Costa Rica

Vrijwilligerswerk in Costa Rica

Costa Rica

Vrijwilligerswerk Costa Rica

Locatie: Esparza, Costa Rica
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken
Aankomst: Juan Santamaria Airport (SJO)

Doe vrijwilligerswerk in Costa Rica in 2023 met Beyond Volunteer!

Doe mee met onze vrijwilligersprojecten in Costa Rica, waar we verschillende projecten beschikbaar hebben. Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen. Je kunt de projecten combineren en je eigen programma samenstellen!

Waarom vrijwilligerswerk buitenland in Costa Rica? Als vrijwilliger kan je nieuwe ervaringen opdoen en anderen helpen. Een programma voor vrijwilligerswerk in het buitenland is voor jongeren, studenten, en volwassenen. Ontmoet andere internationale vrijwilligers met onze betrouwbare en verantwoordelijke programma’s.

De vrijwilligersprogramma’s in Costa Rica omvatten onderwijs, bouw, en dieren verzorging projecten. Je kunt je eigen vrijwilligersprojecten kiezen en zelfs verschillende vrijwilligersprojecten combineren en je eigen programma op maat samenstellen!

costa rica volunteer

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Locatie & Accommodatie

Esparza is een middelgrote agrarische stad genesteld tussen de bergen boven Rio Barranca, in het centrale Pacifische kustgebied van Costa Rica. Het gebied werd voor het eerst bewoond door de Chorotega- en Huetar-volkeren. Het Chorotega-volk vluchtte 1500 jaar geleden uit Mexico en bracht hun tradities met zich mee. Dit is een mogelijke reden waarom er Mexicaanse woorden zijn die over verschillende landen springen en weer opduiken in Costa Rica.

Het levenstempo is ontspannen. Het is niet ongebruikelijk om paarden op straat te zien rijden. De stad zelf ligt buiten de toeristische route. Het dichtstbijzijnde strand om te surfen en te ontspannen ligt echter op slechts 20 minuten (14 km) afstand. Binnen een afstand van 25 kilometer vindt u ook canopy tours en de wereldberoemde attracties van Puntarenas, waaronder een marine park en een onlangs gerenoveerde jachthaven. Evenzo ligt het dichtstbijzijnde nationale park, Carara, op slechts een uur rijden.

Je wordt op zondag opgehaald bij aankomst op Juan Santamaría Airport (SJO). Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen je de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt je ondergebracht in een vrijwilligershuis. De kamers worden gedeeld met andere vrijwilligers. Je verblijft samen op een kamer met andere deelnemers van hetzelfde geslacht.

De maaltijden zijn inbegrepen tijdens je programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

De projecten

Childcare Project

Tijdens deze week bezoek je een Childcare Placement programma waar je gaat werken met de kinderdagverblijven en kleuters van 6 maanden tot 6 jaar oud.

Deze plaatsing draait helemaal om culturele uitwisseling en plezier, en helpt de kinderen om op te groeien tot gelukkige, leergierige, creatieve en unieke individuen. Door deze ervaring krijg je inzicht in de kinderopvang en het lokale onderwijssysteem.

Je zit in een tweetalige privé-instelling, een kinderdagverblijf van de overheid of een kinderdagverblijf dat door een goed doel wordt gerund.

Het programma bestaat uit het werken met studenten tussen de 6 maanden en 6 of 12 jaar, afhankelijk van de plaatsing, het lesgeven en het spelen in het Engels.

Deelnemers werken samen met lokale medewerkers, maar zijn vrij om hun eigen ideeën in de klas te brengen. Het is belangrijk om
begrijpen dat de methoden van lesgeven en interactie minder belangrijk zijn dan de houding van de deelnemer tegenover de kinderen.

Dit is het schema:

Maandag tot vrijdag
Je zult een scala aan activiteiten balanceren voor je duur op de school of het kinderdagverblijf. Je schema kan flexibel zijn, maar je moet bereid zijn om 3-6 uur per dag les te geven. Je luncht ter plaatse en kunt verwachten daar te blijven van 7.30 uur tot net na 16.30 uur, afhankelijk van
je schema, zodat je voldoende tijd hebt om jezelf onder te dompelen in de school en haar activiteiten, en om haar studenten en personeel te leren kennen.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden

Physical Education

Tijdens deze week kun je betrokken raken bij kinderen in de lokale gemeenschap terwijl je culturele uitwisseling ervaart en hen de kans geeft om op school te sporten.

Je kunt lichamelijke opvoeding geven in een school in Esparza waar geen formele sportuitrusting, lessen of sportfaciliteiten zijn. Je krijgt de kans om creatief te zijn en je vaardigheden en expertise in je interessegebied te delen. Dit programma bestaat uit het werken met leerlingen van 5 tot 19 jaar. Tijdens schooltijd organiseer je spelletjes en doe je oefeningen. Je kunt lesgeven in het Engels of Spaans, of een combinatie van beide.

Je organiseert en balanceert een reeks lessen voor je duur op de school. Bij sommige scholen kan je schema flexibel zijn en heb je misschien ook wat te zeggen in welke klassen je het liefst lesgeeft, maar je moet bereid zijn om 3-6 uur per dag les te geven.

Je luncht op school en kunt verwachten daar te blijven van 08.00 uur ‘s ochtends tot net na 16.30 uur, afhankelijk van je schema, zodat je voldoende tijd hebt om jezelf onder te dompelen in de school en
haar activiteiten, en om haar studenten en medewerkers te leren kennen.

Je moet ook voldoende tijd hebben om na te denken over en je ervaringen te vergelijken met je persoonlijke ervaringen thuis en om lessen te plannen.

Dit is het schema:

Maandag tot vrijdag
De lokale overheid en onderwijsbegeleider staan ​​volledig achter ons project, waardoor we toegang hebben tot veel scholen in de omgeving. Dit programma bestaat uit het werken met leerlingen van 5 tot 19 jaar en het organiseren van spelletjes en bewegen tijdens schooltijd.
Je kunt lesgeven in het Engels of Spaans, of een combinatie van beide.
Deelnemers zijn vrij om hun eigen manier van lesgeven te kiezen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de manier van lesgeven minder belangrijk is dan de houding van de deelnemer ten opzichte van de studenten.
Soms concentreren scholen zich op verschillende activiteiten, bijvoorbeeld milieukwesties of actuele festivals, en krijg je de kans om deel te nemen.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden
** Houd rekening met de lange vakanties (eind december tot begin februari) en de andere feestdagen, op die momenten gaan de renovatiewerkzaamheden door, met de mogelijkheid om deel te nemen aan speciale lessen en Engelse kampen op verzoek van de lokale gemeenschap.

Language Teaching

Het taalonderwijsprogramma is uw kans om iets terug te doen voor de lokale plattelandsgemeenschap door kinderen les te geven op overheidsscholen en door hen kennis te laten maken met andere culturen en talen. Je kunt lesgeven in een van de vele landelijke scholen rond Esparza en een kijkje nemen in het Costa Ricaanse onderwijssysteem. U kunt Engels of Frans, Duits of Mandarijn onderwijzen, afhankelijk van uw expertise en manier van lesgeven.

Geef les in een van de vele landelijke scholen rond Esparza en maak kennis met het Costa Ricaanse onderwijssysteem. Leer Engels (of Frans, Duits of Mandarijn indien gekwalificeerd) aan de kinderen op een leuke en
praktische manier. Creëer levensechte situaties, games en andere activiteiten.

Er is veel vrijheid voor je eigen creativiteit en ideeën in de klas!

Sommige van de grotere scholen hebben Engelse leraren, maar de leraren zelf hebben het vaak moeilijk. De deelnemers zijn vrij om hun eigen manier van lesgeven te kiezen en mogen hun eigen ideeën in de klas brengen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de manier van lesgeven minder belangrijk is dan de houding van de deelnemer ten opzichte van de studenten.

Daarnaast kunnen de te onderwijzen vakken veranderen, afhankelijk van de huidige activiteiten in de scholen, zoals bijvoorbeeld
milieukwesties of actuele festivals.

Dit is het schema:

Maandag tot vrijdag
Je organiseert en balanceert een reeks lessen voor je duur op de school. Bij sommige scholen kan je schema flexibel zijn en heb je misschien ook wat te zeggen in welke klassen je het liefst lesgeeft, maar je moet bereid zijn om 3-6 uur per dag les te geven. Je luncht op de school en kunt verwachten daar te blijven van 08:00 uur tot net na 16:30 uur, afhankelijk van je schema, zodat je voldoende tijd hebt om jezelf onder te dompelen in de school en haar activiteiten, en om haar te leren kennen studenten en medewerkers.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden
** Houd rekening met de lange vakanties (eind december tot begin februari) en de andere feestdagen, op die momenten gaan de renovatiewerkzaamheden door, met de mogelijkheid om deel te nemen aan speciale lessen en Engelse kampen op verzoek van de lokale gemeenschap.

Construction Project

Tijdens dit programma help je mee aan het onderhoud, de renovatie en de aanleg van gebouwen zoals scholen en bejaardentehuizen, maar ook aan het recyclen van tuinen en sportvelden. Je wordt betrokken bij bio-tuinbouwprojecten, biogasprojecten en rivier- of strandreiniging. De projecten waaraan u zult werken, zijn afhankelijk van de vereisten van de lokale gemeenschappen waarmee we werken. Milieuprojecten zijn ook enthousiast voor werknemers wanneer hun fondsen het mogelijk maken om projecten te starten. Blijf je langer dan weken, dan kun je een afwisselende werkdruk verwachten.

Dit is het schema:

Maandag tot vrijdag
Uw werklast is afhankelijk van het project en u bent mogelijk niet de hele dag op dezelfde locatie.
Je kunt verwachten 3-6 uur te werken, omdat handwerk in Costa Rica veeleisend is vanwege de luchtvochtigheid. Je luncht op of nabij de camping of in het centrum en je kunt verwachten dat je tussen 7.00 uur ‘s ochtends en ongeveer 16.30 uur weg bent van het centrum, afhankelijk van je schema, zodat je voldoende tijd hebt om jezelf onder te dompelen in het project en om andere deelnemers en lokale bijdragers te leren kennen.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden
** Houd rekening met de lange vakanties (eind december tot begin februari) en de andere feestdagen, op die momenten kan er verstoring van het programma zijn, omdat we met lokale organisaties werken en dus flexibel moeten zijn naar hun behoeften

Marine Park & Animal Rescue

Doe mee aan de redding en rehabilitatie van zeevogels, zoogdieren en reptielen, inclusief zeldzame zeedieren, voordat ze in het wild worden vrijgelaten.

Je werkt ook achter de schermen in het aquarium, het schoonmaken en voeren van dieren, waaronder volgzame haaien en zeeschildpadden. Je komt dichter bij zeldzame zeedieren dan de meeste mensen ooit zullen doen.

Met dit programma kun je lid worden van een revalidatiecentrum waar we streven naar het verbeteren van het leven van dieren die zijn verwaarloosd en mishandeld, of die zouden zijn overleden aan een ziekte of een ongeluk. We informeren ook de lokale bevolking en toeristen over het belang van het behoud van de zee. Tijdens dit programma werk je ook achter de schermen in het aquarium, het schoonmaken en voeren van dieren, waaronder volgzame haaien en zeeschildpadden. Je komt dichter bij zeldzame zeedieren dan de meeste mensen ooit zullen doen.

Tijdens het programma werk je samen met lokale medewerkers terwijl ze dieren schoonmaken, voeren en medische zorg geven in het marine park, zowel in het aquarium als in het opvangcentrum. Trainingen op locatie worden gegeven.

Grotere zeedieren moeten periodiek worden geschrobd om algen te verwijderen, en de temperatuur en pH-waarden in tanks moeten worden gecontroleerd. Glazen tanks en omhuizingen moeten worden schoongemaakt en alle dieren moeten worden gevoerd.

Het belangrijkste van het centrum is om dieren terug te brengen in het wild. De meeste van deze wezens waren
voorheen verwaarloosd en mishandeld.

Dit project is voor minimaal 4 weken.

Dit is het schema:

Maandag tot vrijdag
Je schema zal flexibel zijn, maar je moet bereid zijn om 4-6 uur per dag actief te zijn.
Je luncht met je lokale collega’s en kunt verwachten dat je tussen 09.00 uur ‘s ochtends tot net voor 16.00 uur bezig bent, afhankelijk van je schema, waardoor je voldoende tijd hebt om jezelf onder te dompelen in het project en om naar collega’s kennen.
De projectlocatie ligt in de buurt van de accommodatie, aan de kust, 100 meter van de zee.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden
** Houd rekening met de lange vakanties (eind december tot begin februari) en de andere feestdagen, op die momenten kan er verstoring van het programma zijn, omdat we met lokale organisaties werken en dus flexibel moeten zijn naar hun behoeften

Farming Placement

Met de ervaring van deze week kun je lokale boeren helpen met hun vee en gewassen van koffie, cacao en avocado in Costa Rica. Je zult lokale boeren verkennen en ermee in contact komen en een echt voorproefje krijgen van het landelijke leven. Je kunt boeren ook helpen met vee (voornamelijk paarden, runderen en gevogelte). Dit is een buitengewone ervaring waarbij je wordt ondergedompeld in het landelijke leven, misschien helpend bij biotuinbouwprojecten, paardentraining en nog veel meer.

Met de boerderijplaatsing heb je, afhankelijk van de boerderij, misschien de mogelijkheid om op de boerderij te blijven in plaats van met andere deelnemers in de stad, hoewel je niet ver weg zult zijn. Deze plaatsing is afhankelijk van het seizoen. Je bent gebaseerd op één boerderij, maar kunt tijd doorbrengen op andere om verschillende aspecten van het plattelandsleven te ervaren, zoals kaas- of honingproductie.

Veel boerderijen hebben een grote verscheidenheid aan vee en gewassen, en verschillende projecten op de
ga op elk moment, dus wees bereid om je handen vuil te maken!

Als er tijdens uw verblijf mogelijkheden zijn om deel te nemen aan projecten voor plattelandsontwikkeling of agronomie, zorgen wij ervoor dat u betrokken wordt.

Dit is het schema:

Maandag tot vrijdag
Je schema is flexibel, maar je moet bereid zijn om 3-8 uur actief te zijn. Je luncht op de boerderij en kunt verwachten dat je van ‘s morgens vroeg tot 17:30 uur bezig bent, afhankelijk van wat er op dat moment nodig is. Sommige dagen zullen zwaar zijn, terwijl andere relatief ontspannen zullen zijn, en de activiteit zal afhangen van het seizoen.

* Dit schema kan worden gewijzigd of aangepast afhankelijk van het weer of lokale omstandigheden
** Houd rekening met de lange vakanties (eind december tot begin februari) en de andere feestdagen, op die momenten kan er verstoring van het programma zijn, omdat we met lokale organisaties werken en dus flexibel moeten zijn naar hun behoeften

Prijzen

2 weken: 999 euro
3 weken: 1299 euro
4 weken: 1599 euro
+1 week: 299 euro

Voor Construction & Farming geldt een toeslag per week van 35 Euro
Voor de Marine Park Animal Rescue geldt een toeslag per week van 105 Euro

 

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma