Vrijwilligerswerk in Cambodja

Doe vrijwilligerswerk in Cambodia in 2023 met Beyond Volunteer!

Doe mee met onze vrijwilligerswerk programma’s in Cambodja, waar we de beste vrijwilligersprojecten hebben.

Je kunt je eigen project kiezen, verschillende projecten combineren en je eigen op maat gemaakte unieke Cambodja vrijwilligersprogramma samenstellen!

Je kunt elke maandag beginnen en je kunt vanaf 2 weken tot 8 weken meedoen.

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door ons lokale team, zodat je vertrouwd kunt raken met de omgeving en de lokale cultuur in Cambodja.

Locatie: Samraong, Cambodja
Startdata: Start elke maandag
Duur: 2 weken – 8 weken

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Aankomst in Siem Reap, Cambodja

De projecten zijn gevestigd in het opwindende Samraong, ongeveer 2 uur rijden van Siem Reap.

Uw ophaalservice vanaf de luchthaven is inbegrepen en u wordt op zondag bij aankomst opgewacht. Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie in Samraong gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten.

U dient aan te komen op de internationale luchthaven van Siem Reap.

We zullen u de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer u uw programma boekt.

vietnam volunteer

Oriëntatie bij aankomst

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

Er zal een inleiding zijn op het programma, de accommodatie, gezondheids- en veiligheidsadviezen, Cambodjaanse Do’s en Don’ts, een introductie tot de Cambodjaanse cultuur en een rondleiding door het gebied waar je verblijft.

Accommodatie en maaltijden

Uw accommodatie is inbegrepen in het programma vanaf uw aankomst op zondag tot en met zaterdagochtend van uw laatste week.

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt u ondergebracht in slaapzalen voor één geslacht.

Uw maaltijden zijn inbegrepen tijdens uw programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag. Vegetarische maaltijden kunnen worden geregeld.

Onze vrijwilligersprojecten in Cambodja

Greenway School

Geef Engelse les aan studenten die naar onze school in het afgelegen Cambodja gaan!

De Greenway School in het Pul dorp Samraong geeft Engelse les aan kinderen uit armere milieus. Onze lokale leraren zullen je helpen met het voorbereiden van lessen en het nemen van de leiding over je klas, volgens ons gestructureerde curriculum en wekelijkse testcycli. Je kunt alleen of samen met andere internationals, zoals jijzelf, als team lesgeven.

Elke dag komen er meer dan 400 kinderen naar de Greenway School in Samraong om een ​​van de twee aangeboden sessies bij te wonen.

Ze zijn allemaal leergierig en hebben grote waardering voor degenen die hen kunnen helpen bij hun educatieve ontwikkeling. De school is ontworpen, gebouwd en volledig geëxploiteerd door mensen zoals jij, onder leiding van onze inheemse Cambodjaanse manager en leraar, de heer Ya Nuth.

Sinds hij in 2008 met deze landelijke Samraong-gemeenschap begon, is dhr. Ya Nuth een leider in de lokale gemeenschap geworden. Zijn inspanningen om lokale scholen en ziekenhuizen te ontwikkelen, met de hulp van mensen zoals u, hebben een onmetelijk positief effect op de gemeenschap gehad. In 2013 werd de Greenway School geopend, die een gratis onderwijs-/leermogelijkheid biedt aan degenen die het zich anders niet konden veroorloven.

Studenten gaan drie uur per dag naar een gewone openbare school, waar ze niet de kans krijgen om veel Engels te leren. De openbare schooldiensten zijn verdeeld in een ochtendgroep en een middaggroep, zodat de kinderen in hun vrije tijd naar onze school kunnen komen (de ochtendgroep kan bijvoorbeeld onze middagdienst bijwonen en vice versa). Wat zo uniek en geweldig is aan de Greenway School, is dat de kinderen uit eigen beweging komen en echt genieten van hun tijd hier.

Het onderwijs vindt plaats in een traditionele klassikale setting. We zijn echter erg flexibel en moedigen je aan om creatief te zijn in je lesplanning. Het belangrijkste om te overwegen is dat je binnen de reikwijdte van het vastgestelde curriculum en het bijbehorende schema blijft.

Deelnemers kunnen verwachten samen te werken met andere lokale docenten of deelnemers. Dit kan betekenen dat 3-5 deelnemers om de beurt instructie geven tijdens de sessie. Dit kan zorgen voor een kleinere groepsbetrokkenheid en, indien nodig, een-op-een hulp voor studenten die mogelijk problemen hebben met het materiaal. Er vindt een oriëntatie plaats voordat je met studenten aan de slag gaat. Tijdens die oriëntatie worden de exacte omvang, het niveau van de opdracht en de leden van het docententeam bepaald.

Om maximaal leren en begrijpen mogelijk te maken, moet u het tempo voortzetten dat door de schooldirecteuren is bepaald voor de klas waarmee u werkt. Om ervoor te zorgen dat het materiaal volledig wordt behandeld en het schema wordt gehandhaafd, mag u niet vooruitspringen. Alle deelnemers volgen het voorgeschreven curriculum en zorgen voor een adequate beoordeling, waardoor studenten beter voorbereid zijn op wekelijkse voortgangs- en eindejaarstoetsen.

De kinderen die naar Greenway School komen, komen uit het dorp Pul, evenals vijf andere omliggende dorpen. Hun leeftijden variëren van 6 tot 15. De meesten hebben momenteel slechts een basisniveau Engels, maar met behulp van ons gevestigde curriculum zijn we in staat om beginners tot niveau 5 tegemoet te komen.

De klassen zijn meestal tussen de 10-30 studenten. Klaslokalen zijn uitgerust met elementaire leermiddelen, zoals een whiteboard en flashcards. U wordt ten zeerste aangemoedigd om kleine leermaterialen en voorwerpen mee te nemen om in uw klas te gebruiken en/of te doneren aan onze school. Deze dingen worden dankbaar ontvangen en helpen bij het verbreden van het curriculum en de onderwijsmogelijkheden die we kunnen bieden.

Het primaire vervoermiddel van en naar de accommodatie/school is op de fiets.

De kernfocus van het onderwijsproject zal afhangen van de behoeften van de school op dat specifieke moment. Je belangrijkste rollen zijn (maar zijn niet beperkt tot):

Engelse lesplannen voorbereiden
Engelse les geven
Het afnemen van wekelijkse voortgangstesten

Naast het doorgeven van je Engelse kennis, kun je misschien ook enkele basishygiëne- en sanitaire routines delen, evenals je eigen ervaringen en culturele achtergrond.

Doelstellingen
De onderwijsvooruitzichten van dorpskinderen verbeteren
Bied leermiddelen die leerlingen in staat stellen een betere toekomst voor zichzelf te creëren
Doe onschatbare, praktische ervaring op in het lesgeven
Een culturele uitwisseling faciliteren die de perspectieven van alle betrokkenen verruimt
Help het lokale personeel door een extra hand te bieden

Schema
maandag tot vrijdag
De lestijd met de studenten is verdeeld in twee shifts, met tussendoor lunch en vrije tijd terug in de accommodatie. De eerste shift begint ‘s ochtends van 08:00 – 11:00 uur en de middagploeg is van 14:00 – 17:00 uur. Je moet ook verwachten dat je tijd besteedt aan het werken aan de activiteiten/oefeningen van de volgende dag, zodat je voorbereid en comfortabel bent voor de duur van de les.

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Construction Project

Maak je handen vuil, terwijl je onderontwikkelde gemeenschappen in Cambodja helpt met bouw- en renovatiewerkzaamheden!

De belangrijkste bouwplaats voor dit project bevindt zich in een plaatselijke school die wordt toegewezen aan de armen, maar u kunt ook verwachten dat u elders helpt, in gebieden waar bouwhulp nodig is. Je kunt waardevolle ervaring opdoen en een geweldige culturele uitwisseling hebben met de lokale Cambodjaanse bevolking!

Bij dit project ga je je handen vuil maken met bouwopdrachten. Onze belangrijkste bouwfocus is het werken op onze eigen school, die is toegewezen als educatief hulpmiddel voor de kinderen van arme dorpelingen.

Deze school is gebouwd met de steun en het zweet van helpers zoals jij, samen met bekwame lokale handelaars. Tegenwoordig volgen hier dagelijks meer dan driehonderd kinderen lessen.

Ondanks eerdere inspanningen is het werk hier nog lang niet klaar en we gaan door met het bouwen van nieuwe gebouwen, paden, toiletten, muren, drainagesystemen voor regenafvoer, enz. om te voldoen aan de behoeften van iedereen die de faciliteit gebruikt.

Degenen met artistiek talent kunnen helpen de muren te versieren door muurschilderingen en schilderijen van hun thuisland en cultuur te maken. We hebben het gevoel dat dit een mooie manier zal zijn om het goede, harde werk weer te geven dat door mensen zoals jij is gedaan in de afgelopen jaren.

Andere bouwinspanningen kunnen worden uitgevoerd in het plaatselijke dorp (renovatie en het bouwen van huizen en sanitaire voorzieningen) of werken aan bouwprojecten in het plaatselijke ziekenhuis – dit hangt sterk af van de behoeften van de specifieke tijd. Dus wat je van je inspanningen kunt verwachten, is om je bouwvaardigheden te sturen en te implementeren waar ze het meest nodig zijn!

De activiteiten zijn gericht op lichte bouwwerkzaamheden en er wordt van je verwacht dat je helpt bij het schilderen van de schoolgebouwen, het maken van tafels en stoelen, het bouwen en renoveren van de speelplaats, het maken van paden, het bouwen van toiletten, het repareren van de schoolmuren en het helpen bouwen van nieuwe klaslokalen. Je kunt je verheugen op het sporten in de lokale gemeenschap als er bouw- en renovatiewerkzaamheden zijn.

Doelstellingen
Verbeter de kwaliteit van leven voor kansarme burgers in en rond Samraong
Help de lokale bevolking met bouw- en renovatiewerkzaamheden in een georganiseerd team
Creëer culturele uitwisselingsmogelijkheden door onze inspanningen met de lokale bevolking
Praktische ervaring opdoen in lichte renovatiewerkzaamheden

Schema
maandag tot vrijdag
Na het ontbijt vertrek je naar het bouwproject; dit zal vooral op onze school, woningen van buurtbewoners en buurtvoorzieningen zijn. Daar word je door onze coördinator ingelicht over je taken voor die dag. Op de projectlocatie kun je 4-5 uur per dag aan bouw- en renovatiewerkzaamheden verwachten met tussendoor een lunchpauze. De lunch kan bij onze accommodatie of in de buurt van de projectlocatie zijn.

Dit schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Prijs van onze vrijwilligersprogramma’s in Cambodja

2 weken: 870 euro
3 weken: 1099 euro
4 weken: 1335 euro
+1 week: 235 euro

* Voor het bouwproject geldt een toeslag per week van 35 Euro

Wat is inbegrepen:
Vrijwilligersprogramma
Accommodatie (gedeelde kamer)
Maaltijden
24/7 ondersteuning in het land
In-country programma-oriëntatie
Ondersteuning vóór vertrek
Ophaalservice vanaf de luchthaven

Niet inbegrepen:
Er wordt 5% internationale bankkosten in rekening gebracht.
Visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, criminele antecedentenonderzoek, Covid-testen (indien nodig), dagelijks vervoer naar uw project en terug naar de accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties.

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​criminele antecedentenonderzoek te doen
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​vrijwilligersreisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen u hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Solliciteren: Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en we laten je binnen 24 uur weten of je wordt geaccepteerd.
2. Aanbetaling: Na acceptatie betaalt u uw aanbetaling (200 Euro) om uw plaats in het programma te reserveren.
3. Resterende kosten: Je betaalt de resterende kosten van je programma, minus de aanbetaling die je al hebt betaald, zes weken voor je startdatum van je programma.