Fiji

Vrijwilligerswerk Projecten in Fiji

Vrijwilligerswerk in Fiji

Doe vrijwilligerswerk in Fiji in 2023 met Beyond Volunteer!

Je kan je project kiezen, en zelfs verschillende projecten combineren en zo je eigen programma op maat samenstellen!

De projecten zijn gebaseerd op de Coral Coast. Dit is een prachtige kustlijn van Suva en Sigatoka, aan de zuidoostkust van Fiji.

Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen.

Waar? Coral Coast, Fiji
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

Aankomst

Op zondag wordt je bij aankomst opgewacht. Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen je de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer jij je programma boekt.

Accommodatie & Maaltijden

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt je ondergebracht in een vrijwilligershuis. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen op een kamer met andere deelnemers van hetzelfde geslacht.

Uw maaltijden zijn inbegrepen tijdens je programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

De projecten in Fiji

Culture Week Fiji

Reis naar dit prachtige eiland Fiji en omarm de prachtige stranden en warme mensen vol liefde en gastvrijheid!

Deze tropische eilanden zijn de thuisbasis van enkele van de gelukkigste mensen op aarde. De unieke mix van cultuur en natuur is overal in Fiji te zien en in vrijwel elk aspect van uw verblijf – van het eten, festivals, rituelen en kunst.

Doelstellingen & doelstellingen

Je kennis laten maken met de diverse geografische en culturele omgeving van Fiji door een dieper begrip van culturele overeenkomsten en verschillen te bevorderen door ervaringsleren in Fiji en om je te helpen bewustzijn en een dieper begrip van cultuur te ontwikkelen.

Programma

De beste manier om Fiji te omarmen is in Sigatoka, waar je kennis maakt met de cultuur en mensen van Fiji. Tijdens deze week leggen we de do’s en don’ts op het gebied van veiligheid en transport uit.

Verschillende ambachten geven Fiji een unieke identiteit die samen met traditionele etiquette en lokale architectuur een verhaal vertelt over cultuur en de evolutie ervan in de loop van de tijd.

Tijdens uw verblijf wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een kava-ceremonie. Na de formaliteiten is dit een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en wat meer over hun land te leren.

Graaf een beetje dieper en kijk wat je kunt ontdekken! Bezoek de Fiji-markten, volg een weefcursus, leer de Fiji-taal en kook en maak kennis met uw projecten.

De week bestaat uit drie dagen met activiteiten om je kennis te laten maken met de Fiji-cultuur en omgeving en ook om in contact te komen met je mededeelnemers. De laatste twee dagen van de week bezoek je je project en ga je aan de slag.

Schema

Maandag tot vrijdag

● Inleiding over de cultuur en mensen van Fiji
● Sessies over veiligheid, transport en do’s en don’ts
● Sigatoka-stad en het dorp
● Volg een weefles
● Woon een les bij om de Fiji-taal en Fiji-koken te leren
● Ervaar een traditionele Fijische welkomstceremonie genaamd “Kava Ceremony”.
● Maak vrienden over de hele wereld! – neem deel aan onze culturele uitwisselingssessie waar je je cultuur deelt met je mede-deelnemers
● Bezoek uw projectplaatsingssites en leer de projecten kennen waaraan u gaat werken

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 80% 80%
 • Cultural Immersion 100% 100%
 • Learning & Development 75% 75%
 • Physical Demand 60% 60%
Teaching Project Fiji

Bezoek deze prachtige eilandstad Sigatoka in Fiji en leer kinderen van verschillende leeftijdsgroepen een waardevolle bijdrage aan hun leven te leveren.

Je hebt de vrijheid om creatief te zijn en je eigen lesplannen te ontwerpen in een ontspannen omgeving die past bij de Fijische manier van doen, omdat je omringd wordt door de vriendelijkheid van de kinderen. Je kunt ze helpen om te leren en te groeien en hun zelfvertrouwen te vergroten om een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen.

Doelstellingen & doelstellingen

Het doel is om de verschillende leeftijdsgroepen van kinderen op verschillende niveaus les te geven en op te leiden. De deelnemers leiden de kinderen op verschillende manieren op, als ze zich daar goed bij voelen.

Programma

Fiji heeft meer dan 700 basisscholen en 150 middelbare scholen, verspreid over zowel de publieke als de private sector.

De meeste expats sturen hun kinderen naar privéscholen, waarbij de meerderheid de internationale scholen in Sigatoka of Nadi kiest. Openbare scholen in Fiji staan ​​open voor expat-inschrijvingen, maar worden zelden gebruikt vanwege de enigszins grillige onderwijsnormen.

Bovendien zijn ouders vaak terughoudend om studenten naar deze scholen te sturen, omdat ze het leerplan eenzijdig vinden en kinderen die regelmatig in en uit school gaan, de ervaring misschien beperkt vinden. Hoewel openbare scholen in theorie een gemengd ras zijn, zorgen sociaaleconomische problemen en de geografische spreiding van etnische groepen ervoor dat de scholen in de praktijk vaak uit één ras bestaan.

In veel dorpen zal er een kleine school zijn met leraren die hun best doen om de leerlingen van dienst te zijn, verspreid over verschillende onderwijsniveaus.

Fiji is een land dat veel hulp van buitenaf nodig heeft, vooral met zijn jonge bevolking. Je ervaart het leven op het platteland en in de stad, wat heel anders is dan de gemiddelde reis van een toerist.

De meeste locals in Fiji kunnen het zich niet veroorloven om te reizen en in de dorpen is er weinig kans op contact met de buitenwereld. Je lesgeven stelt studenten in staat relaties aan te gaan met iemand uit een andere cultuur en de docenten kunnen verschillende lesmethoden en -technieken leren. Je assisteert voornamelijk de reguliere leerkracht, dus je hoeft geen onderwijskundige achtergrond te hebben.

De kinderen in Fiji hebben dringend behoefte aan twee soorten leraren, die met ervaring en die zonder, we hebben ontdekt dat beide een zeer belangrijke en waardevolle bijdrage kunnen leveren.

Degenen met minder of geen ervaring zullen alle ondersteuning en begeleiding krijgen die nodig is van ons Onderwijscentrum, een ontspannen omgeving die past bij de Fijische manier van doen, maar met up-to-date lesmethoden van ervaren leraren. Je moet van kinderen houden en hun gedrag begrijpen, want je wordt elke dag door heel veel van hen omringd en hun vriendelijkheid kan soms te uitbundig worden, maar het zijn toch kinderen.

Schema

Maandag tot vrijdag

Je kunt ervoor kiezen om je te concentreren op muziek, kunst en kunstnijverheid of enige expertise die je al hebt. Je geeft les aan basisschoolleerlingen. Als onderwijsassistent volg je een rooster op maat. Je zult een deel van je dag in een formele onderwijsomgeving doorbrengen en je zult daarom de formele kledingvoorschriften van het Fijische Ministerie van Onderwijs moeten volgen.

Programma Activiteiten

● Lessen plannen
● Knutselen
● Computerlessen
● Gesprek
● Engelse taalonderwijs
● Niveau-examens
● Dynamische activiteiten

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 100% 100%
 • Cultural Immersion 65% 65%
 • Learning & Development 85% 85%
 • Physical Demand 50% 50%
Kindergarten Fiji

Bezoek dit prachtige eilandland om kleine peuters basis Engels alfabet, cijfers en rijmpjes te leren, inclusief knutselen. Breng veel creativiteit met je mee en maak geweldige vrienden!

Deelnemen aan het lesgeven aan jongere kinderen in leeftijdsgroepen van 4 tot 6 jaar. Deze Fijische kinderen zijn enthousiast om buitenlanders te ontmoeten en van hen te leren. Hun kleuterscholen zijn prachtig opgezet en gemaakt door onze voormalige deelnemers. Je zult zeker een aantal van de beste momenten met de kinderen hebben.

Doelstellingen & doelstellingen

Vanwege het tekort aan onderwijzend personeel is het hoofddoel van dit programma om docenten in de klas te helpen met activiteiten en ideeën uit te wisselen over het lesplan.

Programma

Fiji is een land dat veel hulp van buitenaf nodig heeft, vooral met zijn jongere bevolking.

Je ervaart het leven op het platteland en in de stad, wat heel anders is dan de gemiddelde reis van een toerist. De meeste locals in Fiji kunnen het zich niet veroorloven om te reizen en in de dorpen is er weinig kans op contact met de buitenwereld. Je stelt studenten in staat relaties aan te gaan met iemand uit een andere cultuur en de docenten kunnen verschillende lesmethoden en -technieken leren.

Je assisteert voornamelijk de reguliere leerkracht, dus je hoeft geen onderwijskundige achtergrond te hebben.

De klassen op de kleuterscholen zijn groot, dus het is moeilijk voor het lokale personeel om elk kind zoveel aandacht te geven als het nodig heeft.

Jouw werk hier is om een ​​helpende hand te bieden door voor de kinderen te zorgen. Het is ook de perfecte gelegenheid om alle vaardigheden en interesses die je hebt te gebruiken, of je nu knutselt, of spelletjes en liedjes aan de kinderen leert – je suggesties zullen goed worden ontvangen. Door initiatief en enthousiasme te tonen zijn de mogelijkheden eindeloos.

Je kunt werken aan het bereiken van de doelen die zijn uiteengezet in het kleuterschoolplan, waaronder het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten, het bieden van emotionele ondersteuning en het helpen verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die in achtergestelde gemeenschappen leven. Enkele van de activiteiten tijdens het programma kunnen zijn het onderwijzen van basis Engels, het plannen van activiteiten voor het begrijpen van het Engels, het spelen van spelletjes met de kinderen, het organiseren van dynamische activiteiten die bij de leeftijd passen, het ontwikkelen van de gespreksvaardigheden van de leerlingen of het helpen van kinderen om zich te verhouden tot de Engelse taal, enz.

Schema

Maandag tot vrijdag

Begin om 9 uur ‘s ochtends met het geplande werk van je dag op de plaatselijke kleuterschool. Je sessie samen met de kinderen duurt tot 11 uur. Tijdens deze uren kun je verschillende lesmaterialen meenemen die je de vorige dag samen met de andere deelnemers hebt gemaakt. De educatieve materialen of educatieve conceptspellen kunnen aan de kinderen worden geleerd en ze zouden graag elke dag nieuwe dingen leren. Bijna elke dag, rond 12.00 uur, vertrekken we voor de lunch die in ons centrum wordt geserveerd. Tijdens de latere helft van de dag kunt u lesplannen voor de kinderen maken voor de volgende dag.

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 80% 80%
 • Cultural Immersion 90% 90%
 • Learning & Development 85% 85%
 • Physical Demand 60% 60%
Construction & Renovation Fiji

Een geweldig project om je actief, fit en creatief te houden. Breng al je creatieve energie in om prachtige bouwwerken voor kinderen en lokale gemeenschappen te vernieuwen en te bouwen.

Ga met ons mee op dit prachtige eiland om deel te nemen aan het bouw- en renovatieproject om infrastructuur te ontwikkelen voor de lokale gemeenschap en ook voor de schoolkinderen. Renoveer of bouw parken, speeltuinen, klaslokalen, kleuterscholen en meer.

Doelstellingen & doelstellingen

Het heeft tot doel gebouwen te bouwen en te renoveren die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

Programma

We zijn het bouwproject gestart om de lokale gemeenschap te ondersteunen door mensen in nood te huisvesten en beginnen met de wederopbouw van een deel van wat verloren was gegaan tijdens de cycloonramp.

Dit project is gevestigd in het Sigatoka-gebied en is een fantastische kans om tastbare voordelen en hulp te bieden aan de lokale gemeenschap in het algemeen en scholen in het bijzonder. Breng uw timmervaardigheden naar voren en neem samen met de lokale gemeenschap deel aan het bouwproject.

Naast het basisproject kun je ook meewerken aan de inrichting van de omgeving, het schilderen van lokale scholen en het renoveren van klaslokalen. Veel van de scholen waarmee we samenwerken hebben niet de financiële middelen om hun klaslokalen te renoveren of bibliotheken en informatiecentra te bouwen en dit is waar u kunt deelnemen. In het verleden hebben we zelfs een bibliotheek gebouwd voor een dorpsschool.

In veel delen van Fiji leven duizenden gezinnen in gebrekkige huisvesting en gaan kinderen naar school in afbrokkelende gebouwen. Dankzij ons bouwproject kunnen ze verhuizen naar nieuwe huizen van betere kwaliteit en kunnen de kinderen onderwijs krijgen in veilige, nieuwe klaslokalen. Gemiddeld werk je zo’n 6 uur per dag aan het project.

Schema

Maandag
Op maandag, na het ontbijt, begin je met de planning van het project met de aan jou toegewezen coördinator. Nadat je het project hebt gepland en de relevante informatie hebt ontvangen, kun je lunchen en vervolgens op de communitylocatie aan het werk gaan. Zodra je werk voor die dag is voltooid, kun je terugkeren naar het centrum en een vergadering bijwonen waar je feedback kunt geven over de eerste dag op je stage.

Dinsdag tot vrijdag
Je dag begint een beetje vroeg. Je wordt naar onze projectsite gebracht en krijgt bepaalde taken voor die dag toegewezen. Tijdens het project is er een coördinator aanwezig om u te begeleiden. Na de lunch werk je op de gemeenschapslocatie waar je verder gaat met bouw- en renovatiewerkzaamheden.

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 • Community Engagement 70% 70%
 • Cultural Immersion 75% 75%
 • Learning & Development 65% 65%
 • Physical Demand 90% 90%
Prijzen
2 weken: 935 euro
3 weken: 1199 euro
4 weken: 1465 euro
+1 week: 270 euro

* Voor het Renovatieproject geldt een toeslag per week van 105 Euro 

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma