij de dagelijkse gang van zaken op de kleuterschool. De kleuterschool bevindt zich in het Tigman-gebied van Palawan en de kinderen die aanwezig zijn, zijn tussen de 3 en 5 jaar oud.

Je primaire taak is om met de kinderen Engels te communiceren en ze op een leuke manier de taal te leren.

Naast het lesgeven ondersteun je de lokale staf ook bij de opvang van de kinderen. Deze taak kan variëren in activiteiten, van het organiseren van lessen, het spelen van spelletjes en het begeleiden van activiteiten tot het voeden, nagels knippen, haren kammen enzovoort.

De kinderen zijn altijd geïnteresseerd om meer te leren over vreemde landen en u wordt aangemoedigd om foto’s uit uw land, vrienden, familie, enz. of voorwerpen mee te nemen die uw cultuur benadrukken om interculturele uitwisseling te bevorderen.

De kinderen zullen van u leren, maar u verlaat het project ook nadat u van hen heeft geleerd!

Schema

Maandag tot vrijdag

Ontbijt
Organiseer activiteiten met de kinderen (spel, zang, kleuren, schrijven, basisonderwijs Engels) en ondersteun het lokale kleuterpersoneel met disciplineren, leidinggeven en zorgen.
Lunch
Activiteiten voorbereiden voor de volgende dag
Diner

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.
Bescheiden kleding (die de knieën en schouders bedekt) is vereist in de kleuterschool
In de kleuterschool zijn geen slippers toegestaan

 • Community Engagement 80% 80%
 • Cultural Immersion 90% 90%
 • Learning & Development 85% 85%
 • Physical Demand 60% 60%
Construction & Renovation

Geef terug aan de mensen van Palawan door hun huizen, gezondheidscentra, scholen of andere gemeenschapsvoorzieningen te bouwen en te renoveren.

In Palawan is er veel vraag naar hulp bij bouw- en renovatiewerkzaamheden. Veel mensen op dit eiland hebben niet het geld om hun huizen te renoveren of gemeenschappelijke ruimtes zoals scholen, zorginstellingen en gemeenschapscentra op te waarderen. Dit programma brengt je zeker dichter bij de aardige en vriendelijke mensen van Palawan.

Er wonen veel mensen op het eiland Palawan die niet het geld hebben om hun levensomstandigheden te verbeteren. Met dit project proberen we deze mensen te helpen met hun huisvesting en helpen we bij het renoveren, upgraden en bouwen van gemeenschappelijke plekken en instellingen zoals scholen, gezondheidscentra, ziekenhuizen, buurthuizen enzovoort.

In dit project werk je samen met lokale Palawan-mensen en dit geeft hen een uniek inzicht in de levensstijl en cultuur van de bevolking van dit prachtige eiland. Bovendien werk je samen met andere deelnemers van over de hele wereld aan deze bouwinspanningen.

De belangrijkste bouw- en renovatiewerkzaamheden zullen bestaan ​​uit schilderen, muren bouwen, meubelen renoveren, tuinieren en ga zo maar door. Bouwervaring is niet vereist, iedereen kan meedoen en de lokale bevolking van Palawan een handje helpen!

Schema

Maandag tot vrijdag

Ontbijt
Help de lokale dorpsgemeenschap met bouw- en renovatiewerkzaamheden
Lunch
Help de lokale dorpsgemeenschap met bouw- en renovatiewerkzaamheden
Diner

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 70% 70%
 • Cultural Immersion 75% 75%
 • Learning & Development 65% 65%
 • Physical Demand 90% 90%
Environmental Conservation

Besteed je tijd aan het rehabiliteren van de mangrovegebieden van Tigman Village, die al bijna 10 jaar ernstig in verval zijn.

Besteed uw tijd aan het behoud van de mangroveplantages van Palawan, een vitale habitat voor het zeeleven. Dit unieke ecosysteemgebied dient als kustbarrière, vertraagt ​​stormvloed en vermindert stranderosie. Andere ecologische inspanningen zijn onder meer het planten van mahonie- en moringaboomzaden voor het plaatselijke dorp.

De provincie Palawan ligt in de regio Mimaropa en is de grootste provincie van het land, met een overvloed aan natuurreservaten, mariene reservaten en werelderfgoedsites.

Omdat het de locatie is van het eiland Palawan, een van de meest biodiverse eilanden in de Filippijnen, heeft het gebied een van de mooiste zeegezichten ter wereld en is er veel lokale belangstelling voor natuurbehoud.

Met dit project hopen we de mangroveplantages in stand te houden en de trend van verslechterende mangrovesites, die de laatste jaren snel is afgenomen, te keren.

Dit kan realistisch gezien alleen worden bereikt door de opvoeding van jongere generaties, gecombineerd met het voortdurende fysieke werk van het planten van nieuwe mangroven.

Daarom vragen we je om te dienen als versterker van onze natuurlijke kustbarrière, die stormvloeden vertraagt, stranderosie vermindert en de stranden schoonmaakt. We hebben ook uw hulp nodig bij het aanmoedigen van milieubehoud door middel van trainingssessies met kinderen.

Voor ons deel van ons programma voor het planten van bomen hebben we de Moringa- en mahoniezaden gekozen vanwege hun vele voordelen, beschikbaarheid in de omgeving en omdat ze hier gemakkelijk zullen groeien.

Mahonie is een van de meest populaire bomen ter wereld. Het hout staat bekend om zijn schoonheid, sterkte en duurzaamheid. Maar weinigen zijn zich ervan bewust dat de zaden medicinaal kunnen worden gebruikt omdat ze saponinen en flavonoïden bevatten. Voordelen kunnen zijn: behandeling van koorts, verlaging van het slechte cholesterol en zelfs verbetering van de bloedcirculatie.

Moringa is een “superfood” dat ook veel gezondheidsvoordelen heeft. Het is ook bekend als “wonderboom” of mierikswortelboom. De peulen, bladeren, zaden en wortels zijn allemaal eetbaar. Het is een favoriet van lokale dorpelingen omdat hun huismiddeltjes zaden of bladeren kunnen bevatten voor de preventie en behandeling van verschillende ziekten. De peulen of bladeren kunnen ook worden gebruikt in de lokale keuken, omdat het goed past bij gerechten met vis of vlees.

Dit programma is perfect voor jou als je een goede fysieke conditie, enthousiasme en een passie hebt voor het maken van een verandering die zowel het milieu als de lokale gemeenschap ten goede komt!

Houd er rekening mee dat de veranderingen in het getij de waterstanden beïnvloeden en dus uw vermogen om bepaalde taken in de mangroven uit te voeren. In dat geval word je in die tijd begeleid naar andere activiteiten. Uw coördinator zal u informeren als uw planning wordt beïnvloed.

Schema

Maandag
Ontbijt
Mangrove planten
Terug naar het centrum voor de lunch
Kust opruimen
Terug naar centrum voor diner

Dinsdag
Ontbijt
Mangrove planten
Terug naar het centrum voor de lunch
Lunch
Zaden voorbereiden (mahonie en moringa) in de kampkwekerij
Terug naar centrum voor diner

Woensdag
Ontbijt
Mangrove planten
Terug naar het centrum voor de lunch
Les voorbereiden over milieubehoud
Terug naar centrum voor diner

Donderdag
Ontbijt
Mangrove planten
Terug naar het centrum voor de lunch
Lezing over het milieubehoud
Terug naar centrum voor diner

Vrijdag
Ontbijt
Mangrove planten
Terug naar het centrum voor de lunch
Bomen planten (mahonie en moringa)
Terug naar centrum voor diner

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 70% 70%
 • Cultural Immersion 75% 75%
 • Learning & Development 65% 65%
 • Physical Demand 90% 90%
Palawan Experience

Leer meer over visserij en landbouw door samen te werken met lokale dorpelingen die hun leven aan deze beroepen hebben gewijd!

Dit programma biedt de unieke kans om samen te werken met de lokale dorpsbewoners van Palawan in hun authentieke beroepen: vissen en landbouw. Je helpt de lokale dorpelingen door met hen mee te vissen en door op de velden/plantages te werken, waardoor je een buitengewoon inzicht krijgt in het levensonderhoud van de mensen van Palawan en hun cultuur.

Veel Palawaniërs ondersteunen zichzelf door te werken in hun traditionele beroepen van de regio, die voornamelijk vissen en landbouw zijn.

In dit programma help je lokale dorpelingen wanneer ze gaan vissen, hun visgereedschap repareren en visproducten maken zoals gezouten vis

Je helpt ook de dorpelingen op het land met het planten van rijst en groenten, het snijden van rijst en groenten en andere klusjes die verband houden met het werken op het land.

De specifieke activiteiten die u uiteindelijk uitvoert, zijn sterk afhankelijk van het weer en het seizoen op dat moment.

Het programma speelt zich af op het hoofdeiland Palawan, waar veel vissersdorpjes zijn. Je krijgt de kans om dicht bij de lokale bevolking te komen en meer te weten te komen over hun cultuur en gevestigde tradities.

Schema

Maandag tot vrijdag

Ontbijt
Help de lokale dorpsgemeenschap met vissen, het repareren van visgereedschap, andere klusjes met betrekking tot vissen en werken in de velden/plantages, enz.
Lunch
Help de lokale dorpsgemeenschap met vissen, het repareren van visgereedschap, andere klusjes met betrekking tot vissen en werken in de velden/plantages, enz.
Diner

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 70% 70%
 • Cultural Immersion 75% 75%
 • Learning & Development 65% 65%
 • Physical Demand 90% 90%

Prijzen

2 weken: 799 euro
3 weken: 999 euro
4 weken: 1199 euro
+1 Week: 199 Euro

* Voor het project bouw & zorg geldt een meerprijs van 35 euro per week
** Voor de cultuurweek & experience week geldt een toeslag per week van 105 Euro
*** Voor de avonturen week geldt een toeslag per week van 195 Euro

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma