Vrijwilligerswerk Bali

Locatie: Ubud en Nusa Penida in Bali
Startdata: Start elke maandag
Duur: Minimaal 2 weken – Maximaal 8 weken

Doe vrijwilligerswerk in Bali Indonesië in 2023 met Beyond Volunteer!

Met onze vrijwilligerswerk projecten kan je zelf je eigen project kiezen, en zelfs verschillende projecten combineren en je eigen programma bouwen in Bali!

Een vrijwilligersprogramma doen op Bali in Indonesië biedt een unieke en waardevolle ervaring. Het is een geweldige manier om nieuwe ervaringen, avonturen en vaardigheden op te doen en tegelijkertijd meer te weten te komen over de lokale cultuur en de mensen in Bali.

Doe mee met de beste vrijwilligerswerk reizen in Bali, Indonesië met verschillende projecten, waaronder Engels lesgeven op een school, leraar zijn op een kleuterschool, gemeenschap activiteiten, schildpadden en bouw projecten voor korte termijn 2 weken tot lange termijn voor jongeren, studenten, families, en volwassenen.

Dit is voor internationale vrijwilligers die willen helpen een verschil te maken en hun vrije tijd en moeite willen geven aan lokale vrijwilligerswerk projecten

Je kunt elke maandag beginnen!

Unique Cultural Experiences

Sustainable Worthwhile Projects

Receive Top Quality Support

Meet International Volunteers

Oriëntatie

Op de maandag van je eerste week is er een oriëntatie door je coördinator, zodat je je vertrouwd kunt maken met de omgeving en de lokale cultuur.

Aankomst

Op zondag wordt je bij aankomst opgewacht op de luchthaven. Je wordt opgehaald door het lokale team en naar je accommodatie gebracht om de andere internationale vrijwilligers te ontmoeten. We zullen je de volledige aankomst- en contactgegevens verstrekken wanneer jij je programma boekt.

Accommodatie en Maaltijden

De accommodatie is in gedeelde kamers met andere vrijwilligers. Gedurende de hele reis wordt je ondergebracht in gedeelde kamers met andere vrijwilligers van hetzelfde geslacht. Je verblijft samen met de andere deelnemers in een vrijwilligershuis.

De maaltijden zijn inbegrepen tijdens je programma. Van maandag tot en met vrijdag zijn er 3 maaltijden per dag inbegrepen en in het weekend 2 maaltijden per dag.

Dit zijn de projecten die beschikbaar zijn in Bali. Je kan de verschillende projecten combineren en zo je eigen schedule make in Bali met ons!

Culture Week

Je kan kiezen voor de cultuur week als de start van je programma in Bali!

Maak je klaar voor een actievolle week vol spannende avonturen, culturele excursies om meer te weten te komen over de Balinese cultuur en om de rest van de groep te leren kennen!

Gedurende de week leer je de basis van het Balinees taal, verken Ubud en de omliggende gebieden, en leer hoe je een Balinees Batik-schilderij maakt, en dompel jij je onder in de Balinese cultuur.

Indonesië is een van de meest interessante landen ter wereld voor kultuur en avontuurlijke ervaringen. Bali staat bekend om zijn diverse en verfijnde kunstvormen, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, houtsnijwerk, handwerk en podiumkunsten.

De cultuur week zit boordevol spannende
avonturen, culturele excursies en interacties.

Het omvat taallessen, bezoeken aan verschillende tempels in Bali, een wandeltocht door Ubud en de beroemde Monkey street, lokale kunst en kooklessen, traditionele dansshows en bloemschikken lessen.

Tijdens de cultuurweek doe je mee aan verschillende activiteiten en maak je kennis met de Balinese cultuur, studeer je de Balinese taal en verken je Ubud en de prachtige omgeving.

Ten slotte maak je een traditioneel bloemen offer en bied je je creatie aan bij een van de meest indrukwekkende Balinese tempels: de heilige Tirta Empul-tempel. Bij deze tempel heb je ook de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in wijwater en te bidden voor geluk.

vrijwilligerswerk bali

Schema

Maandag
Op maandag na het ontbijt maak je kennis met de Balinese tradities en cultuur. Daarna ga je op een wandeltocht door de populaire Monkey Street en de markt van Ubud.
Na lunch neem je deel aan een les waarin je kennismaakt met de Balinese cultuur.
Daarna is er een traditionele Balinese dansshow.

Dinsdag
8.00 Ontbijt
9:30 Balinese taalles
12:00 Lunch
14:00 Dorpswandeling (bezoek rijstterras, een kunstdorp en schoonheidsheuvels door te wandelen)
17:30 Diner

Woensdag
8:00 Ontbijt
9:30 Balinese taalles
12:00 Lunch
13.00 les Batik schilderen
17:30 Diner

Donderdag
8:00 Ontbijt
09:30 Kookles
12:00 Lunch
14:00 Balinese bloemenoffer Class
18:30 Welkom en tot ziens diner

Vrijdag
8:00 Ontbijt
9:00 Spirituele Tour: we gaan naar de beroemde tempel “PuraTirtaEmpul” de wijwatertempel en je kunt genieten van een douche met het Heilige Water (Late Lunch in het huis / Mogelijkheid om wat te eten of te drinken in de tempel)
13.00 Lunch
15.00 Projectbijeenkomst
17:30 Diner

Click hier voor meer info over onze projecten in Bali

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Kindergarten (Kleuterschool)

Werk in lokale kleuterscholen in de omgeving van Ubud door de kinderen op een informele en leuke manier basis Engels te leren!

Ons programma is in meer dan 15 verschillende kleuterscholen in Ubud. Door met de kinderen te werken, krijg je een voorproefje van de echte levensstijl in Bali.

Bovendien willen we door middel van informeel onderwijs de kinderen enthousiast te maken voor het leren van Engels.

De kinderen staan ​​aan het begin van hun schoolcarrière en de kans om op zo’n jonge leeftijd Engels te leren, zal later van onschatbare waarde voor hen zijn.

De kinderen zullen allemaal enthousiast zijn om je te zien en zijn heel gastvrij, deels vanwege de natuurlijke en oprechte vriendelijkheid van de Balinezen, maar ook vanwege het feit dat je een van de weinige buitenlanders bent die ze hebben ontmoet!

Schema

Maandag tot vrijdag
Meestal werk je ‘s morgens op de kleuterschool. Na de lunch heb je tijd om activiteiten voor de volgende dag te plannen en te organiseren.

Op een typische dag tijdens het project, zal je ‘s ochtends vroeg ontbijten en naar de kleuterschool gaan waar je een paar basis zinnen Engels aan kleine kinderen leert, spelletjes speelt, enz.

Als je dan ‘s middags geluncht hebt, ga je de activiteiten voor de volgende dag op de kleuterschool plannen.

De dag zal dan eindigen na een heerlijk diner in de accommodatie.

Houd er rekening mee dat het Kindergarten Project tijdens de schoolvakanties (juni, juli, augustus en december) gesloten is.

Click hier voor meer info over onze projecten in Bali

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Environmental Education Project

Voor iedereen die geïnteresseerd is in het milieu, biedt dit project een unieke kans om je steentje bij te dragen.

Bali staat bekend om zijn verbazingwekkende schoonheid en groen. Helaas heeft de lokale omgeving van Bali door de ontwikkeling en de opkomst van het toerisme veel negatieve gevolgen ondervonden.

Plastic waterflessen en voedsel verpakkingen zijn een groot probleem en je zult vaak zien dat mensen deze gewoon op de grond gooien, omdat voedsel op Bali traditioneel werd verpakt in biologisch afbreekbare bananen bladeren.

De relatie tussen mens en milieu is een belangrijk onderdeel van de Balinese cultuur en het doel van dit project is om de kinderen al op jonge leeftijd milieu onderwijs bij te brengen. De nadruk ligt op “hands-on” technieken – de kinderen in de natuur krijgen en samenwerken voor het milieu.

Deelnemers besteden elke ochtend twee uur het plannen van hun campagne en ‘s middags naar de scholen in de omgeving van Ubud te gaan.

Schema

Maandag
Op maandag, ga je na  je ontbijt, voorbereiden op de activiteiten die je met de kinderen zal doen.
Deze voorbereidingen omvatten tal van manieren en activiteiten waarmee je de kinderen zal onderwijzen over hoe het milieu te beschermen.
Na de lunch vertrek je naar de plaatselijke school waar je kunt beginnen met de activiteiten die je voor de dag hebt voorbereid.

Dinsdag tot vrijdag
Van dinsdag tot en met vrijdag begin jij je dag met een ontbijt en ontwerp je vervolgens de activiteiten die je elke dag gaat uitvoeren.
Als je eenmaal hebt besloten welke activiteiten je op een bepaalde dag zult moeten uitvoeren, kun je na de lunch naar school vertrekken.
Op de school ga je samen met de enthousiaste kinderen de activiteiten uitvoeren die je hebt voorbereid.

Click hier voor meer info over onze projecten in Bali

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Bali Healthcare Education Project

Als u een gekwalificeerde arts bent of een persoon die op zoek is naar een een carrière in de geneeskunde, dit is het project voor jou.

Onder dit programma kun je ofwel bijdragen aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Ubud door te werken als een professional of de lokale bevolking elementaire eerste hulp en methoden aanleren om persoonlijke hygiëne te handhaven.

Ons gezondheids educatie initiatief staat nog in de kinderschoenen en vereist de vaardigheden van zowel gevestigde medische en gezondheid professionals als degenen die geïnteresseerd zijn in het onderwijzen van eerste hulp en persoonlijke hygiëne.

Behalve dat we gekwalificeerde professionals nodig hebben om gezondheid kampen en tandheelkundige controles uit te voeren, hebben we ook vrijwilligers nodig die mensen kunnen onderwijzen op het gebied van eerste hulp en persoonlijke hygiëne, zoals handen wassen, tanden poetsen en algemene hygiëne. 

Als je geïnteresseerd bent in onderwijs en eenvoudige hygiëne technieken, dan ben je zijn van harte welkom om deel te nemen aan het nieuw opgerichte Healthcare Education project.

Schema

Maandag to vrijdag
Op de eerste dag van je project zal je na je ontbijt een vergadering bijwonen met de Medical Officer om de gezondheid problemen te begrijpen en een korte training krijgen waarin je leert wat er moet gebeuren.
Na de bijeenkomst kan jij je voorbereiden op de activiteiten tot lunch.
Na de lunch bezoek je een lokale school waar je de geplande activiteiten op een interessante manier kan organiseren.
In dit project besteed je elke ochtend ongeveer een tot twee uur aan het voorbereiden van lessen en ongeveer twee tot drie uur in de middag aan lesgeven op een plaatselijke school.

Click hier voor meer info over onze projecten in Bali

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Bouwproject

Als je graag deelneemt aan bouw activiteiten om een ​​positief verschil te maken in het leven van lokale gemeenschappen, dan is dit het ideale project voor je!

Dit project ondersteunt kleine dorpsgemeenschappen in en rond Ubud. Het heeft tot doel gebouwen te bouwen en te renoveren die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

Scholen, speeltuinen en openbare bibliotheken zijn enkele van de projecten waar jij aan kan deelnemen met activiteiten zoals metselen, timmeren, schilderen, tegels leggen en tuinieren.

Een lokale coördinator zal je samen met lokale families begeleiding en training geven.

Houd er rekening mee dat het project tot doel heeft de lokale gemeenschappen te ondersteunen en daarom kan de taak veranderen afhankelijk van wat het meest noodzakelijk en nuttig is.

Schema

Maandag tot vrijdag
Op maandag, na het ontbijt, ga je beginnen met het plannen van het project samen met de coördinator.
Na de lunch vertrek je naar je toegewezen gemeenschapslocatie waar je tal van bouw- en renovatie activiteiten zal uitvoeren die een positieve impact zullen hebben op de lokale gemeenschappen.

Click hier voor meer info over onze projecten in Bali

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

schildpadden conservatie project

Het schildpadden conservatie project bevindt zich op het charmante eiland Nusa Penida, op 45 minuten varen met de speedboot van het vasteland van Bali. Werk samen met een lokaal team en help de bedreigde zeeschildpadden van Indonesië te beschermen.

Via dit project draag je bij aan de bescherming van de schildpadden populatie in Nusa Penida, door te werken in ons schildpadden centrum.

Afhankelijk van de tijd van het jaar (schildpadden nestelen niet het hele jaar door), kan je de soorten schildpadden identificeren, eieren verzamelen, en nesten.

Schema

Je eerste dag
Na het ontbijt zie je een presentatie over het Turtle Conservation project en ontvang je ook een project briefing die je zal helpen de do’s en don’ts van het project te begrijpen.
Daarna zul je je bezighouden met de typische activiteiten die je de hele week zou moeten doen, zoals het voeren van de schildpadden, het schoonmaken van de tanks, het vangen van voedsel voor schildpadden en ook het schoonmaken van het strand.
‘s Avonds zie je dan een documentaire over schildpadden die je zal helpen je kennis over deze verbazingwekkende wezens te vergroten.

Maandag tot vrijdag
Na het ontbijt, begin je met het schoonmaken van de tanks, het voeren van de schildpadden en het verzamelen van zeewier en voedsel voor schildpadden. Daarnaast maak je ook schildpad speelgoed, maak je het strand schoon en zorg je voor medicijnen voor gewonde schildpadden als die er zijn.
‘s Avonds onderneemt u enkele sportieve activiteiten op het strand, waar u volleybal, badminton of voetbal speelt.

Click hier voor meer info over onze projecten in Bali

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Bali Adventure Week

We raden de Bali Adventure ten zeerste aan!

De Bali Adventure is de perfecte manier om de avontuurlijke kant van dit prachtige kleine eiland te ervaren.

Maak een fietstocht, bezoek een actieve vulkaan, bezoek kruiden plantages en rijstvelden, trek in de bergen en doe mee aan het behoud van schildpadden.

Het programma laat het avontuur in je los!

Deze week vol actie begint met een bezoek aan de site van een actieve vulkaan – Kintamani.

De eerste activiteit van de week is een fietstocht met een prachtig uitzicht op de berg Batur en het omringende landschap en voert je langs kruidenplantages en rijstvelden.

Op de volgende dag van het avontuur breng je de dag door op een strand in Zuid-Bali en bezoek je het Turtle Conservation Village.

Dag 3 en 4 omvatten raften over de prachtige rivier de Ayung en een wandeling bij zonsopgang naar de berg Batur.

De laatste geplande activiteit voor de week is een ontspannende Balinese massage die je zal verlossen van alle pijntjes en kwalen van de actieve week, dus het enige dat je mee terug neemt zijn de prachtige herinneringen die je tijdens de week hebt verzameld.

Schema

Maandag
Op maandag wordt er een fietstocht georganiseerd om het vulkaangebied van Kintamani te bezoeken, waar we zullen genieten van het prachtige landschap van de Batur-berg en de kruidenplantages. Daarna gaan we op pad om rijstvelden te verkennen.
Ontbijt en lunch zullen tijdens de tour plaatsvinden.

Dinsdag
Na het ontbijt op dinsdag ga je op tour om Bali te verkennen en bezoek je ook Jimbaran Beach en Turtle Conservation Site in Sanur.

Woensdag
Woensdag ga je raften op de rivier de Ayung!

Donderdag
Vandaag zal je in de vroege ochtend een vulkaan beklimmen om de zonsopgang te zien en daar te ontbijten.

Vrijdag
Op vrijdag geniet je na het ontbijt van een Balinese massage om van alle pijnen af ​​te komen die je tijdens je avontuur zou kunnen hebben. Na de massage hoef je alleen maar te ontspannen en alle goede herinneringen op te halen die je tijdens je verblijf op Bali hebt opgedaan.

Click hier voor meer info over onze projecten in Bali

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Yoga & Meditation Week

Veel mensen reizen de wereld rond om Bali te ervaren, omdat ze geloven dat het een unieke plek is voor reflectie en contemplatie. Deze week zal je helpen om van stress af ​​te komen door deel te nemen aan yoga en meditatie.

Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord “Yog”, wat Unie betekent. Yoga betekent dus de vereniging van geest en lichaam. Yoga is meer dan fysieke oefeningen, leer over de verschillende paden van yoga, do’s en don’ts, houdingen, ademhaling technieken en meditatie. De fysieke en mentale voordelen van dit programma zijn enorm als ze in het dagelijks leven worden toegepast. 

Schema

Maandag
Op maandag word je vroeg wakker om yoga en meditatie te beoefenen terwijl je een inleiding krijgt tot deze twee concepten.
Na de introductie krijg je een korte pauze om wat vers fruit te eten en thee te drinken.
Daarna ontbijt je en ontspan je een beetje tot de lunch.
Na de lunch heb je wat vrije tijd om te relaxen, dan begin je met yoga en meditatie sessies.
‘s Avonds geniet u van vers fruit bij de thee.

Dinsdag tot vrijdag
Van dinsdag tot en met vrijdag volg je dezelfde routine waardoor je meer kunt trainen in yoga en meditatie.
Je begint de ochtend met een yoga  en meditatie sessie.
Na de ochtendsessie krijgt je een pauze om te genieten van vers fruit en thee.
Na het ontbijt heb je wat vrije tijd waar je verder kunt ontspannen en je lichaam en geest klaar kunt maken voor de middag yoga  en meditatie sessie.
Na de lunch is er wat vrije tijd, en dan begin je aan de middag yoga  en meditatie sessie.
Na de sessie is er vers fruit en thee.

Click hier voor meer info over onze projecten in Bali

* Het schema kan worden gewijzigd en/of aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden, lokale omstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

Prijzen

2 weken: 799 euro
3 weken: 999 euro
4 weken: 1199 euro
+1 week: 199 Euro

* Voor het bouwproject is er een toeslag van 35 Euro per week
** Voor de yoga week en het schildpadden project is er een toeslag per week van 145 Euro
*** Voor de avontuur week geldt een toeslag per week van 175 Euro

Wat is inbegrepen in de prijs:
Vrijwilligerswerk programma
Accommodatie in gedeelde kamer
Maaltijden: maandag tot vrijdag 3 maaltijden per dag, weekend 2 maaltijden per dag
24/7 ondersteuning in het land
Programma oriëntatie in het land
Ondersteuning vóór vertrek
Airport pickup

Niet inbegrepen in de prijs:
5% internationale bankkosten in rekening gebracht, visa, vluchten, reisverzekering, vaccinaties, verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België), Covid-tests (indien nodig), dagelijks vervoer naar je project en terug naar je accommodatie, terugreis naar de luchthaven, transfers tussen verschillende locaties

Vereisten om mee te doen:
Vrijwilligers moeten minimaal 18 jaar oud zijn
Vrijwilligers onder de 16 jaar moeten worden vergezeld door een ouder
Vrijwilligers van 16-17 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig
Vrijwilligers zijn verplicht om een ​​verklaring omtrent gedrag (Nederland) of bewijs van goed gedrag en zeden (België) te hebben
Vrijwilligers zijn verplicht om een  reisverzekering te hebben
Het kan zijn dat vrijwilligers voor vertrek een Covid-test moeten laten doen (we zullen je hiervan op de hoogte stellen)

Reserveer je plaats in 3 stappen:

1. Vul het aanvraagformulier in (klik hieronder) en wij contacteren je binnen de 24 uur
2. Na acceptatie betaalt je een aanbetaling van 200 Euro om je plaats in het programma te reserveren
3. Je betaalt de resterende kosten van je programma (min de aanbetaling van 200 Euro die je al hebt betaald) zes weken voor je startdatum van je programma